Karbonlábnyomtáblázat hívőknek


Szeretnéd óvni, védeni a Bolygót, de fogalmad sincs, milyen módszerrel kezdj hozzá? Minél kevesebb szemetet szeretnél termelni, de hiányzik a világos tudományos útmutatás ennek módszertanára? Élhetőbb világot szeretnék hagyni az unokáidra, akik nem is lesznek, mert már a gyerekeid hatalmas karbonfelhőt hagynának maguk után, ezért inkább macskát tartanál? Mi segítünk eligazodni a káros gázok kibocsájtási értékeivel teletehénfingott útvesztőben!

Ha ugyan nem érted, de elhiszed, hogy idén már kétszer felzabáltuk a Bolygót és megettük a műanyag esőkabátos kislányok jövőjét, akkor a táblázatot kinyomtatva ragaszd ki (csirizzel) a hűtőkamrád ajtajára!

Táplálkozás:

  • Finom magyar húst enni naponta, magyar termelőtől, magyar bográcsban, Németh Szilárd Alelnök Úr receptjei nyomán: 1 karbonlábnyom;
  • Nem annyira magyar zöldséget enni, amit külföldről hoznak hajóval és kamionnal: 10 karbonlábnyom;
  • Kaliforniában divatos, menő vegán életvitelt folytatni nagyon menő és nagyon távoli zöldségekkel és gyümölcsökkel: 100 karbonlábnyom;
  • Neves színészek startupjaiból vásárolt, karfiolból és penészgombából növesztett, kilogrammonként egy kisebb város energia- és vízigényét felzabáló műhúst fogyasztani eltartott kisujjal a belvárosban: 1000 karbonlábnyom.

Kávézás: 

  • Feketén, normálisan, cukor nélkül (ahogy dr Miniszterelnök Úr, és úgy alapvetően a magyar FÉRFI!!! szereti): 1 karbonlábnyom;
  • Latte machiatto kézművesen, belpesten (metánfingó tehenek tejéből): 10 karbonlábnyom;
  • Ugyanez avókádóban, tibeti jakvajjal megbolondítva, esetleg kávé helyett inkább valami sokkal divatosabb és távol-keletibb teakülönlegességgel (ne feledd, honnan hozzák ide a kedvedért, és mivel!): 100 karbonlábnyom;
  • Félig etióp magasföldi, félig brazil, szigorúan ellenőrzött és nem rabszolgamunkával előállított, erről mindenféle műanyag, fair trade matricás tanúsítványokkal és a norvég alapítvány pénzbe kerülő ellenjegyzésével ellátott, vákuum-csomagolva repülővel hozott, otthon, kisüzemben pörkölt újhullámos kávé: 1000 lábnyom.

Utazgatás:

  • Erdélybe menni autóval, hogy meghallgasd dr Miniszterelnök Urad tusványosi beszédét: 1 karbonlábnyom;
  • Brüsszelbe menni vonattal, de mindezt látványosan, láthatóan csakis azért, hogy megoszthasd az Instán, ahol korábban már megosztottad, hogy de jó lenne a budapesti metróba is olyan jó kis repülős wifi, ami azon a repülőn van, amin éppen jössz haza Brüsszelből, és ezért rohadjon meg a Tarlós, majd a visszaúton is repülővel jönni: 10 karbonlábnyom;
  • Felkeresni szülővárosodat, Montreált, vagy a tartótisztjeidet a virginiai Langleyben: 100 karbonlábnyom;
  • Harmincas éveid elején, mikor félig már befejezted a bölcsész alapképzést, másfél évig tartó Bolygó körüli útra indulni, hogy még mielőtt elkezded felnőtt életedet, megismerkedj idegen kultúrákkal, színes férfiakkal homoszexuális kalandokba keveredj és felfedezd igazi önmagadat: 1000000 karbonlábnyom.

Szabadidő, rekreációs tevékenység:

  • Emelni, guggolni, felhúzni vagy bármi más, súlyzós edzést végezni, vagy akár dr Miniszterelnök Úr kedvenc sportját űzni kispályán: 1 karbonlábnyom;
  • Polifoamon jógázni a Szabadság híd közepén: 10 karbonlábnyom;
  • Melegfelvonulni kamionnal: 100 karbonlábnyom,
    Melegfelvonulni kamionnal, úgy, hogy Izraelből repülsz ezért ide: 1000 karbonlábnyom (1001, ha közben még Madonnára tátogsz);
  • Igazi pizzát csak Nápolyban lehet enni, a szar Budapesten nem szöveggel repülőre ülni, hogy aztán az Instán nagypofájuskodj arról, hogy a külföldi, nálunk sokkal fejlettebb eNberek mennyivel ügyesebben képesek együtt élni a városukat kettészelő folyóval: 10000 karbonlábnyom.

Értékellek, mint eNbert!

  • Egészséges, szép, magyar fideszszavazó, aki nem számolgatja a karbonlábnyomát: 1 karbonlábnyom;
  • Már nem annyira egészséges, de még legalább magyar nemfideszszavazó, aki számolgatja a karbonlábnyomát: 10 karbonlábnyom;
  • Külföldi, főleg svéd kislány, akit a karbonlábnyomhagyásukból milliárdokat szerzett kedves öreg filantróp bácsik tartanak ki: 100 karbonlábnyom;
  • Neves hollywoodi celebszínész, aki saját cégének termékeit árulja, miközben az ENSZ jószolgálati nagyköveteként földrészről földrészre reppen, hogy felhívja az átlagemberek figyelmét a túlfogyasztásra: 1000000000000 karbonlábnyom.

Tanulság: 

Az idegen helyett mindig válaszd a magyart! Ha segíteni szeretnél a fortyogó, bugyborékoló Bolygónak, akkor a politikában is!

Gondolj csak bele, mekkora környezetterhelésnek teszed ki szenvedő sárgolyóbisunkat, ha másképp cselekszel.

Nincs ‘B’ bolygó, nincs ‘B’ választás!

Válaszd hát az egyetlen magyar pártszövetséget, a Fidesz-KDNP-t, mert a többit mind a messzi külföldről kell idehozatni, és némelyik még műanyagból is készült. Szerencsére legalább újrafeldolgozható műanyagból, így a bálnadelfinek helyett inkább ők maguk eszik meg egymást, lépnek át egymásba. Szomorú, hogy ennek ellenére még így is károsabbak, mintha az óceánban képeznének önmagukból szigeteket. 


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

13 hozzászólás

  1. Annyira jó a cikk, hogy nincs is mit hozzátenni.

    Persze csak az épelméjűeknek érdemes olvasni, mert akik a “zöldmozgalom”, Momentum, liberalizmus, neofeminizmus, multikulturalizmus, meg szegénymigránsizmus, és Nyugatonmindenjobbizmus őszinte hívei, az akkor se veszik észre, hogy a példaképei mekkora csalók, ha e haladók az orrlyukaikba püffentenék a metánkibocsátás karbonlábnyomukat.
    Van a Stockholm szindrómának (vagy nálunk az orbánfóbiának) egy olyan foka, ahol minden ilyen szellemes irónia, tény, vagy akár egyéni káruk se írja fölül ezt a furcsa szerelmi tébolyt.
    Sőt, még veszett gyűlöletet vált ki azok ellen, akik fel merik imádottjaikról tárni az igazságot.

  2. Brindzás Vo

    Az igazi vicc ebben az, hogy nálunk néhány lelketken vendéglős még az import jakvajat v a chilei avokádót is megbuherálva adja el a hiszékeny vendégnek.

    • A harmadik feles után nincs ember, aki az ukrán (metanolos-etilénglikolos) csempészvodkától meg tudja különböztetni a tequilát, ha áttöltik a mexikói palackba!

  3. Nézzük_magát_a_dolgot

    Na ez a Tutiblog most tetszett! Kitűnő a humora, és ráadásul nagy igazságokat fogalmaz meg tréfás formában. 10/10

  4. fürgerókalábak

    Amúgy sártányér lesz az…

  5. Molnár József

    Van egy olyan réteg, amelyik bármit olvas a neten azt azonnal elhiszi.
    A vegánkretének is ilyenek.
    Ne együnk húst mert büfögnek a marhák.
    Amikor nem volt ekkora a bolygó népessége, akkor hatalmas bölénycsordák éltek az észak amerikai kontinensen. Azok nem büfiztek?
    Ha mindenki áttérne a vegán életmódra, akkor nem keletkezne szerves trágya (az ugyanis az állatok ürülékéből van).
    A műtrágya előállítása és kiszórása az mekkora karbonlábnyom?

  6. A klímaváltozás hülyeség. Teljesen egyértelmű, hogy egyre hidegebb lesz, inkább a kíhűlés felé haladunk. A Moby Dick tánczenekar már 1992-ben megjósolta ezt: https://www.youtube.com/watch?v=nKZWetR8qjQ

  7. Tutiblog szerzöje: 0,9 – 1 lábnyom.

  8. Tisztelt Szerző úr/hölgy!
    Ez az írás annyira tökéletes, ráadásul erősen aktuális, hogy kéretik sorozattá szervezni – kb. havi egy újabb darab.
    Garatula max.

  9. A környezetvédelemről azok jajveszékelnek legjobban akik még a lakáson belüli WC re is legszívesebben 5-ös BMW -vel járnának !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük