Kedves kitörésrajongó honfitársam!


Nagyon örülök, hogy történelmet kedvelő világháborúrajongóként számodra is rettentő fontos a hagyományőrzés. Még sokkal jobban örülnék azonban, ha furcsa divathóbortok meg érthetetlen külföldcsicskulás helyett a hazai hagyományokat őriznéd. Mondom is, miért.

Elsőként például, mert vannak nekünk ilyenjeink. Szerencsére nem vagyunk arra rászorulva, hogy arra emlékezzünk, ahogy két tökidegen és velünk szemben ellenséges hatalom katonái szarrá lőtték egymást hazánkban – nem mellesleg maguk körül szétlőve a csodálatosan gyönyörű fővárosunk és várnegyedünk jelentős részét is. Egyszerűen nem áll fenn az a helyzet, hogy hazánk védelmében hazánk szabadságáért az elmúlt 400 évben hazánk területén több új-zélandi katona áldozta fel életét, mint magyar. Máshol nem ennyire szerencsések akarom mondani bátrak, és Austerlitzet kénytelenek ünnepelni, meg azt, hogy egyszer majdnem mozgosítani is mertek. Kicsit.

Sajnos régóta tapasztalom, hogy köreitekben indokolatlanul hatalmas kultusza van a mindig minden tettüket előre és precízen kiszámoló németeknek, akiknek minden számításuk valahogy összekuszálódik egy idő után, és annak ellenére sem képesek változtatni a betonfal irányába folytatott dinamikus mozgásukon, hogy önmaguk számára is világos annak várható végeredménye. Legutóbb azt számolták ki, hogy az atomenergia leállításával és a menekültek befogadásával sokkal jobb eNberek lesznek. Aztán félúton elkezdett füstölni a végeredmény, és a döntéseik negatív következményeit ismét megpróbálják a körülöttük található alsóbbrendű országokon leverni. Ezt csinálják már, mióta német a német, és ezt nemhogy nemnémetként, de még németként se nagyon lehet ünnepelni, kivéve persze, ha németként erre parancsot kapsz, mert akkor nem tehetsz mást.

Szerencsére magyarként van saját szabad akaratod, eszed, kreativitásod és nem mellesleg egy olyan doktor Miniszterelnököd, aki egymaga több jó döntést hozott eddig, mint a teljes német politikai és katonai elit együttvéve a világtörténelemben, így, ha rajongani akarsz, akkor ő sokkal jobb választásnak tűnik. Ha pedig katonákért akarsz rajongani, akkor próbálj nem bedőlni az angolszász meseirodalomnak, amely a mindig minden csatáját csodálatosan elkúró Bernard Montgomeryt is a világtörténelem legnagyobb stratégái közé volt képes hazudni. 

Személy szerint hatalmasat röhögtem, amikor a nemrég bemutatott hollywoodi szuperprodukcióban, a Midway-ben pozitív szereplőnek bírták ábrázolni Bull Halseyt, a tengerek történetének egyik legbutább admirálisát. Vele ellentétben a csatát a saját teljesítményét gondosan kielemző, és a hibáit leginkább az eszével megértő és kijavító Jack Flatchert meg sem említették benne. Ez persze érthető, hiszen a teljes Amerikai Haditengerészet is ezt tette vele, mivel nem nagyon értékelték az olyan admirálisaikat, akik a féktelen agresszió helyett inkább az eszükkel próbáltak harcolni. Ennél csak az az érdekesebb, hogy a saját kudarcaik és ostoba döntéseik későbbi megmagyarázása végett ugyanezek a meseírók a saját ellenfeleiket is hat polccal a valós helyük fölé szokták emelni, így az ügyes taktikai parancsnok Rommelből, vagy a saját stratégiai baklövéseit folyamatosan ostorozó Jamamotóból is ők fabrikáltak ekkora sztárt.  

Aki joggal ott lenne a helyükön, az a huzagolatlan puskákkal felszerelt, lelkes egyetemistákból, civilekből és népfelkelőkből verbuvált csapatokkal a profin felszerelt és kiképzett hivatásos habsburg sereget többször szétszopató Görgei Artúr. Sajnos a nemzeti alaptanterv még nem jutott el oda, hogy róla tanulj egész gimi harmadikban, pedig a hadtörténet Puskás öcsijét megismerve tuti nem éljeneznéd többé a hadtörténet Werner Liebrichjeit…

Amúgy mire számítsunk legközelebb tőled? Márciusban mész nyakig iszapfürdőt venni a Sárrétre, hogy emlékezz a szintén parádésan sikerült Tavaszi Ébredésre? A magyar tisztek – akik beton helyett agyat hordtak a fejükben – ott is előre szóltak, hogy a hely nem véletlenül kapta a nevét, és Sárosd, Sárszentágota, Sárkeresztúr meg Sárbogárd bevétele esetleg olyan nehézségekbe ütközik majd, amelyet a nagynémet matematika kihagyott a felsőbbrendű fajegyenletből, de a sok kis effenberget ez nem hatotta meg. Ők defetizmussal vádolták meg a magyarokat, és bátran lerohanták a sarat. Kezdetben horizontális, majd vertikális irányszögben.

Ja, és még valami. Európát a bolsevizmustól Orbán, Johnson, Salvini, Kaczyński, Trump és Putyin védi. Azért kell védeni, mert a németek megint elmentek valahova bolsevizmusért, mint a ’41-ben Moszkva előterébe, aztán amikor a bolsevizmus követi a rugalmasan elszakadó hadtesteket, akkor az árjamatematika kiszámolja, hogy szolidaritást kell vállalnunk velük, kvóták szerint szét kell osztani a bolsevizmust Európában. Ismerős?

És az a legnagyobb baj, hogy aki azoknak a régi, még megváltozás előtti németekkel és német érdekekkel képes azonosulni (szemben a magyar érdekekkel szemben), az a jövőbeliekkel is fog.


  Kurtz ezredes

20 hozzászólás

  1. gyurcsányiviktor

    ezredes ! Szerinted a magyar katonák a németeket védték 43′-44′-45′-ben ?
    Ha úgy gondolod, hogy igen, akkor finoman szólva, tévúton jársz.
    A magyar hősök – a katonák, a magyar felső hadvezetés és a mögöttük álló fajtársi és azok kiszolgálói által kijelölt célokért véreztek el, nem tudva arról, hogy hitlert (bár önmaga, lévén fél-zsidó), az alapvetően faji alapon szerveződő háttérhatalom (deep state) pénzelte anno, beleértve a kis-zsidók kiirtását is.
    Azt gondolom, ha a németek tudatában lettek volna annak, hogy führerüket és pártjukat ugyanazok juttatták hatalomra, amely fajtársi söpredékek pénzelték az I. világháborúban halálos ellenségeiket, nem biztos, hogy ugyanolyan elszántsággal harcoltak volna a II. világháborúban a “new world order”-ért.
    A magyar katonák döntő többsége, valóban a bolsevik veszély elhárításáért, majd később Magyarország megvédéséért adták – hősiesen – az életüket, egészségüket, kivéve a hazaárulókat és a gyáva megfutamodókat, beleértve ebbe, az érintett főtiszteket, tiszteket, tiszteseket és sorkatonákat, akiket örök gyalázat érjen.

    • csakafidesz

      A németek azzal jöttek ide 1944-ben, hogy megvédenek minket. (Miért is mondák volna, hogy Bécset védik?) Igaz Klessheimben Horthy rögtön le akart mondani, majd rájött, hogy ez még nagyobb ballépés lenne, de a németek nem nagyon voltak kiváncsiak Horthy véleményére. Egyébként Horthynak volt bátorsága megmondani Hitlernek, hogy az adott esetben jobb lenne a vereség elismerése, mintsem beengedni ezt a hordát Németországba.

    • Tisztelt gyurcsanyiviktor. A gondolatmente megdobbentoen jo. A masodik vilaghaborut a Nemet a Magyar es a Japan nep ellen vivtak a vilag urai. Ajanlanam hogy olvassa el Greg Halett konyvet ” Hitler was a British agent. ”
      ” Hitler egy Angol ugynok volt ” Az sem elhanyagolhato hogy Hitler szemelyi orvosa, Dr.Morell napi 20 -30 inekciot adott neki . Az sem lenyegtelen hogy Dr. Morell mindenki alltal ismert zsido volt .
      Az ilyen fajta cikkek csak azt mutatjak hogy a borzalmakert megint a Magyar nepet akarjak hibaztatni . A Rakosi kor szornyusegeiert a kis nyilas felelos . Hogy jobban ertheto legyen itt van amit Carter elnok mondott Jezussal kapcsolatban ” Jezus maga felelos a keresztre fesziteseert mert provokalta a zsidokat.”
      Minden tiszteletem Kissne Gajdos Erzsebetnek is . Neki faj a Magyarokon elkovetett szornyusegek .

  2. Úgy gondolom, hogy a kitörés túra nem a németekről szól, hanem a maradék magyar katonákról…
    És inkább kitörés a Wechrmachttal, mint felszabadulás a Vöröshadsereggel…

  3. Becsúszott egy c, bocsi, Wehrmacht…

  4. Remek. Szétröhögtem magam. Köszi.

  5. csakafidesz

    Értem a célzásokat. Amúgy számomra a II. világháború (Illetve csak egy volt némi fegyverszünettel..) Sztálingrádnál dőlt el. Anno Hitleren és szűkebb “baráti” körén kívül minden értelmes embernek leesett, hogy Németország vereséget fog szenvedni. Sajnos a Versailles-i béke olyan igazságtalan volt, hogy Hitler nem akart többé kapitulációt és “békekötést.” (Ha a franciák normálisan gondolkodtak volna akkor 1918-ban végleg lezárult volna a háború és nincsen folyatása 1939 után.)

  6. Azok a magyar tisztek akik hianyoltak a tabori kupit es folyton pezsgoztek? Hm. Ha nincs Mackensen, Falkenhayn, Rommel ( igen, az a Rommel ) akkor nincs Magyarorszag 1918 utan. ( Lasd Erdelyi Hadjarat 1916 )
    Okos Magyar Tisztek Vol2. a doni katasztrofakor lelkessen tamadni akartak meg mikor megtudtak hogy most konnyen kaphatnak vaskeresztet, aztan mikor bukott a mutatvany elegansan repulovel menekultek.

    Buszkek lehetunk a magyar tisztjeinkre, de most hirtelen Matyas utan nem jut eszembe semmi amit megnyertunk haborut ( nem csatat )
    Johann Woldemar Gorgey meg annyira volt magyar mint egy boszniai szerb, katonai palyaja felfele iveleseben a “a vakok kozott felszemu a kiraly” elv volt a donto, a szerzon kivul sehol senki nem emliti hogy nemhogy kivalo, de atlag feletti “hadvezer” ( irjunk inkabb katonat ) lenne, sajat magarol igy nyilatkozott:
    “Nem volt énbennem semmi katonai zseni. Az csak mese, magyar legenda, mint annyi más. Rendet tartottam a katonáim között, ez az egész, és a fickók derekasan viselték magukat néhányszor. A többi lárifári.”

    • csakafidesz

      Netuddki! Jó, hogy tényleg nem tudom, hogy ki vagy, mert adnék két akkora pofont, hogy megemlegeted!

      • csakafidesz,

        Embör, hadd segíjjek mán!

        Netuddki=atörökszultán=Schenkialfonz=Török=

      • Na, a nick alapjan mast nem vartam, de ezen felulemelkedve: hogy a fenebe lehet az hogy ha ennyi tengerszam ragyogo pompas hadvezerunk miniszterelnokunk miegymas volt akkor az hogy lehet hogy a haromtengermosta orszagbol ez a 92ezer negyzetkilometer maradt?
        Hogy lehet az hogyha ennyire sikeresek vagyunk akkor itt tartunk? Tiz eve mar egy vilagklasszis miniszterelnokunk van aki sebeszkesz pontossaggal nyul vilagpolitikai kerdesekhez is csak eppen az eletszinvonalunk nemhogy Ausztriat de lassan a cseh-tol is elmarad?

        Orok kerdesekek ezek.

        Amugy melyik haborut nyertuk meg Matyas ota? Ird mar ide.

    • Görgői és toporci Görgei Artúr, így is nyilatkozott, szintén szerényen:

      “Én katonai sikereimnek legnagyobb részét chemiai tanulmányaimnak, a búvárkodás révén szerzett értelmi fegyelmezettségemnek köszönöm… Chemiai tanulmányaim közben tanultam meg azt, hogy puszta okoskodásaiban, sőt megfigyeléseiben is mily sokféleképpen csalódhatik az ember a valóság felől: de egyúttal azt is megtanultam, miféle módon lehet csalódásait sikeresen ellenőrizni, így a valóság felismeréséhez biztosan eljutni.”

      Így búcsúztatták:

      „A görgői- és toporci Görgey Nemzetség mély megilletődéssel jelenti, hogy nesztora és örök büszkesége. Görgei Artúr magyar hazánk egykor diadalmas nagy hadvezére, majd sokaktól méltatlanul félreismert, de mindig szerető, hűséges, önfeláldozói fia május 21-ik napján hajnali egy órakor életének kilencvenkilencedik évében: hosszas szenvedés után elhunyt. Temetése május 25-ik napján, csütörtökön délután 3 órakor lesz az ágostai evangélikus egyház szertartása szerint a Nemzeti Muzeum csarnokából, s hamvai Budapesten a kerepesi-uti temetőben tételnek nyugalomra. Csodálatos hős volt az csatában és tűrésben egyaránt. Sem az ellenségtől kapott sulyos testi seb, sem a még fájdalmasabb lelki sebek miatt soha jajszóra nem fakadt. Magasztos nyugalmát és holtig töretlen derék bátorságát tiszta lelkiismeretéből és Istenbe, s nemzete jövőjébe vetett rendületlen hitéből merítette. Legyen az ő halála megdicsőülés. Tállya. 1916. május 22-ik napján. A Görgey Nemzetség-nevében Görgey Gyula császári és királyi kamarás, szolgálatra bevonult kapitány, a Görgey Nemzetség ez idő szerint legidősebb tagja.”

      Részvétét gr Tisza kálmán is kifejezte a családnak.

      • Gr Tisza Kalman….. voltam a ( kirabolt ) csaladi sirboltjanal Geszten, a kastelyt most ujitjak fel. 15 evig volt miniszterelnok, az ido alatt szepen felepult BP de az orszag 2/3 at kitevo napszamosok/zsellerek/pusztaiak helyzete sokat romlott. ( alanjott irodalom alapbol Pusztak Nepe, Viharsarok ) Igazi NAGY miniszterelnok, csak epp az altalanos es titkos valasztojog ELLEN volt. Ha volt ember aki totalissan nem ertette az idok szavat akkor az o volt. Fia detto.

        • Elismerem, talán a messzi jövőből mondhatom, nem igazán politikusi alkat volt.
          Talán merhetem kijelenteni makacs a csökönyösségig, nem igazán megbocsájtó, cseppet autokratikus, kevéssé befogadó, esztelenségig bátor személyiség volt.

          Viszont véleménye, külpolitikai iránya egyetlenként volt helyes, mint politikus abban hibázott hogy nem figyelt eléggé az országon belüli kezdeményezésekre, folyamatokra.
          Ezért tudta a szabadkőművesség, tételesen a Martinovics páholy megöletni.

  7. Kitűnő eszmefuttatás,

  8. 1919 bőrünkön tapasztalt tanulsága többet ér minden blablánál. Aki a megismétlődése ellen áldozta életét, az hős és pont.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük