Kaliforniai (rém)álom


Kalifornia akkor is a világ leggonoszabb helye. És ezen a rengeteg ott élő színes-szagos bevándorló és a megszámlálhatatlan sok buzi sem segít.

Vannak a világon szar helyek, mint például Afrika, Dél-Amerika és Ázsia jelentős része. És vannak a világon gonosz helyek, mint például az osztrák pincék, a Köztársaság téri MSZMP székház és Kalifornia. Ezt azért kell kategorikusan kijelenteni, mert – minden híresztelés ellenére – Kalifornia sikere pusztán annyiból áll, hogy ők megtehetik azt, amit másnak megtiltanak. Tarthatnak rabszolgát, kiszipolyozhatnak gyengébb országokat, elpusztíthatnak őshonos közösségeket, kirobbanthatnak válságokat és polgárháborúkat, kamatos kamatot szedhetnek. A vetélytársaikra meg ráuszítják a Hollywood legnagyszerűbb propagandistáit és a jól meg- és lefizetett NGO-kat. Mindezek után meglehetősen nagy lütyőbogárnak kell lenni ahhoz, hogy valaki álmélkodjon az eredményeiken és tapsoljon annak, hogy mindezt Trump keltette ellenszélben érték el. Már csak azért is, mert ilyesmi ellenszél nincs.

https://www.youtube.com/watch?v=SsAY6tOFJNs&feature=youtu.be

Az Index nevezetű együgyű propagandakiadvány az alábbiakban véli felfedezni a Kalifornia álmot, amihez egy kis kommentárokat is illesztettünk:

  • Miközben az elnök falat akar építeni a mexikói határra (látványosan sikertelenül), Kalifornia lakosságának mintegy 40 százaléka latin-amerikai gyökerekkel rendelkezik, többségük Mexikóból vándorolt be.
    • Igen, azért, mert a mezőgazdaságuknak szüksége van éhbérért, vagy még annyiért sem dolgoztatott rabszolgákra. Meg arra is, hogy valaki kergesse az utcákon a önmagukat felszabadító, mostanában inkább bűnözéssel, drogterjesztéssel foglalkozó bevándorlókat.
  • Az elnök másik nagy ellensége a környezetvédelem: Trump szerint a szigorú környezetvédelmi szabályozás gúzsba köti a cégeket és visszafogják a növekedés. Ehhez képest a környezetvédelmi téren Amerikában úttörő Kalifornia nemhogy a szigorú szabályok ellenére, pont azok miatt virágzik: a kormány a klímavédelemre hivatkozva más államokhoz képest erősen korlátozza a szennyező tevékenységeket, ugyanakkor támogatja a zöld megoldásokat, amivel hatalmas lökést ad a zöld iparnak.
    • Kaliforniának van hagyományos ipara a döglődö hajógyártáson kívül? Nincs. Ahol meg vannak maradékok, ott pont ugyanannyira figyelnek a környezetvédelemre, mint román pásztor egy átitalozott éjszaka után. Lásd: Oakland, ami szintén Kalifornia és az Egyesült Államok egyik legcsóróbb vidéke. Tényleg, ilyenkor miért nem kerülnek elő a jövedelmi különbségek. Ilyenkor miért nem baj, hogy pár csinos és gazdag fehérre nyomorgó négerek és nyomorgó latinok tömegei jutnak?
  • A harmadik terület, ahol Kalifornia szembehelyezkedik a republikánus ortodoxiával, az a kormányzat mérete és felfogása: az amerikai jobboldal slágertémája, hogy a nagy kormányzat nagy pazarlást és korrupciót szül, ezért minél kisebb az állam, annál jobb. Kaliforniában ezzel szemben terjeszkedik az államapparátus, ezzel párhuzamosan azonban a különböző üvegzsebprogramoknak köszönhetően jelentősen javul a hírhedten korrupt Los Angeles-i államszervezet elszámoltathatósága és átláthatósága, a költségvetés pedig pluszban van – miközben a szövetségi kormány eladósodási üteme a republikánus vezetés alatt is példa nélküli.
    • Kalifornia mindig a legkorruptabb állam volt az USA-ban. Hogy ez mennyit javult, arról maximum a portfolio.hu munkatársa tudna olyan megkapó videókat készíteni, mint mikor egy földút előtt arról beszélt, hogy Románia infrastruktúrája lehagyott, lekörözött minket. USA államadósságáról meg talán nem kéne elhazudni azt, hogy Obama alatt duplázódott meg. Hogy most a fél százalékot emelkedett, az nem különösebben érdekes hír.

Ha már hazugságok, féligazságok és elhallgatások: tényleg azon örömködik az Index, hogy olyan globális cégeknek otthont adó állam, mint a Google, a Facebook, az eBay, hasít? Nem lehet, hogy inkább az van, hogy ezek a globális cégek, akik basznak adót fizetni a külföldi tevékenységük után az adott „fogadó országban” és az extraprofitot zsebre teszik, szépen visszacsorgatják Kalifornia luxusgettóiba a pénzt (nem, véletlenül se egy GTA-s Oaklandbe vagy a Halálvölgy valamelyik ördögszekeres kisvárosába), amitől szépen szárnyalni tud ennek a kietlen Kalifornia nevű mammutvállalatnak a könyvelése? Ez lenne a liberális paradicsom?

Gratula, szopjátok le magatokat indexesek, völgylakók pedig adják vissza azt a pénzt, amit kivettetek az én országomból is.

Esetleg a buzi indexesek, ha már annyira a szívükön viselik az emberi jogokat és a liberalizmus összes vívmányát, kirakhatnák a bűnözési statisztikákat is, és megnézhetnék, hogy hány elkövető neve mellett szerepel ott, hogy „caucasian”. Ha már annyira imádjuk a Kalifornia nevű mammutvállalatot, mint a világ legsikeresebb liberális államát, ahol nem basztatják ugye a migránsokat.

Ettől függetlenül Kalifornia remek hely is lehetne, kár, hogy ezt leginkább a fehérek élvezik. A többi meg buszt vezet, utat épít, medencét takarít, füvet nyír, narancsot szed meg kergeti a többi latin-arab faszszopót. Ennél még a déli államokban is szemérmesebben használják a rabszolgákat.

Hogy ez valakinek tetszik, vagy a valóságot képes eltakarni két boldog buzi, miközben latte macchiatot szürcsölget Kalifornia kevés biztonságos utcájának egyikén, azt döntsék el a kedves olvasók!


  Nyilvánvaló Kapitány

7 hozzászólás

  1. Mert nem ezt tette az összes nagy kultúrkeresztény nyugati polgári példakép? (De.)
    Kalifornia amúgy elsivatagosodott, lepusztult. Nyaranként lángol a maradék erdő, és mindig azt lesik, hogy hány hónapra van még víz.

  2. ennyire azert nem szornyu a helyzet foleg a kisvarosokban, de mondjuk a hipergazdag (a magas fizetesek miatt hyperdraga) Nancy Pelusi utopia San Fransisco belvarosa (a hipergazdag IT cegektol nem messze) a hajlektalan tomegekkel a az utcan a reggelre mindent elborito eldobott tukkel es a dolgukat mindjart a bokes mellett mellett elvegzo drogosokkal – azert siman felveszi a versenyt barmely harmadik vilagbeli hellyel.

    Persze nem marad el a volgy deli varosa San Jose sem. A “Jungle” nevu satortabor nehany eve meg tobbszaz hajlektalannak / drogosnak adott otthont. Egy szep napon ugy 15-ben aztan egyszer csak eldozeroltak az egeszet. Valahogy megsem volt nagy sivalkodas az NGO-k kussoltak mint a hal, az antifak sem orjongtek es Mr Obama sem emlegette a legrosszabb veszkorszakot inkabb olyan magyar varosokkal foglalkozott aminek a nevet sem birta kimondani – pedig kerem itten tomegeket fosztottak meg az eletvitelszeru utcaneles jogatol, meghozza eroszakkal! Persze a helyzet hamar ‘normalizalodott’ par honap utan kicsit arrebb ujra megnyilt a satortabor amirol a helyi haladomedia (ez a media 100% arra) alig 2 evvel kesobb lassan tudomast vesz.

    Apropo az elsivatagosodas, komoly szerepe van benne a megugrott nepessegnek (volgyben) de emelett a fent eszakon az allamhatarnal a gombamod szaporodo illegalis kenderfarmoknak ennek a szarnak a novesztesehez sok viz kell ezert elterelik a patakokat forrasokat es a delebbi teruletek sokkal szarazabbak nemmelesleg mindenhol betiltott mergezo gyomirokat hasznalnak (koszi Soros ba’ hogy a haverjaitokkal elinteztetek ezt is hogy egyszer rogyna ratok az eg).

    Juteszembe magas IT fizetesek nem tul ritka hogy egy kezdo mernok mondjuk csovezik valami parkban az elso par honapban mert nincs penze szallasra – esetleg valamelyik tomegszallast kenytelen igenybevenni esetleg vallalja, hogy (illegalaisan) a kocsijaban lakik.

  3. Tipikus anarcholiburnyák mintaállam.

  4. Sokat romlott a helyzet ott az elmúlt két évtizedben.
    Ilyesmit (a sátrak erdejét a járdákon) egyébként utoljára Bombey-ben (ma Mumbay) láttam, csak ott deszkákból barkácsolt kalyibákban laktak a leszakadtak.
    Szörnyű!

  5. Jártam Kaliforniában (Los Angeles, stb.)
    Jópár éve, de pokoli nyomornegyedek a dpwntownban már akkor is voltak.
    Fényes nappal is életveszélyes városrészek, pl. West of Hollywood és a Skidrow, míg mondjuk Santa Monica, vagy Pelican Bay a jobb módú közép-középosztály lakóhelye, a Venice pedig a homároké, az exhibicionistáké és a szimpla őrülteké. Mélyszegénységet és elképesztő gazdagságot csupán pár utca választ el. A cikk nem foglalkozik a csúcstechnológia színterével, a Silicon Vally-vel, de az néhány világcég keveseket foglalkoztató koncentrációja.
    Hollywood… Az amerikai álom lehangoló kulisszája.

    • Ez nem ujdonsåg ezt minden amerikai vårosban megtalålhato. Ez nincs fuggöben hol van es milyen neagysåga van a vårosnak. De ez igy nem nagyon erzekelhetö a fenykepeken.
      Mondok valamit, Brasiliåban egy kilometeres såvon ahol a Portugål gyarmatositok elnek negyon szepnek låtszik fenykepeken de ha odamesz akkor låtni fogod hogy csak bizonyos övezetben låtod azt a szepet. Ha bemesz a hegyek möge akkor olyan ållapot van amit szoval nem is tudnåk leirni. Ott laknak a niggerek es azoknak korcs ivadekai.

  6. Sehonnai bitang ember, ki hogy ha kell harcolni sem mer …
    Drágán méri a könnyeit és semmit sem tesz, hogy könnyebb legyen itt…
    vétlen határ bánja harcát s űzött vadkén csóválja a farkát…
    fut a világ és fut a ménes, de hé mi történik mindenütt van menedékes?
    Véget nem érő hosszú sorban szaporodnak s bizakodnak kábult sokkban.
    Modern kornak pirkadatán, senki sem szól… se fösvény se kufár… állj odébb alkalomadtán.
    Szemét halom hegyekben áll min új ház épül s a királynak ez jár!

    Érdekes gondolatok vannak itt. De ha egy hiba történik, akkor azt könnyebb fenntartani, mint megváltoztatni. Ez az általános igazság amit magában is szinte mindenki képes megtalálni…, HA és amennyiben felismeri. Amerika már nem képes rendet tartani. A tagállamokat csak a hagyomány tarja együtt. Lassú út volt és még is … az ismert és elvárt rend… a múlt emléke. Nincs erőforrás és ami a gond megoldási hajlam a lassú káosz útjáról visszatérni a tényleges rend felé. Ez az út sikamlós, meredek, szakadékokkal és hatalmas üregekkel szabdalt. A kényelmességet ki váltaná egy kilátástalan kísérletre? A polgármester? Neki a választások és a karrierje mindennél fontosabb. A rendőrfőnök? Nem az ő feladata. A polgárőrség? Nem kompetens, mert még nincs anarchia. Mi lesz ha 10 milliárd vagy a mostani duplája lesz a föld hátán? Ez a képsor… csak a jövő egy hírnöke mert a változást az akarat és kompetencia hiánya mellett a szociális nyafogás is komolyan gyengíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük