Hazaárulók éjszakája


Herczog Ditke, európai parlamenti képviselő (nem kell röhögni, tényleg az, és nem is lesz ez olyan vicces mindjárt), leírta azt, amit eddig is tudtunk. Miszerint a Gönczkinga meg a Tabajdi készítette el a Tavares-jelentést. Nem kell ezt szépíteni, meg körülírni, hogy a Csabi írta a magán-, a Kinga meg a mássalhangzókat, és hogy a Ditke a mondatok végén benyomhatta a pontot a billentyűzeten. A Tavares-jelentés egy sebtében összedobott alumíniumsapkás összeesküvéselmélet-zuhatag azokból a mondat- és véleményforgácsokból, amiket a Népszabi meg a HVG már nem tudott volna áterőltetni a hazai közvéleményen. Na ezt fésülték egybe a kitűnő képviselők a kávészünetben. Aztán kerestek valaki ismerőst. Valami kommunistát.Szerencséjükre, már nem kellett Moszkváig szaladni Bécs közbeiktatásával az aranykészlettel a háton egy kicsit hazát árulni, elég volt Brüsszelben szerelmes könnyel telesírni a gépet, és a szomszéd szobában már ott is volt az európai kommunista, hogy világgá kürtölje. Ditke pedig még büszke is erre a kitűnő internacionális szervezkedésre.
A probléma mindössze az, hogy ez a tett nem rekedt meg az árulkodás óvoda középsőcsoportos szintjén, de még csak nem is a szovjet tankokkal rendet tevés komcsi ösztöne volt, hanem kicsit több. A Tavares-jelentés ugyanis egy Magyarországot elmarasztaló és a magyar választói akaratot felülbíráló fércmunka, amelynek létrejötte kimeríti a hazaárulás cseppet sem kényelmes fogalmát. Göncz Kingának, Tabajdi Csabának és Heczog Editnek ugyanis megérte politikai, de még inkább személyes érdekből megszívatni egy országot, történetesen a saját hazáját. Az EU-nak is kapóra jött a jelentés, legalább addig sem kellett a döglődő gazdaságokkal, a segélyeken tengődő országok helyzetével foglalkozni. És lehetett bezzegelni, hogy jó-jó, magyar eredmények, de ilyen antidemokratikus áron…
Ditke még csodálkozik is azon, hogy vannak, akik naponta fejenként legalább 600 levélben küldik el a szocialista púniós garnitúrát a csába. Az ő személyiségében az a különös, hogy el sem tudja képzelni, hogy ezek mind magánemberek, akik nem szeretik a hazaárulókat. Fideszes összeesküvést sejt. Pedig hidd el Ditke, azokért a levelekért senki nem fizetett senkinek. Senki nem kért meg senkit ilyenek írására. Azok szívből szóltak, csak neked. És igen, arról, hogy ganajok vagytok.
Ami még ennél is rázósabb, hogy ez a jelentésesdi máskor is elő fog bizony fordulni. Ditke ugyanis nemcsak úgy odarittyentette lírai igazságbeszédét a honlapja széljegyzetére. Az idézett szövegrész ugyanis a „Pályázatom az MSZP 2014. évi EP választási listájára”anyagában található, ahol külön foglalkozik a Tavares-jelentéssel. Vélelmezhető tehát, hogy Ditke jövőre is ilyesmiket szeretne csinálni. Ilyen jelentéseket a többiekkel. Azért, hogy jövőre is költhesse az adófizetői eurót. S bár Editkét nem tartjuk sem okosnak, sem tehetségesnek, de csak összeügyeskedi ős is azt a havi 2,5 milkát, ahogyan a többiek.
És itt jön az a faramuci helyzet, hogy ha úgy tetszik, idén a Kinguci, a Csabi meg a Ditke a Tavares-jelentés egy-egy szavával fizetett a kávéért. A guccsitáskáért egy mondatrésszel – mondjuk, hogy Magyarországon kevés a szabadság – a számlákat meg azzal, hogy fékek és ellensúlyok. Idehaza a teszkóban az akciós lecsókolbász kilóját már egy nagybetűből ki lehet fizetni. És nem kell mást tenni jövőre sem, csak írni és beszélni. 2014-ben, ha bejön a pályázat, már két és fél jelentésből összejön az új autó, na nem Suzuki, de nem is Audi, mert azt a fidszesek gyártják. A maradék fél jelentésből meg kitelik valami utacska valami szigetecskére. Vagy botoxkezelés gerincre. Hát erre pályázik 2014-ben a Dike…
És hogy miből él egy megélhetési hazaáruló decemberig? Mondjuk ilyesmiből: „A Fidesz nevetség és szánalom tárgyává, esetenként szalonképtelenné teszi hazánkat Európában, amit a szocialisták minden létező fórumon korrigálni igyekeznek. Nem hagyjuk, hogy a magyar emberek, a magyar gazdaság szenvedjen károkat a bezárkózó, Európa-ellenes kormány miatt. A magyar szocialista EP képviselők a továbbiakban is jó lelkiismerettel, magas szakmai színvonalon végzik vállalt feladatukat, híven hazájukra tett esküjükhöz.”
Hát, ilyen a komcsitempó…

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük