Ingyenpénzt az ingyenélőknek! És ingyensört is!



Sikítófrászt kaptam ma, amikor elolvastam a LÉT nevű szervezet ingyenpénzről szóló etűdét. Ezek javíthatatlanul, mindörökké, kérlelhetetlenül kommunisták maradnak. Ezeknek nem számít semmi, itt fasizmus kiáltanak még akkor is, ha már mindannyian ufók leszünk, és a világ proletárjai egyesüljetek nevében kiáltványoznak, ha már az összes kalapács kiveszett a világból, akkor is.

Ezek egész egyszerűen képtelenek felfogni, hogy NINCS ingyenebéd. Azazhogy: a javakat valaki megtermeli. No jó, megpróbálom egész egyszerűen elmagyarázni, hogy még ezek a vén komcsik is felfogják, a fiatal komcsi haverjaikkal együtt. Bár ez szélmalomharc, 24 éve nem bírnak leszokni róla, de mégis, legyen, törjön százegyszer százszor-tört varázs: nekimegyünk, elmondjuk, hátha egyszer észhez térnek ugye.
Notehát: A társadalmak hosszú évezredes fejlődése kezdetű mondat mint olyan, nem igaz. Mert dialektikus materialista. Nincs olyan, hogy lineáris fejlődés, és a rabszolgatartó társadalomtól a feudalista társadalomig nagy blöff, vulgármarxizmus. A kritikai marxizmus se segít, kedves Vásárhelyi Mária és főleg Ágnes asszony, üljenek le drágáim, egyes, már túl vagyunk Adornón és Habermason, áldja meg magukat a jó Lenin.

Ugyanis: ha odaadunk mindenkinek puszira ötvenezer forintot, akkor azt el kell venni valakitől, az pedig – egyébként – a maguk által amúgy korábban favorizált termelő réteg. A tőkét felhalmozóktól, meg ha elveszik, azok nem fognak befektetni, mert ugye elveszik tőlük.
Arra pedig nem is akarnék rávilágítani, hogy ha csak úgy mindenkinek kiadunk egy pár tízezer forintot, akkor az a pár tízezer forint színes papírokat fog jelenteni, aztán jön a százmillió billforint. Lehet majd vele szobát tapétázni, meg felmosórongyot helyettesíteni, sőt vécépapírnak is ideális lesz. De remélem ingyensört állampolgári jogon azért kapunk. Uff én beszéltem!

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük