Kertitörpét minden migránsnak!


 

Kezdettől fogva nem hittünk Ausztriának és az osztrák kancellárnak, Werner Faymannnak. A hazánkat mindig szívesen kritizáló és kioktató Osztrákia ugyan elhízott, jóléti, kertitörpés képet mutat, Bécs nemrég meg is nyerte a Föld legbiztonságosabb városa címet, mindez azonban egyre nyilvánvalóbb barbárságot rejteget.

Bernard Gui

A nyitottságáról és toleranciájáról híres országban szörnyű állapotok uralkodnak a menekülttáborokban, s annak ellenére sem tudott felkészülni a krízisre, hogy hónapok óta érkeznek a hírek a magyar, a szerb és a macedón határról, hogy mi folyik ott. Az álszent, európaiatlan, provinciális gondolkodású, jóléti sovinizmustól szenvedő Ausztria azonban inkább behunyta a szemét, s ezen országokra mutogatott, kettős követelményt támasztva:

egyrészt, hogy védjék meg Ausztriát a menekülthullámtól, másrészt bánjon „emberségesebben” a migránsokkal.

(Emlékszünk még, amikor elégedetten nyugtázták, hogy az Orbánnal való egyeztetések után a vállalhatatlan magyar kormányfő eleget téve kérésüknek, nem engedte tovább az akkor még sokkal kevesebb illegális bevándorlót? Ez volt az egyik első eset, amikor nagyobb figyelmet kapott a migránsok kérdése a magyar médiában.)

A másrészt a problémásabb: a tranzitországok, de főleg az EU-tag Magyarország, „bánjon emberségesen a migránsokkal”, de azért regisztráljon és bíráljon menekültstátuszt. A vita az emberséges kifejezés értelmezése körül zajlott. Egy dolog a Keleti, de ugye a magukat fellegekbe füvező osztrák hippik szerint bizony embertelen minden hatósági intézkedés , például az, hogy bent tartják őket a menekülttáborban. Az meg pláne embertelen, ha a hirtelen ötlettől vezért migráns elindul nyugati irányba, de az állam nem viszi utána a gulyáságyút, hogy a napi háromszori étkezése meglegyen…

Mármost az osztrák hippik ezzel kiírták magukat az európai kultúrából, nem vévén tudomást az alapvető logika szabályszerűségeiről, amelyen ezen civilizáció (ki tudja, ők lehet, hogy utálják) alapszik: két, egymást kizáró dolgot nem lehet egyszerre, egy helyen megvalósítani. A hatósági intézkedés pediglen kénytelen foganatosítódni, ha a bevándorlók nem méltóztatnak a seggükön ülni, meg nem méltóztatnak regisztrálódni, mer’ ők Németországba akarnak menni Merkel mamához. Ilyenkor bevetődik a hatósági erőszak, jó esetben szelíden, amennyire lehet, mint csillag megy az égen.

Lehet persze időben egymás után alkalmazni az „emberséget” és a hatósági beavatkozást, ez azonban káoszt szül, mint láttuk.

Ausztria messziről szolidarított eddig, ami könnyű, a világ számos táján űzik a műfajt. Hol van vajon azonban most az osztrák kormány, amikor menekültek tömkelege ácsorog a határaik előtt? Elítéljük azt a bizonytalanságot, felkészületlenséget, ahogy az osztrák kormány és a hatóságok állnak a menekültkérdés előtt, amikor minimum heteik lettek volna a felkészülésre! A táborokban nincs elég ágy, víz, élelmiszer, akadozik az orvosi ellátás! A füvezést időlegesen felhagyó hippik indultak a migránsok megsegítésére, az osztrák kormány buszai helyett!

Eközben az osztrák belügy össze-vissza kommunikál, a civilek, a hatóságok és a menekültek tisztességes tájékoztatása helyett! Például közli, hogy a bevándorlók segítése embercsempészet, aztán a kancellár mégis beengedne párezret, de többet nem… nem is folytatjuk.

A 41 értelmiségi plusz Demszky Gábor példája alapján felszólítjuk Angela Merkelt, hogy ítélje el az osztrák kormány hintapolitikáját, és nyújtson segítséget, fogadja be az Ausztriába érkező menekülteket, akikre elviselhetetlen körülmények és bizonytalanság, valamint szabad mozgásuk korlátozása vár!

Követeljük továbbá, hogy Ausztria kérjen bocsánatot Orbán Viktortól és Magyarországtól, és biztosítson minden migránsnak egy kerti törpét, ami emberi jog és a méltó emberi élet alapfeltétele egy olyan országban, ahol a többségnek van kerti törpéje!


  Bernard Gui

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük