Jahr Null-t a filmvilágba is!


Tisztességes ember befejezi, aminek nekikezdett! Nincs rosszabb a félbehagyott kulturkampfnál! A közéletünk megtisztítása nem ragadhat le az amerikai szoborrombolásoknál és történészi múltátírásoknál! A kényelmes retusálások, a fehérember kiírása a tananyagból elégtelen, bizony anyagi áldozatot is kell hozni a haladás oltárán. A következő filmeket azonnal el kell távolítani a netes tékák virtuális polcairól, hiszen telis-tele van elnyomással, ciszséggel, kirekesztéssel, ezeket pedig jól nevelt demokraták nem tűrhetik tovább!

Bárányok hallgatnak, Ace Ventura

Ez a két film nyugodtan tekinthető a köztünk bujkáló fasizmus mozgóképes Mein Kampfjának, hiszen olyan természetes, aranyos, tulajdonképpen példamutató életformát állít pellengérre, mint a transzneműség. Míg az Ace Ventura viccet csinál belőle, a főhős wc pumpás nagyjelenetével rávilágít arra, hogy mennyire elmaradott, mennyire nem fogadja ez partnerének az új, a lelkéhez már igazodó testét, addig a Bárányok hallgatnak egyenesen veszélyes elmebetegségként tárgyalja a transzneműséget. Sosem késő perbe fogni és kivégezni mindenkit, akinek köze van e két szeméthez!

Rocky, Tango és Cash, Drágán add az életed

A toxikus maszkulinitás alapművei ezek. E filmek főhősei egytől egyig kibírhatatlan ciszhetero állatok, akik vagy eredendően házasok, vagy a történet folyamán csajoznak be. Az „Én és a seggem itt leszünk a közelben!” egyértelműen kirekesztő üzenet a meleg közösségek felé: semmi esélyetek!

Mind a három filmes szörnyszülöttben megbotránkoztató a karakterek származása, hiszen egyszerű fehér munkásemberként, a dolgozói osztály tagjaként vittek véghez valami lenyűgöző tettet, elfeledkezve arról, hogy az igazán bátor cselekedet a melegségünk felvállalása, nem a versengés vagy a családunk (erőszakos) megvédése.

A pusztító

Genderszempontból ideális világot láthatnánk a 2032-es San Angeles képében, ahol mindenki erőszakmentes (erőszak = férfi) életet élve, vegánként és testi örömöket mellőzve éli tökéletesen boldog életét, azonban az erőszakos és maszkulin XX. század végéről kiolvadó John Spartan mindent összezavar. Elsődlegesen túl izmos, amivel sajnos zavarja a satnyatestű ideális újhippiket, másodlagosan olyan szavakat használ, amilyeneket csak akar, ez pedig rossz. Büntetni, tiltani szükséges az ideális világ érdekében. Ezt a büntetést azonban nem mint a jóra, a tökéletes világra való törekvésként ábrázolják, hanem kifejezetten menőnek, és követendőnek állítják be. John Spartan továbbá húst eszik, nőket csókol meg erőszakkal, akik ezt még élvezik is, és úgy általában minden lehetséges módon bomlasztja ezt a tökéletes kis liberális paradicsomot, ami a végén össze is omlik.

2018-ban ki kell mondjuk végre, hogy az a képzeletbeli világ, amit 1993-ban a 2032-es Los Angeles helyére képzeltek, nem egy kacagtató-borzongató utópia, hanem a lehető legjobb, ami a Liberális Emberből következhet, a villanyautókkal, heréjüktől megfosztott metroszexuális férfiimitátorokkal és az őket tápláló vegán ételkülönlegességekkel.

Titanic

A kirekesztő hófehér, heteroszexuális kultúra legémelyítőbb terméke az elfajzott, karikatúraszerűen túlrajzolt kapitalista hatalmasok árnyékában beteljesülő szerelem története. Ma már tudjuk, hogy a Titanic katasztrófájának igazi hősei a fekete fűtők és azok a fekete boyok voltak, akik az utolsó utáni pillanatig küzdöttek a hajófenékben, vagy frissítő italokat szolgáltak fel a halál árnyékában.

Amerikai história X

Mégis jó arcok már, amióta velünk vannak a szalonban néppártosodva Orbán ellen!


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

2 hozzászólás

  1. Nemrégiben néztem a Pusztiítót és tényleg durva, hogy a sztori írója mennyi mindent látott előre.

  2. Ecsenyi! (fb)
    Mit tettél már le az asztalra? Azért, mert egyetemet végeztél (?????) azt hiszed, hogy mindent megengedhetsz magadnak? Menj, vegyél egy jó nagy mosószappant és mosd ki azt a mocskos szád!
    Majd ha megtanultál tisztességesen beszélni, akkor jelentkezz!
    ( kifejezetten örülök, hogy az unokám nem az ELTE-re megy )

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük