A képen egy Oroszország által felheccelt texasi tornádó pusztítása látható. MTI/EPA/Tannen Maury

Hatalmas ukrán győzelem Moszkvánál!


A CNN híre szerint, amit a 444.hu is megerősített, a felszabadító ukrán csapatok kilőtték az utolsó T-72-es orosz tankot is és már csak néhány kilométerre vannak Putyin bunkerétől. A késő tavaszi hajnali fagyoktól rettegő orosz hadvezetés azt tanácsolja Putyinnak, hogy ne az ukrán csapatoknak adja meg magát, hanem inkább a vietnámi békefenntartóknak, akiket az ENSZ expediált a válságzónába. A háború szomorú valóságából szemezgettünk. Egy igaz mondat is van a szövegben, az a legszürreálisabb. Azért külön is elnézést kérünk.

Katonai szakértők szerint ezek a tények nem ellentétesek azzal a megfigyeléssel, hogy Kijevben orosz katonai járőrök cirkálnak. Az történhetett, hogy a hézagos fronton az ellenfelek valahogy elkerülhették egymást. Az oroszok pedig kínai gyártmányú tűzijátékokkal imitálják a csatazajt a nyugati újságírók számára. A német külügyminiszter már követelte is a kínaiaktól a tűzijáték szállítások leállítását.

Zelenszkij elnök a Vörös térről jelentkezett be, a nemrégiben feltámadt Sztepan Andrijovics Bandera társaságában, aki cáfolta a meggyilkolásáról szóló híreszteléseket, ellenben a feltámadásáról szóló információkat megerősítette. Arra nincs magyarázat továbbra sem, hogy Bandera miért volt fekete-fehér és alacsonyabb az ukrán elnöknél a biztonsági okokból késleltetve leadott, egyébként élő felvételen.

Az oroszok szerint ugyanebben az időben spontán szerveződő háborút különleges katonai műveletet támogató milliós tömegfelvonulás volt a Vörös téren, ezért Zelenszkij hazudik. Be is játszottak egy felvételt, amin a hatalmas tömeg azt skandálja: „Éljen a különleges katonai művelet!”

Az ukrán hadügyminisztérium cáfolta, hogy Anna Nyikolajevna Usenko egy saját készítésű savanyúságot tartalmazó befőttes üveggel dobta le a hipermodern orosz harci drónt az égről. A minisztérium szóvivője közölte, hogy a lövedék nem uborkát, hanem céklát tartalmazott, a konzervet pedig egy biztonsági okokból meg nem nevezett ukrán konzervgyárban gyártották. Ordenarov alezredes kifejtette, hogy a hadijelentésekben törekedni kell a tökéletes pontosságra, hogy ne adjanak az ellenségnek támadási felületet és ugyebár a cékla nem uborka.

Iványi Gábor LELKÉSZ kifejtette, szégyen, hogy a magyar katonák nem lehettek részesei ennek a diadalnak. 

Németországban a kormány munkacsoportot állított fel a Szibéria felől potenciálisan érkező hideg légtömegek az országba történő bejutásának megakadályozását célzó jelleggel. (németből fordítva)

Oroszországban fogytán van a gáz és az olaj. Az OPEC országok úgy döntöttek, hogy nem adnak el többet olajat Oroszországnak.

Biden elnök kifejtette, hogy szinte biztos benne, Putyin célja Ukrajna megtámadásával az ország elfoglalása és legyőzése volt.

Márki-Zay Péter kifejtette, hogyha Ukrajna már NATO-tag lenne, akkor Magyarország teljesen jogszerűen léphetne háborúba Oroszország ellen. Elmondta még, hogy háborúzni morális kötelességünk, az erőviszonyok nem számítanak.

Az orosz hadügyminisztérium bejelentette, hogy a NATO-hoz való közeledés jegyében, a békevágy jeleként, átveszik az amerikaiak kezelési módszerét a járulékos veszteségekkel kapcsolatban. Fő szabályként eszerint a civil áldozatokért mindig az ellenség felelős. Esetenként 10 fő alatt nem vesznek tudomást az áldozatokról, 10 és 30 áldozat között borítóképet változtatnak, 30 és 100 fő között pedig az illetékes magasabb egység kommunikációs tisztje kifejezi a részvétét és felháborodik, hogy az ellenség egy működő óvodába ásta be magát. Tömegmészárlások esetén pedig felvetik, hogy az ellenség katonai vezetői háborús bűnösök és új nürnbergi pert kellene rendezni nekik. Az oroszok arra hivatkoznak, hogy ez a metódus az amerikaiknál az elmúlt ötven évben teljesen bevált és senki sem kifogásolta. (a borítóképrotáció az egyetlen új fejlesztés)

Az amerikai hadügyminisztérium újabb orosz háborús bűncselekménynek minősítette ezt a lépést.

Márki-Zay Péter elmondta, hogy nyugaton nagyon okos és kedves emberek laknak, akik mindig mindent jól csinálnak és ő békeidőben, nem hogy egy ilyen háborús helyzetben, sem akarja őket azzal terhelni, hogy akadékoskodik. Magyarország azt támadja meg, akire a NATO rámutat.

Zelenszkij ismertette terveit Oroszország jövőjével kapcsolatban. Az Urálon túli területeket, pusztán a célszerűség okán, Alaszkához csatolják. Zelenszkij meglepetését fejezte ki, amikor egy újságíró megjegyezte, hogy Alaszka az USA tagállama. Zelenszkij elmondta, hogy ez a ténykörülmény nem játszott szerepet a döntésében. Moszkvát, mint ősi ukrán határvárost, az Urálig terjedő területekkel együtt Ukrajna veszi a szárnyai alá. Ahogy Belorussziát is.

Zelenszkijbe belepistult nyugati újságírónő éppen rajong az ukrán elnökkel készített interjú közben. Magát az interjút is érdemes megnézni, mert ilyet se láttál még.

Zelenszkij egyúttal értetlenségét fejezte ki, hogy miért kell olyan törpeállamokkal vesződni, mint Litvánia, Észtország és Lettország, akik már úgyis NATO-tagok, jól ellenének azok az ukrán közigazgatás keretei között is. Az ukrán elnök kifejtette azt is, hogy az osztrák-ukrán határ kérdésben sem érti a nyugat húzódozását. Magyarország mindig is Kárpátalja része volt, ami pedig közismerten az ősi Ukrajna belterülete a kezdetektől. Az orosz pedig az ukrán nyelv egy dialektusa, ahogy a lengyel és a szlovák is egyébként. Ukrajna természetesnek veszi, hogy átveszi a Biztonsági Tanácsban Oroszország helyét.

Márki-Zay Péter tételesen egyenként cáfolta, mind a 27 esetben, hogy olyat mondott volna, miszerint ő bárkit is meg akarna támadni. Orbán Viktor akar mindenkit megtámadni. Ebben az ügyben még Deák Dánielt is felhívta.

Az EU elutasította azt az ukrán tervet, hogy az oroszokat Madagaszkárra telepítsék. Ukrajnának más megnyugtató és „végleges” megoldást kell találnia az orosz kisebbség sorsának rendezésére. Az új ukrán külügyminiszter csalódottságának adott hangot, a transzukrán Joe Oregon elmondta, hogy a közismert ukrán ötletesség kritikai kezelése csökkenti a harcoló alakulatok munkakedvét.

Oroszország bízik benne, hogy a nyugati országok befogadják az ukránokat, és jól bánnak velük. Az orosz kormány ennek támogatására felajánlja azoknak a Putyin elöl nyugatra menekült orosz oligarchák pénzét és vagyonát, akiknek a tulajdonát a nyugati kormányok most a lehető legdemokratikusabban lefoglalták. 

A 16. ukrán hadosztály visszafoglalta a puscsevói vasútállomás Kijev felőli bakterházát, a kerti budival együtt, habár az utóbbi kapott néhány belövést. Az ukrán hadsereg illetékes szóvivője szerint a bakterház melléképületének birtoklása jelentősen megnehezíti az állomás melletti kocsma biciklitárolója felé irányuló orosz hadmozdulatokat.

Oleg Kosevoj az orosz pszichiátria elismert alakja elmondta, hogy a szakma kapacitásait teljesen leköti azon orosz állampolgárok kezelése, akik nem hiszik el feltétel nélkül azt, amit az állami tévében látnak. Ezért foglalkozik a rendőrség azokkal, akik a nyugati médiában látottakat hiszik el. Kosevojék folyamatosan konzultálnak a nyugati kollégáikkal is, mert, mint elmondta, azok pont ugyanilyen problémákkal küzdenek. A szovjet tapasztalatok egyébként sokat segítenek azon személyek állapotának javításában is, akik a saját szemüknek hisznek.

Amerikai jelentések szerint az oroszok által elkövetett biológiai-fegyver támadásban elhalálozott 327 654 ember a Zaporozsjében (ukránul Zaporizzsja), a helyi amerikai tulajdonú játékgyár hat kilométeres körzetében. A játékokat egyébként már korábban a ramsteini amerikai légitámaszpontra szállították, mert a gyerekek mindennél fontosabbak.

A multinacionális cégek lassan visszatérnek Ukrajna moszkvai területeire, az egykori Szentpétervárra is, amelynek az új neve Ukranovi lett az ukrán katonai sikerekről beszámoló térképeken. A visszatérésben a profit nem játszik szerepet, csak és egyedül az etikai meggyőződés, hogy a cégeknek „helyesen” kell cselekedniük.

20 év börtönt kapott hazaárulásért az az amerikai ügyész, aki túlbuzgóságból Zelenszkij amerikai vagyonát is lefoglalta, mert azt nem volt képes megkülönböztetni egy orosz oligarcha javaitól. Hiába védekezett azzal a szerencsétlen, hogy a tömör arany WC-csésze tévesztette meg.

Oroszország és Ukrajna 2022. április elsején békét köt egymással. A békeszerződés ukrán részről már csak az amerikai képviselőház és szenátus jóváhagyására vár.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

A VAR csak tovább rombolta a focit! (Liverpool-Manchester City 1-1)

  Nem abban kívánok állást foglalni, hogy tizenegyes volt-e az az esemény, amelynek során egy City-játékos …

13 hozzászólás

  1. Igen, remek! Az talán kimaradt, hogy az ukránok zavartalanul gyártják a katonai Zaporozseceket, amelyekbe megtévesztésből Lada rádiókat szerelnek.

  2. janos szabo

    Igen ! Már az ukrán fasiszták már bent vannak Moszkva alatt ! Putyin meg csak kávézik ! Ez a hír !

  3. Valaki szóljon már a Zelenszkinek, hogy művész úr, véget ért a forgatás! Ez mar nem a Nép szolgája sorozat!

  4. De jó írás!!!

  5. időgyógyász

    Szegény Ukrán bohóc, ha egy kis történelmet tanult volna ,ha csak az 1956-os történéseket tudná, képe lehetne arrol, hogy az amerikaiak mennyire tartják be a szavukat Javaslom, hogy menjen vissza a varietébe, és csapkodja a farkával a zongorát, mert az tényleg jól állt neki ! Isten óvja az Ukrán népet !!!!

  6. Először megrémültem.
    Aztán meg nem. Szép nagy lódítások,mindkét részről. 🙂

  7. atörökszultán

    Remek marhaság. Kissé hosszadalmas,kissé túlzsúfolt,a feléig bírtam elolvasni. Mégis. Remek marhaság.

    • maka pontyosan megfokalmazta remek meklátásom kedves uram. re-mekmesteres, kissé igen, de valamiért, remek marhaság.

  8. Mi ez? az osszes jobboldali portál átment ballikba? 😀 😀

  9. jobbra tarts

    Az oroszok a spájzban vannak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük