Budapest, 2015. június 16. Taxisok álló demonstrációja a Fuvarozó Vállalkozók Országos Szövetsége (FUVOSZ) és az Országos Taxis Szövetség (OTSZ) szervezésében Budapesten, az V. kerületi Alkotmány utcában 2015. június 16-án. A taxisok azért demonstráltak, mert a törvényhozás nem fogadta el a taxis rendeletet. MTI Fotó: Szigetváry Zsolt

Kedves taxisok, ezt most basztátok el!


A szervező a Bajcsy-Zsilinszky út és az Andrássy út kereszteződésénél tartott sajtótájékoztatón bejelentette: felkérték Juhász Pétert, az Együtt alelnökét, hogy közvetítsen a szereplők között, vonja be a politikai pártokat a megoldáskeresésbe annak érdekében, hogy ügyüknek nagyobb legyen a társadalmi támogatottsága. Kérdésre válaszolva hangsúlyozta: a rendezvény továbbra is politikamentes. – írja a jólértesült Propeller.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””][/title]

A tüntiző taxisok eddig se mentek rá különösebben a nagyközönség szimpátiájára, ami érthető, elvégre nem az Ikszfaktort akarják megnyeri SMS-ekkel, hanem a döntéshozókat befolyásolni. Kikényszeríteni, hogy azok “valahogy oldják meg”, hogy nekik pár hétvége alatt megint összejöhessen egy családi ház, mint a rendszerváltozás körüli zavaros átmenetek idejében. Ez még rendben is van, mert a politikusokat tényleg csak azzal lehet befolyásolni, ha néhány millió állampolgárt tartósan kerülőútra kényszerítenek vagy – minő gonoszság – gyaloglásra, de Juhász felkérése a közvetítői szerepre csak azt bizonyítja, már ők se hisznek a sikerben.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Csak méltósággal akarnak távozni.[/title]

Én nem vagyok se Uber-párti, se sárgataxi-fan. De ennek nincs semmilyen elmélyült adótechnikai vagy közlekedésfilológiai oka. Se az Ubert, se a hagyományos sárgahiénát nem veszem igénybe, mivel meggyőződéses békávés vagyok. Nem elméleti, hanem színtisztán gyakorlati alapon. A BKV akkor is hazavisz, amikor a taxi már nem akar.

Ugyanakkor vallom, a hagyományos taxizásnak befellegzett. Lesznek túlélői a taxisholodomornak, de valahogy úgy, ahogy a fejlettnyugaton se az úri középosztály karrierútja, hogy leintős taxistól eljusson a reptéri drosztig, hanem a nyelvet nem beszélő illegális pakisztániak nyomatják az ipart annyi dollárért, amennyiből ki tudják fizetni a taxisból idejében váltó lakáshiénát. Az Uber nem csinált mást, mint ráébredt arra, hogy ezt a “semmimunkát” részmunkaidőben is lehet végezni.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Helló, részmunkaidő! Lehet mellette gyereket nevelni vagy rendes munkát végezni, ebből meg fizetni a devizahitelt.[/title]

Hogy Juhász Pétert kérték fel közvetítőnek, az semmi másra nem utal, mint hogy a taxisok végképpen nem ebben az univerzumban képzelik el a jövőjüket. Bizonyos emberektől példának okáért elvárják, hogy havonta-évente tanuljanak új szakmát, szerezzenek új kézségeket, képességeket, merhogy’ meg kell felelni a “munkaerőpiac kihívásainak”. Kivételt képeznek a taxisok, akik egyszer megtanultak autót vezetni és többet tőlük ne várjon el senki. Ennek ellenére Juhászpeti oda fog állni a taxisok mellé és harcolni fog azért, hogy Budapestből legyen egy taxisskanzen, ahol írógépszerelőket és lópatkolókat szállíthatnak haza sárga kocsikban – természetesen számla nélkül.

[title size=”1″ content_align=”left” style_type=”single solid” sep_color=”#dd9933″ margin_top=”” margin_bottom=”” class=”” id=””]Jó, csinálja, csak pénzt ne adjanak neki habókra![/title]

Mert mi a különbség amatőr és profi között? Az amatőrnek biztatás, a profinak előleg kell. Juhipeti pedig még amatőrnek is hülye.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

8 hozzászólás

  1. A kedves jelző nélkül ugyanezt a véleményt írtam a PS -re. Nem ennyire hosszan,valamint az újságírói eszközöknek is híján vagyok. Csupán a józan észnek nem. Úgy tűnik,nem maradtam egyedül.

  2. Ez a Mi Hazánk

    Az a helyzet, hogy ki nem szarja le a taxisokat?

    Ez az ügy nem erről szól sajnos. Hanem arról, hogy jön pár fasz a hülye appjával és kicsinál egy szakmát. Majd ha jönnek a félárú pékek, akiknek nem kell megfelelni semennyire hatósági előírásnak, meg adózni se, meg majd robotok fognak a liberális barmok helyett drogozni, lesz nagy csodálkozás.

  3. Nem életszerű, hogy a taxisok ezzel a lépéssel mind egyetértenek. Reálisabbnak tűnik, hogy a Juhász féle libafosok megvették a hangadókat és gerjesztik a feszültséget. Mint tudjuk, ezek nem hasonlítanak a lengyel ellenzékre:)

  4. Ên is így lâtom,hogy Kenderesék megvettêk a hangadókat!

  5. Dögölj megj

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük