Ikszdé! Ezért ne válasszatok ex-rendőrt polgármesternek!


Siófokon, ismétlem Siófokon(!!!) a városvezetés megtiltotta a közterületi alkoholfogyasztást. Ha szolid 35 fokban véletlenül kinyílik egy dobozos zlatyi a kezedben, 5-től 50 ezer forintig terjedő bírságot mér ki rád a Károlyi szobor részeg lehugyozásától ingerült képviselőtestület. Időutazás a 70’-es évek egyenszürkeségébe, ahol és amikor a hatóságok legfőbb feladata a megengedettebbnél hosszabb hajat viselő, nem megfelelően felöltözött (farmer) fiatal megregulázása volt.

Ha valamihez hasonlítani lehetne a tiltást és azt azt követő szeszrazziákat, melynek során a csaj- és tóbámulást sörözéssel súlyosbító huszonéves elkövetőket ér tetten a városőrség, rögtön eszünkbe juthat a végül szoptatáspride-ba torkolló kismama-vegzatúra a Nyugati Pályaudvar Mekijében. Ott is egy erősen frusztrált, kissé ostoba biztonsági őr érzett rá arra, hogy – ha már a mindennap ott terpeszkedő, ordibáló fukszos császárokat nem tudja kizavarni, lévén azok nagyobbak és erősebbek – akkor legalább kibaszhat egy anyukát az utcára, mert az meg merte etetni a kisbabáját. Legyen valami sikerélménye is végre, a kismama meg gyerekkel együtt kisebb nála. Könnyű pont.

Siófok – tetszik, nem tetszik – a magyari tenger Ibizája, annak minden visszataszító hordalékával (igen, a germánokra gondoltam) együtt, ugyanakkor a nyaralóövezet turistaövezete. A szezon előtt és után pont nulla ember él az Aranypartra keresztelt felvonulási úton, ahol Európa kevésbé tehetős retardáltjai hányják össze magukat és egymást. A gazdagabbja ugye a spanyol tengerparton teszi ugyanezt, ráadásul a germánoknál is kínosabb britek társaságában.

Viszont maximum egymást zavarhatják és a Károlyi Misi szobra körüli pipacsokat, mert ember nem él ott. A nemlétező lakosságra hivatkozva úgy általában betiltani a közterületi sörözést maga a megvalósult szocializmus. A minden ember érezze magát egyformán szarul elve alapján megalkotott TERV, ami elvezeti Siófokot a boldogabb jövőbe, ahol tornasorban vonulnak délről északi irányba és költik a pénzüket a jól nevelt gyerekek. Igen, sok esély van a megvalósulására…

Főleg, mert igen nehéz kulturált turistákat szerezni kultúra nélkül. Mert Siófokon nem a római kori emlékeket csikkezik és köpködik össze, hanem a mesterséges és hihetetlenül ocsmány bódésort.

A városőrségnek nyilván könnyen lehetne egyéb feladatot is kiszignálni a szezonban a strandon sörözők megfigyelése és tettenérése helyett. Pl. rögtön ott vannak a zsebesek, az illegálisan működő szállásdealerek, a havonta felvonulást rendező etyeki maffia, a szemérmetlenül drogot árusító tinidiszkók vagy az ízléstelen ruhát viselő germánok.

De a siófoki városőrség, köszönhetően rendőrfőkapitányból polgármesterré avanzsált Lengyel Róbertnek, ezekkel nem foglalkozik. Nekik a könnyű célpontok kellenek, a párezer forintra megvágható sörözők…

 


  tutiblog

A PS böllérblogja. Bővebben a Gy.I.K.-ben.

2 hozzászólás

  1. Huszár László

    Nyugodj meg, a siófokiak többsége egyetért vele, a nyári turisták meg Siófokon nem szavaznak.

  2. Huszár László

    Nyugodj meg, a siófokiak többsége egyetért vele, a nyári turisták meg Siófokon nem szavaznak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük