Hiába vergődik Donáth Anna, a Momentum sem képes egyedül elindulni egy választáson


Donáth Anna sikeresen elintézte magának, hogy olyan, valódi párt nélküli politikus váljon belőle, mint Karácsony Gergelyből. Kiderült ugyanis, hogy a Momentum önkormányzati politikusai pontosan tudják, hogy egyedül semmire sincs esélyük, legfeljebb egy listás helyre a nagyobb városokban. Valójában annyira sem, mert arra sincs erejük, hogy egy nagyvárosban minden körzetben elinduljanak.

Keserű szembesülés ez a valósággal. A csúnya emlékezetű Demszky Gábor járt így, amikor a maga szerény képességeivel SZDSZ-elnökként megpróbált betüremkedni harmadik pólusnak az MSZP és a Fidesz közé. Ja, a Karácsony is így járt, hiszen tulajdonképpen ő meg az MSZP-vel akart befurakodni a DK és a Fidesz közé, az ismert sikerrel.

Az összes ismert ellenzéki politikus közös tulajdonsága az, hogy semmiféle képessége nincs arra, hogy bármit is mondjon a választópolgároknak arról, hogy mi is lenne akkor, ha kormányozni fog. De ez, hála a globális progressziónak, a bal- és liberális pártoknál nem is kérdés manapság. A sajtó csinálja őket és a sajtó is csinálja ki őket, amikor a választók is rádöbbennek, hogy mennyire hülyék. A magyar helyzet sajátsága az, hogy a magyar választók, az ellenzékiek is tudják, hogy a politikusaik hülye semmirekellők, a pártjaik pedig virtuálisak. Donáth Anna most megpróbált úgy tenni, mintha nem lenne az. Lehet, hogy szakértőket megkérdezett arról, miként próbálja meg felépíteni magát, de a pártját láthatólag nem kérdezte meg. Pedig nincsenek olyan sokan, hogy azt egy délután alatt ne tudta volna letelefonálni.

Esetleg azt gondolta, hogy egy rohammal felzárkózik a Gyurcsány mellé és akkor a pártja önkormányzati emberei is követik majd őt. Szinte hallom, hogy a Feri otthon röhög. A reálpolitika alapja az, hogy felmérjük az ellenfeleink képességeit és lehetőségeit. A Fletó az elmúlt húsz évben minden ellenfelét lenyomta végül a baloldalon, az elmúlt tizenháromban pedig úgy általában az ellenzéki oldalon. Élvezet nézni, ahogy veri, pofozza, alázza a többi hülyét. Nem vesztett tárgyalást, osztozkodást, pártelnöki tömegbunyót, szinte egyet sem. Ha lenyomták egyszer-egyszer, mindig jobban jött ki a vereségből, mint a többiek a „győzelmükből”. Hol van már Mesterházy, Karácsony, Vona, Jakab, MZP, Szél Bernadett, és a többi elfelejtett „miniszterelnök-jelölt”? Politikai hulla mind. És mindegyik úgy szenvedett ki, hogy összefogott a Gyurcsánnyal.

Mindig kijátszotta őket egymás ellen, mindig mindegyik elárulta az összes többit, abban a hitben, hogy ő köti a legjobb üzletet a Ferivel. Erre mi van most? Miközben Annuska lelkesen rohamozta a semmit, mindenki más megegyezett pártként vagy pozícióban lévő polgármesterként, önkormányzati képviselőként a Ferivel, gyakorlatilag a Momentumból is. Ha nem tűnt volna fel, az ellenzék nagyjából már leboltolta önmagával az önkormányzati választást, a Feri mindenkivel megegyezett, akivel a saját érdeke miatt kellett. Csak a Momentummal mint párttal nem, meg a Donáth Annával nem. Ennyike. Milyen gyönyörű, Fekete-Győr András intellektusához mérhető karrier ez.

Bármi is lesz az önkormányzati választások végeredménye, a DK jön ki belőle a legjobban, ez már most eldőlt. És még hátravan a feketeleves. Lesz ugyanis egy európai parlamenti választás is. Találjuk ki, hogy ott mi lesz a Ferenc érdeke? Hát az, hogy mindenki egyedül induljon, mert akkor jó eséllyel szinte mindegyik a mandátumszerzési küszöb alatt marad. Na jó, a Kutyapárt talán nem. A Feri megegyezett már mindenkivel az önkormányzatira, akivel nem akar közösködni és ráindítják a DK-t, azok az ellenzékiek tutira nem nyernek.

Ha a többi ellenzéki párt össze is fogna bármilyen kombinációban, ha az a Ferinek nem tetszik, kicsukhatja őket szinte teljesen az önkormányzatokból. Tehát minden párt minden önkormányzati érdekeltségű politikusa az összefogásban érdekelt és örömmel beáldozza ezért az EP-választás amúgy is bizonytalan és maximum egy ember jólétét szolgáló eredményét. Hát van ennél szebb érdekellentét? És ez nem a csúnya Fidesz miatt van, aki egymás mellé tette a két választást, hanem amiatt, hogy az ellenzék – a Gyurcsányon kívül – teljesen nélkülözi a képességgel rendelkező politikusokat.

A momentumosok, akik önkormányzati pozit akarnak, leszarják az Annát és azt ráadásul nyilvánosan is tették. Ők kibírják majd valahogy azt, hogy az Anna Budapesten lesz kénytelen tengődni és még a végén el kell mennie dolgoznia valahová. Donáth Anna és Cseh Katalin barinőségét is kikezdte ez a probléma: Katalinnak úgy kell a mentelmi jog, mint a folyamatos levegőellátás, és csak az egyikük helye biztos (ha egyáltalán) Brüsszelben, külön pártlisták esetén.

Persze volna megoldás. Az összes többi globalista (az LMP is az, meg a DK is persze) ellenzéki párt elindulhatna az ellenzéki szavazatokért a DK ellen. Három olyan emberrel a lista elején, akiknek van esélyük bejutni. Csak hát meg kellene egyezni ebben a három emberben. Na, ez nem megy. Még a présember sem elég erős ahhoz, hogy ezek megbízzanak egymásban, vagy lemondjanak egy biztos havi utalásról (illetve annak nem különösebben nagy valószínűségéről). Egészen elképesztő, hogy a „Csináljunk trendi, nőnemű miniszterelnök-jelöltet Donáth Annából!” projekt mennyire gyorsan és látványosan bukott meg. Mennyi szellemi munka volt ebben vajon és kié?

Annuskáék már épp tipliznek a Ferinél a közös listákért, de már a Feri osztja a helyeket a momentumosoknak is. Nagy kihívás ez minden momentumos önkormányzati politikusnak: DK-snak lenni sokkal nagyobb biztonság, mint momentumosként nézegetni az állandóan rezgő lécet. Közeleg a magyar párttörténelem legnagyobb kiszavazósója, és az összes ellenzéki párt csak abban reménykedhet, hogy legalább nem a Feri számolja a szavazatokat.

Vezető kép: MTI/Demecs Zsolt


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Már a szólásszabadságnak is annyi Brüsszelben, most lesz az utolsó olyan EP választás, amikor még megállíthatjuk a kommunistákat

  A Kedves Olvasó hunyja le a szemét és képzelje el, hogy egy gyönyörű virágos rét …

7 hozzászólás

  1. Neomarxista hülyék.

  2. Királytigris

    A Leszbika nem uralja a Momentumot. Elkúró Ferike uralja azt. Ez viszont megágyaz az újabb, most már zsinórban ötödik Fideszes 2/3-nak.

  3. Donáth te ordináré szemétláda, csak otthol tudod mondani este, hogy most feláll vagy nem de a politikában ilyen nem létezik, amit egyszer kimondunk annak úgy kell lennie máskülönben az emberek otthagynak mint szart füben.

  4. László Magyar

    Donáth! Hiába erőlködsz, és piszkoskodsz Magyarországgal itthon, meg az EU-ban. Te, meg az arcátlan torz lelkű beteg apád az ország szégyenei vagytok! Szerintem annak, akinek köptetőszerre van szüksége, elég kap rólad egy fotót. És innen már csak a köpőcsésze kell!

  5. Gyurcsánynak bejött az időhúzása, nem kellett volna nekik összefogni Gyurcsánnyal. Most már késő, lassan Gyurcsánynak nem lesz érdeke az összefogás.

  6. A minap a szomszédommal találkoztam vásárlás közben, odajött és gratulált nekem jó jó de mi ez a megtiszteltetés. Ugyanis mindég vita volt közöttünk én mint Fideszes ö mint momentumos. Azt mondja hogy otthagytam a momentum támogatását és igazam volt ezentul ö is a Fideszre fog szavazni. De Jozsikám mi történt, hát ezután hogy Donáth Anna beállt Gyurcsányhoz, vége. Ugyanis mindég alergiás volt Gyurcsányra és ezt már nem tudta feldolgozni. Tetszett neki mikor Donáth egy beszédében letolta Gyurcsányt, hogy hazudott reggel délbe este. Èn mindég mondtam neki te ez a momentum nem egy komoly párt, de ö azt mondta de miért nem, fiatalokból áll és Orbán Viktor is volt fiatal ö is igy kezdte. Mondtam ok. most belátta, hogy nekem volt igazam.

  7. Donáth Annarol lehullott a himpor!
    Ez egy kis ország, hamar ment. A kommunista múlt árnyéka, az eleve is taszító apukája tettei, Csehatka barinoje családi seftjei mellé Gyurcsány röhögése csak egy kis pluszt adott.
    Még hogy OV is ilyen fiatal volt! ? Külsőre! De ott volt bátorság, intellektuális erő, gerinc szinte az egész csapatban. Őket tényleg csak egy külföldi tartotiszt tudja összekeverni, mi nem.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük