Hasznos tanácsok kezdő újságíróknak és haladó migszolosoknak, ha nem akarják, hogy árkot röhögjünk köréjük


Tudom, tudom, menthetetlen rasszista vagyok, ráficcentem a kormányzati gyűlöletkampányra, mint külsős plakátozó az MSZP feketekaszájára, de csak itt az ideje eloszlatni pár közkeletű migránstévedés körül a naivitás és infantilizmus egyre sűrűsödő ködfelhőit, hogy önmagunk érzékenysége felett hullatott könnycseppjeink között utat törhessen végre a Valóság.

Piréz Róbert

1, SZÁMÚ FÉLREÉRTÉS: Azért, mert labda van nála és szereti a focit, még nem lesz belőle finn válogatott, egyúttal mi sem buktunk el a gonoszságunk miatt egy Mohammed Figót, aki kiránthatta volna a magyari focit lassan fél évszázados tetszhalott állapotából. Ahogy a keletinél fociznak az afgán srácok, azt bármelyik kispályás sörmeccsen megnézhetitek esténként a középiskolák kibérelhető tornatermeiben. Persze ehhez több sport, kevesebb Marx felolvasóest szükséges a Gólya presszóban.

2, SZÁMÚ FÉLREÉRTÉS: Ha a kedves migráncs aztat találja mondani, hogy ő bizony orvos szeretne lenni, akkor nem húzol automatikusan egy ikszet a magasan képzett, hiányszakmával rendelkező bevándorló rubrikájába, hanem rákérdezel az eddig elvégzett iskoláira. Sőt, legyél annyira gyanakvó, hogy megérdeklődöd: és olvasni, netalán írni tudsz? Mert Szíriában is lassan 5 éve működésképtelen az állam. De a kibocsájtó államok közül Eritreában, Afganisztánban soha nem létezett, de Pakisztánban, Bangladesben is meglehetősen hiányos a közoktatás.

3, SZÁMÚ FÉLREÉRTÉS: Ha bevallása és aranyos rajzok szerint rendőr szeretne lenni az afgán kisfiú, akkor érdemes megkérdezni, hogy szerinte mit csinál egy rendőr. Ha azt válaszolja, hogy ő hajtja el az ellenséges törzs kecskéit, illetve gyújtja fel a konkurens banda mákföldjeit, akkor abból a kisfiúból nem lesz jó rendőr. Sőt, jó európai sem. Hasonlót, a mai fogalmainkkal meglehetősen intoleránsnak, sőt, szélsőséges rasszistának számító Henryk Sienkiewicz is leírt egyik ifjúsági regényében, ahol a következő párbeszéd zajlott le a szerecseneket keresztény hitre téríteni akaró lengyel kisfiú és fekete ismerőse között. Nem pontosan, mert emlékezetből írom: – Mit nevezünk rossznak? – Amikor a szomszéd törzs elhajtja a teheneinket! – És mi a jó? – Amikor mi hajtjuk el a szomszéd törzs teheneit!

4, SZÁMÚ FÉLREÉRTÉS: Ha az egyszerre csillogó és szomorú szemű migráns arról beszél, hogy Szíria egy toleráns, befogadó és vallási türelemmel átitatott ország volt egészen addig, amíg az ISIS/Asszad/Al-Nusszra/Gyíkemberek meg nem támadták őket, akkor hazudik és nyugodtan rá lehet ütni a szájára magára lehet hagyni az almájával és az őt simogató Komáromy Gergővel. Szíria egy szunnita többségű ország volt, ahol csak azért maradtak életben a kisebbségek, köztük a keresztények és az alaviták, mert az Ásszád család kőkemény diktátorként odafegyelmezett, ha valamelyik kevéssé forgalmas részén nekikezdtek a szakállnövesztés és népirtás évezredes hagyományának felelevenítésébe. Ugyanitt, ha a pakisztáni fiatal szerint neki azért kellett elmenekülnie otthonról, mert muszlim, akkor érdemes felhívni a figyelmét arról, hogy ott rajta kívül még 200 millió ember az.

5, SZÁMÚ FÉLREÉRTÉS: A túlképzett és motivált munkaerőre lassan szót se érdemes vesztegetni. A leghülyébbeken kívül már mindenki rájött, legfeljebb 10 százalékuk lesz középtávon hadra fogható, de az is maga lesz az évezred integrációs sikersztorija. Ellenőrizhető adat: míg a kelet-európaiak 2000 fontot tesznek hozzá az Egyesült Királyság költségvetéséhez fejenként, addig a közel-keleti és afrikai érkező darabja majd 10.000 fonttal terhelik meg a szociális rendszert. Ugyanakkor arra is érdemes volna rákérdezni a szír, eritreai, pakisztáni, akármicsoda migránsnál, hogy ő óhazája melyik ipari termékére a legbüszkébb. Mert a kézműves kalasnyikovon és a háztáji kassam rakétákon túl nem sok arab manufaktúráról hallottam, de nyilván ebben közrejátszik a bevezetőben említett menthetetlen rasszizmusom.

6, SZÁMÚ FÉLREÉRTÉS: Sok szó esik a traumatizált állapotukról. Ez természetesen nem zárható ki, sőt, maga a muszlim lét egy folyamatos traumatizált állapot az állandó hisztériával, átkozódással, kisebbségi komplexussal és európai ésszel felfoghatatlan gyűlölködéssel. Ugyanakkor ismerek/ismertem jónéhány 56-os vagy egyenesen világháborús veteránt. Sokan rokkantként, süketen, vakon tengették nyomorúságos életüket, viszont soha semmit nem szartak össze. És a gyerekeiket se sűrűn hajigálták át a kerítésen. Túléltek úgy egy vagy két háborút, de megmaradtak embernek. Így is lehet.

7, SZÁMÚ FÉLREÉRTÉS: A rabszolgaság nem menő. Bedemarci, aki köztudomásúlag egy hülye, ő szokta megírni a 444-re, hogy mekkora szükség van a bevándorlókra, mert ők fogják betakarítani a termést, vasutat építeni, esetleg kitörölni az öregek otthonában a popsikat. Amire sajnos a cigányok nem jók, mert ők rászoktak a szociális rendszerre. (Leszögezem, ezt ő írja, nem én vagy a kurucinfo) Na, ez csodásan hangzik, valaha ugyanezért az arabok missziókat indítottak a dzsungelbe, hogy a hasonló hiányszakmákban később az összefogdosott feketék el tudjanak helyezkedni Ámerikában. Az Egyesült Államokban ugyanis a helyi, őshonos lakosság csak nem akart a földeken dolgozni vagy a vasútépítésen talpfákat cipelni, ezért minimálbér és nagyölelés helyett pestises pokrócokat kaptak a korabeli migszolosoktól. Hogy aztán a helyükre motivált, fekete férfiakat és nőket hozzanak, a minimálbérnél kicsit magasabb juttatásokért cserébe. Nevetséges, szánni való időszak volt ez a nyugati civilizáció büszke, de lassan záruló történelmében, ugyanis koszt, kvártély járt a munkáért cserébe, amiből a kortárs közgazdaságtani mainstream legalább az egyiket ezekből felesleges luxuskiadásnak tartja. De ne szaporítsuk a szót tovább, aki azért csábítaná ide arabokat és négereket, mert ők a megélhetéshez szükséges bér feléért elvégeznek bármilyen munkát, az túl sokat olvasta az Elfújta a szélt.

8, SZÁMÚ FÉLREÉRTÉS: Ha azt mondja neked, hogy ő szabad akar lenni, a szabadságért migrált idáig, akkor halkan tedd fel az ellenkérdést: Azt a szabadságot burkában vagy burka nélkül képzeli el? Illetve mit jelent neki a szabadság? A melegfelvonuláson való részvétel jogát vagy esetleg a buzik egy népünnepéllyel párosított agyonverérését? Az imádkozás szabadságát pedig inkább otthon keresse, mert amennyiben a bringaúton jön rá a borulgatás, akkor néhány intoleráns keresztény bizony keresztül fog hajtani rajta. És fontos őket arra is figyelmeztetni, hogy Európában a nők miniszoknyát hordanak, a férfiak meg részegek. Sokszor fordítva, illetve megmagyarázhatatlan kombókban ugyanez. Az ő megkövezésüket és/vagy csoportos megerőszakolásukat vajon részének tekinti az Európában elnyerhető szabadságnak?

9, SZÁMÚ FÉLREÉRTÉS: Visszatérve picit a munkaerő-piaci pozíciójukra. Az a státusz, amit Bedemarci és a hozzá hasonló következetes hülyék állítanak, miszerint az arabok fogják az almát szedni és törölni a seggünket, soha nem fog megvalósulni. Az arabok bizony nem igazán szeretnek dolgozni, de egy fehér kereszténynek vagy egy fehér ateistának vagy bárkinek aki nem „igazhitű”, pláne sosem fognak. Őket arra teremtette az istenük, hogy másokon uralkodjanak, akik meg szorgalmasan dolgoznak, amíg ők a kávéházakban vagy az imatermekben mulatják drága idejüket. A munka, csak mintegy hobbiként jöhet szóba. Nincs megtiltva, de nem is javallot az arabot, mint életformát bemutató vallásos szakirodalomban. Szívüknek kedves elfoglaltságok többnyire kimerülnek a kereskedelemben és az öldöklésben. Ugyanez Afrikában a pásztorkodás és az öldöklés kitűnő párosítása. Fontos azzal is tisztában lenni, hogy a kereskedelem addig tart, amíg az üzleti partner létszámban és tevében többet birtokol. Amint átesik az arány, kölcsönös előnyök keresése helyébe a szimpla rablás lép, mint gazdasági érintkezés, mint ahogyan ugyanezzel a módszertannal Európában a kedves emlékezetű viking legények tevékenykedtek. Egyébként a mezőgazdaságra való hajlamukat a Google műholdas térképén lehet összevetni a Közel-Keleti térség iszlamizációja előtti kulturtájjal (könyvtár). Ami korábban egy gyönyörű mediterrán vidék volt olajfákkal, szőlőkkel, abból kopár dombok lettek.

10, ÉS VÉGÜL AZ UTOLSÓ, DE LEGVICCESEBB FÉLREÉRTÉS: Egy facebook csoport nem civil szervezet. Az, hogy a migszol facebook csoport nem kapott az állambácsitól pénzt, az pont olyan, mint ahogy a „Pénteken foci Óbudán”, az „Oravecz Nóra rajongói” vagy a „Lájk, akik szeretik a pinát” csoportok se kapnak.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

9 hozzászólás

  1. Vártam volna esetleg, hogy egy migráns ellenes közhelyet is “eloszlassunk” de csak a begyepesedett idióta sztereotípiákra játszik rá kifejezetten alattomos módon. Büszkék rád a pártban.

  2. Vártam volna esetleg, hogy egy migráns ellenes közhelyet is “eloszlassunk” de csak a begyepesedett idióta sztereotípiákra játszik rá kifejezetten alattomos módon. Büszkék rád a pártban.

  3. nagyon jooo! 😀

  4. nagyon jooo! 😀

  5. Néhány helyesírási hibán, és azon kívül, hogy az elsivatagosodást az iszlamizációnak tulajdonítja, keverve az okot az okozattal (mert bizony Európa is először öregedni-melegedni kezdett, sivatagosodni és csak most iszlamizálódik) nagyon frappáns, tömör és talán a kenderszívástól még nem teljesen elhülyült muszlimofilek közül is meg fogják néhányan érteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük