Karácsony, szója latte, agyhalál


Ismét áll a bál a Világtörténelem Valahalétezett Legfényesebb Demokráciájában, most éppen a tejeskávé körül parázslottak fel az indulatok. A Starbucks kávézólánc idén – mert őket a progresszió szelleme érintette meg így a Karácsonyhoz közeledvén – végre döntött és többet nem rak fenyőfás-rénszarvasos dekorációt az elvivős poharaira. Ismét nagyot lépett előre a világ az egyenlőség felé vezető kacskaringós úton. Vagy nem. Vagy visszafelé.

Természetesen a messzi Ámerikában ritkaságnak egyáltalán nem számító hardcore keresztények megpróbáltak szót emelni e gyakorlat ellen. A nyilatkozatváltás a tengerentúli szokásoknak megfelelően volt csak cizellált. Az említett közösség szerint a Starbucks gyűlöli Jézust, mire a kávézólánc válaszul bevetette korunk csodafegyverét, miszerint azért nem lesz karácsonyi motívum az idei dizájnban, mert nem akarják megsérteni senki érzékenységét a keresztény szimbólumokkal.

Igen, emiatt hőbörögni már teljesen felesleges, aki szerint a keresztény motívumok megsérthetnek embereket, azok pont ugyanannyira hülyék, mint akiket esetleg sértenek.

A nyammogó teletubbiek világához vezető út Starbucks egyen-poharakkal van kikövezve…

De ezt megakadályozandó, az amerikai WASP-ok eldobták a szója lattét és bősz ellen-kampányba kezdtek. Nem bojkottal, elvégre Karácsonykor a fogyasztás visszafogására felszólítani maga a blaszfémia a fejlettnyugati civilizációban, hanem úgy próbálnak nyomást gyakorolni a vállalatra, hogy egy starbuckszos rendeléskor a nevük helyett Boldog Karácsonyt diktálnak be a figyelmetlen és túlhajtott rendelés-felvevőnek. Hogy egyrészt az kerüljön a poharakra, másrészt a hangosbemondóba. Elmés trükk, de pont annyit ér, mint űrben a sikoly.

Persze egy botrány attól botrány, hogy minden valamirevaló hülye kötelességének érzi, hogy megszólaljon és valami magvasat mondjon a hálás közönségnek. Donald Trump főtroll és elnökjelölt a hirtelenjében a bojkott mellett állt ki, majd utána finomította egy „nem tudom”-ra az álláspontját.

Így múlik el Ámerika dicsősége, de ez legyen az ő bajuk…


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

4 hozzászólás

  1. Konstanczer Máté

    Tetszik, én a magyar módszert vezetem be, nem veszek tőlük semmit! 🙂

  2. Egy régi hölgyismerősömre még a kilencvenes évek végén förmedt rá a főnöke (aki egyébként SZDSZ tag volt) egy pesti, Duna parthoz közeli munkahelyen, hogy ne mondjon Boldog Karácsonyt az ügyfeleknek, mert azt nem mindenki tartja…:)

  3. Csak nem ott van a szerkesztőség is?:)

  4. Évente egyszer veszek Starbucks/Costa/hasonlo kávét, két korty után rájövök, hogy egy túlízesített z@r, a maradék a kuka tetejére kerül, 2000 forint tanulópénz 😀 Boldog Karácsonyt!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük