Ki a faszagyerek 2015


Merkel, ki más? Legalább is a keleti parti véleményformáló Time magazin szerint. 1927 óta ők nevezik meg a kiválasztottat, aki vagy ami az Év embere vagy eszköze vagy akármije lesz egy évig.

Szemezgessünk az izgalmas listáról: itt van mindjárt az ismerősen hangzó név, Adolf Hitler 1938-ból, mert „lebonyolította  a Szudéta-vidék és Ausztria egyesítését Németországgal”. Hehe… Akkor már inkább Putyin, aki levezényelte a Krím egyesítését, hát nem? De.

A következő évben megállíthatatlanul jön Sztálin elvtárs, mert „összehozta a szovjet-német megnemtámadási szerződést Lengyelország lerohanása előtt”. Gyönyörű ez is. Majd 1942-ben visszatapsolják Jozsif Visszarionovicsot a „Sztálingrádi csatáért”. Aztán ott vannak ám a kiváló Hruscsov és Andropov elvtársak. Mindkettőjüknek elévülhetetlen érdemei voltak az ’56-os magyar forradalom leverésében, és erős a gyanú, hogy Andropov a felbujtója egykori tolmácsa, a neves magyar esztéta Elbert János meggyilkolásának. Szerepel a listán Putyin és Obama, a Barack, aki másodszori megválasztása miatt lett kiválasztott.  És ne hagyjuk ki a kétszeres győztes, igen szimpatikus Teng Hsziao Pinget sem.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Ha Lenin elvtársat nem viszi el  szifilisz, biztos, hogy ö is felkerült volna![/title]

Végül fokozva a lista groteszk mivoltát, említsük meg 1951-ből Mossadegh iráni miniszterelnököt, akit ugyan népe demokratikusan megválasztott, de az olajipar államosítása miatt a világ legnagyobb demokrácia-exportőrének ez baszta a csőrét, ezért a következő évben a CIA közreműködésével megbuktatta.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Gyönyörű kis lista, ezért szeretjük.[/title]

Angela Merkel a „görög pénzügyi válság ás a migráns- (helyesen: illegális migráns-) kérdésben betöltött vezető szerepéért” lett első, nem FDJ-os agitprop munkájáért. Az utóbbi időben úgyis kapott pár fekete pontot VW-ügyben és a németországi foci vébé miatt, de most végre itt a dicséret az USA érdekeinek feltétlen képviseltéért.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]És lehet tovább bővíteni a privát olajvezetéket Oroszországtól Németországig.[/title]

Azt gondolhatnánk, hogy Orbán Viktor otthon telesírta a párnáját, mert ő akart nyerni, és mert unja az „Év Feketeseggűje” címet, de biztos, hogy nem így volt. Akkor kezdjünk aggódni, ha egyszer meglátjuk őt a Time borítóján az év embereként.


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük