Az értelmisi az értelmiség azon válfaja, aki - saját magáról kialakított roppant hízelgő önképe alapján - érti a "folyamatokat" és mindenkinél, de legfőképpen a politikusoknál okosabb. Aki elvárja, hogy a nappalijába járuljanak tanácsért, de felelősséget soha nem vállal egyetlen egy, általa kiharcolt, petíciókban kikövetelt döntésért. Az elegáns kívülálló, aki azért a pénzt, az elismertséget, a bőrfotelt elvárja.

A jobboldal nem szereti az értelmisiket


Ez tény, ehhez nem kell külön kutatás. Az értelmisi az értelmiség azon válfaja, aki – saját magáról kialakított roppant hízelgő önképe alapján – érti a “folyamatokat” és mindenkinél, de legfőképpen a politikusoknál okosabb. Aki elvárja, hogy a nappalijába járuljanak tanácsért, de felelősséget soha nem vállal egyetlen egy általa kiharcolt, petíciókban kikövetelt döntésért. Az elegáns kívülálló, aki azért a pénzt, az elismertséget, a bőrfotelt elvárja.

Ezeket az értelmisiket vetik meg a jobboldalon, nem az értelmiséget. A “szakértő-ellenességet dogmává tevő Fideszt” meg végképpen nem értjük ebben a cikkben. Egy olyan párt, amelyik “szakértőkkel” a háttérben találja ki a politikát, amelyiknek minden döntésében ott figyel egy habonyárpásított “zsenialitás”, azt nehéz szakértő-ellenesnek nevezni.

A könyvbe azért minden bizonnyal érdemes belelapozni, hátha ott az Index cikkével ellentétben nem egyszerűsödik le minden odáig, ahol korszakos baloldali géniuszokat vethetünk össze sötétparaszt jobberekkel…


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük