Ha azon gondolkodnának, mivel lehetne még jobban elbaszni Európát, akkor ne ötleteljenek tovább – Merkel kitalálta


Wir schaffen das – szokta mondogatni Merkel anyóka, mikor arra kell válaszolnia, hogy az önmaga kaparta gödörből miért nem kifelé ráncigálja magát inkább az elkötelezett továbbásás helyett. Mert Dafkemerkel akkor is kitart az álláspontja mellett, akkor is megcsinálja, ha éppenséggel pont az ellenkezője történik annak, amit ő elképzelt. Ha azért ment ki Törökországba Erdogannal boltolni, mert mégiscsak szükségét érzi egy nagyobbacska migránslerakatnak a végeláthatatlan áradat helyett, akkor annak az az eredménye, hogy a törökök még több szírt indítanak útnak Európába. De semmi baj, mert Merkel megcsinálta. Ilyen egy következetes elmebeteg.

Miért Rigó & Piréz Róbert

Ha mélyebben szeretnénk megvizsgálni, mi történt az ominózus Merkel-Erdogan találkozón, akkor rögtön szembeötlik a különbség a tökéletesen elhülyült Európa és az életképes Ázsia között – idézzük fel nyugodtan a Palpatine szavait. Ez nem értékítélet, nem emberi jogokról, liberális demokráciáról és egyéb marhaságokról van szó, hanem pusztán arról, hogy Kis-Ázsiában még tudják, mit jelent az üzlet. Az egyik fél felkínál valamit a másiknak valamiért cserébe. Merkel anyóka ezt úgy képzelte el, felkínálja a törököknek az európai érzést, cserébe, hogy a törökök nem európai módon, de elintézik neki a migráns-kérdést.

Erdogan a középső ujjával köszönte meg a lehetőséget.

A törökök – a teljesen hülye német elképzelésekkel szemben – nem az európai érzést szeretné megkapni, hanem az európai uniós tagságot. Az ő részükről teljesen jogos elvárás, ha az EU Európán kívül szeretné tudni a migránsok millióit, akkor szépen vegyék fel Törökországot és akkor ők lesznek az első biztonságos tagállam, ahol majd lehet menekült-kérelmet benyújtani. Addig meg indulnak rendben a migráns-transzportok.

Persze, ennek az az kockázata, hogy Merkel anyó szándékával szemben nem Németország lesz az első muszlim többségű uniós tagállam.

Ráadásul azt se felejtsük el, hogy óriási kamugombóc az, amit a törökök lenyeletnek éppen Bundesmuttival a határvédelemről és a migránsáradat megállításáról. A görögök ugyanis kerek-perec elzárkóztak attól, hogy közösen és összehangoltan védjék a határt, mindezt azért, mert ősi területi vitában állnak a félholdas szomszéddal. Törökország nyilvánvalóan kitűnő uniós tagország lenne, de a határvitái ettől szintén megmaradnának az uniós Görögországgal. Emiatt aztán lenne egy olyan uniós határszakasz, amiről az unió és a két ország különbözőképpen gondolkodik. Eközben az Égei-tenger keleti részén lévő partszakaszon szabadon és háborítatlanul közlekednének az embercsempészek, ahogyan eddig is. Se kecske, de káposzta.

merkelke00

Aztán meg az is különös, ahogy Merkel lekászálódik Törökkországba, hogy életében először, nagy nyilvánosság előtt kimondja: Európa külső határainak védelme. Ja, ezt mondogatják egy ideje egyesek, akiket aztán a német sajtó lenácizott miatta. A Dafkemerkel a nagy csavart ott mutatja be, hogy mindezt úgy tálalta, mintha Európának a saját határai megvédéséhez Törökországra lenne szüksége.

Pedig csak határvédelemre lenne szükség.

Hogy Törökországot minek kellett belekeverni a dologba, azt meg a kurd ellenzéki párt képviselője mondta ki. Miszerint a látogatás egy „mocskos üzletet” takar, amennyiben Merkel háromilliárd euróért vásároná meg Európa számára a biztonságot. A Bundesmutti ugyanis vélhetőleg rájött már ara, mégse lehet a fél világot Európába hozni, de ezt odahaza, a végrgőzös libnyaf sajtóban már nem merte volna egyenesen tálalni. Elment tehát Törökországba, hogy stikában lezsírozza Erdogannal, hogy tartsák ott a törökök a bevándorlókat.

Csak hát a törököknek erről a szerepről más elképzeléseik voltak….


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

2 hozzászólás

  1. Erre szoktâk mondani,amit főzött egye is meg.
    Kivåncsi leszek a nêmet emberek részêről
    a végfejlemênyekre.Azt hiszem,hogy a Mutti
    korszak le fog zàrulni végleg.

  2. A törökök eu tagsággal
    A görögök,meg adósságelengedéssel zsarolják európát.
    Mindkettőt ki kell rúgni. És egyék meg egymást a határkonfliktusukkal együtt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük