HaHa-blokád – Breaking news


Ezt a szórólapot osztogatták az elmúlt napokban a középiskolásoknak
Hiába képezték a politikailag motivált liberális porontyokat az amerikai lobbisták, illetve a Soros György által megfizetett egyetemi tanárok. A HaHa (Hallgatói Hálózat) tegnap óta tartó „blokádja” kezd anarchiába fulladni Budapesten. Hétfő este részeg, bulizós diákokat lehetett látni az ELTE-BTK Múzeum körúti főépületében, a második emeleten. Fejetlenség a köbön. Kedd reggel pedig, mikor e sorok íródnak, céltalanul lődörgő, másnapos, tegnapi parizeres kenyeret majszoló, a mai órákat megzavarni készülő hallgatókkal lehetett találkozni. Illetve olyan órára érkező diákokkal, akik tanulni jöttek volna. És persze szóváltások, lökdösődések alakultak ki a tisztességesen tanulni vágyók és a tegnap óta hőbörgő HaHa-sok között. 
Miután a tüntetők végigjártak több budapesti egyetemet is, hogy minél több embert toborozzanak, illetve délután a Deák téren tartottak egy kisebb tüntetést is, kábé. ötszázan érkeztek éjszaka az ELTE BTK épületébe. Néhányan már hétfő délután megzavartak egy történelem órát a Fülep Lajos teremben, de az nem volt világos, hogy kik is a rendbontók, mert a HaHa hivatalosan ekkor a Deák téren volt. Szóval két napja tart a káosz és két napja nem hagyja néhány politikailag motivált, amerikai pénzből kiképzett, liberális aktivista, illetve kicsit több részeg diák a tanulni akaró többséget. 
Régóta készültek a mai napra. A múlt héten a következő levél körözött több zárt, ELTE-szakos Facebook-csoportban. (Kérdés, hogy kik nyitották meg a zárt csoportokat)
„A Hallgatói Hálózat ELTE-s sejtjei (HaHa ELTE BTK, HaHa ELTE ÁJK, HaHa ELTE PPK és a TáTK-sokat, TTK-sokat, valamint IK-sokat tömörítő LÉK) háromnapos szabadegyetemmel jelentkeznek február 4. és 6. között. A programsorozat nyitóeseményeként a Blokád című filmet fogjuk levetíteni február 3-án, vasárnap este 18:00-tól a Sirályban (Bp. Király u. 50.). Az Igor Bezinović által rendezett mű egyedülálló módon, belülről mutatja meg az 1971 óta legnagyobb tömegeket megmozgató, leghosszabb és politikailag legjelentősebb horvát diáktüntetést. A 2009 áprilisában, a zágrábi egyetem bölcsészet- és társadalomtudományi karáról indult tiltakozás 34 napos egyetemfoglalássá vált, és további húsz tanszékre terjedt át az ország különböző pontjain. A megmozdulások nyomán a hallgatók aktív, önálló politikai tényezővé nőtték ki magukat. A vetítés után Tamara Bubleval, a zágrábi, és Saša Vejzagić-csal a pulai egyetemfoglalás résztvevőjével fogunk beszélgetni. A szabadegyetem folyamatosan bővülő programjáról a blogunkon olvashattok bővebben!”
Tehát horvát liberális fiatalok is besegítettek a kiképzésben. Az általuk készített, az ELTE-n bemutatott Blokád című film előzetese itt látható.
Aztán rövid posztokon érkeztek az egyes időpontok. Ezek már láthatóak a hivatalos blogon is. 
Nagy kérdés, hogy mi a kifutása az eddig kaotikus blokádnak. A másnapos diákok haza készülnek, a kiképzett HaHa vezetők veszekednek a továbbiakon, a többség pedig tanulni akar. Ráadásul a politikai célok is kifulladni látszanak a HÖOK részmegállapodása, illetve a kormány döntései után. Sokan úgy érzik, hogy miután megkapták az ingyenes férőhelyeket a jövő évben induló szakokra, illetve az átcsoportosítás miatt mégiscsak több pénz jut a felsőoktatásra, nincs miért tüntetni. Hacsak nem néhány HaHa-s jövőbeni politikai karrierjéért.

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük