Kerék-Bárczás, aki minden sarkon térdelt már


Hölgyeim és Uraim! Engedjék meg, hogy bemutassam Önöknek korunk hősét, a közélet ribancát, a messziről jött Münchausent, akinek nincsenek elvei, akkorákat hazudik, hogy Juhász Péter is betép tőle, aki volt emdéefes, fideszes,  most dékás. Tapsoljuk meg a csokornyakkendő-szürke zakós, megrögzött önjelölt politikusát, aki sem nem szép, sem nem okos, de úgy tukmálja ránk magát, mint a lapos tetű a Rákóczi téri romantika során.

Kerék-Bárczy Szabolcs a politikai élet Edvin Martonja, aki bár Csűry Lajos egy olcsó cseh hegedűvel, de Stradivarit és Juilliardot (gyengébbek kedvéért, ez a világ legerősebb zeneakadémiája) hazudik magának. De mi is történt Szabolcsunkkal az elmúlt majd negyed században a politikában? Egy folyamatos balra tartást láthatunk, ezt ugye semmiképpen nem szabad köpönyegforgatásnak, vagy árulásnak, esetleg elvtelenségnek gondolnunk. Kezdte az MDF kormánya idején, nagyjából még pubi huszonegy évesként a miniszterelnöki hivatalban, a kabinetfőnök titkáraként, ahogy kell annak, aki politikus akar lenni, tehát kávé és üdítő hordásával. Ugrás az időben, az MDF után jött a Fidesz-MDF, ez egy lépés már balra, de még nem forog annyira az a bizonyos köpönyeg, már kabinetfőnök, majd konzul az angyalok városában. Az, hogy 2007-2010-ig a már gyurcsányista Magyar Demokrata Fórum szóvivője és a Külügyi Kabinet vezetője, 2008-2010 között az MDF országos elnökségének tagjamár mindenképpen az eredeti MDF és az antalli hagyományok elárulásaként értékelhető. 2009-2013 között Bokros Lajos európai parlamenti képviselő tanácsadója, majd 2013-ban belépett a Demokratikus Koalícióba. Ha így halad, a 2018-as választásokon vagy a Jobbik vagy Thürmerék színeiben indul, attól függően, hogy milyen színű csokornyakkendőt köt a döntése reggelén.
De a soron következőn, az idein, a déká színeiben, az 1 számú választókörzetben indul, mely a teljes I. és V. kerület, valamint a VIII. és a IX. kerület belső része. Furcsa egy választókörzet ez. Az első kerület, ami óta a világ a világ, azóta nem szavazott balra, de kicsi és kevesen lakják (lakjuk). Ráadásul hajlamosak (vagyunk) lenézni minden más kerületben lakót. A belváros egyre inkább hígul az újgazdagokkal, ott akár bukhat az előző győztes és a nyolcadik és a kilencedik belső része is alkalmas komolyabb csatározásokra. 
Teljesen érthetetlen, hogy egy billegő körzetben miért indít a déká egy ilyen furcsa figurát, két számmal nagyobb zakóban és propellerrel, kétes múlttal és gyerekes stílussal. Az ellenzék nevében reméltem, hogy valami maszopost, vagy együtt pesti műsorost azért csak bedobnak a pakliba, mert az első számú választókerületben ez a szerencsétlen “minden pártban jártam figura” olyan erős tuning lesz a baloldalnak, mint halottaskocsin a sportkipufogó.

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük