Gyurcsányék és a Jobbik egyformán használták Budaházyt, talán a börtönévekből is átvállalhatnának párat


Minden, de tényleg minden 2006-ban kezdődött! Kiszivárgott az őszödi-beszéd, majd jöttek az őszi tüntetések – tévéostrommal és bevadult rendőrökkel -, ennek hatására pedig párhuzamosan indult el két ma is kitapintható politikai folyamat. Megerősödött a Jobbik, padlóra került a baloldal. Vona kínzóan őszinte vallomása szerint ekkor adta azt a lelket az odáig lelketlen közösségnek, a Jobbiknak, amit 2013-tól kezdve szép lassan el is vett; Gyurcsány és bandája pedig elindult lefelé a politikai lejtőn, magával rántva a teljes baloldalt, de ez legyen az ő bajuk.

Gyurcsányék hozták a formájukat az ítélethirdetés után is. Szerintük úgy általában véve minden hatalmi ágat megpróbálnak Orbánék elnyomni, a bíróság és az ügyészség máris a zsebükben van; kivéve, ha egy ítélet nekik kedvez, elnyeri tetszésüket, vagy éppen egy kommunista-szocialista ússza meg a börit, mert akkor mégiscsak jogállam van.

Idáig csak a szokványos.

De azért mégiscsak pofátlanság Vadai Ágnestől azt írni, hogy „A DK üdvözli a bíróság döntését – Már terroristája is van a szélsőjobbnak”. És attól meg főleg az ideg kezd minden épeszű embert rángatni, amikor a 2006-os eseményeket „puccskísérletnek” nevezi, elfeledkezve a rendőri túlkapásokról, amelyek felelőssége bizony a főnökének nyakáig kellene, hogy érjen. És hogy kicsit aktuálpolitizáljon is, így zárja sorait: „A DK szerint az ügy rávilágít arra, hogy Magyarországon nem a háború elől menekülők, hanem az Orbán Viktor és Vona Gábor szárnyai alatt felnőtt erőszakos csoportok jelenthetnek terrorveszélyt.”

Tehát össze kell mosni a Fideszt, a Jobbikot, az összes nácifasisztahomofóbrasszista. Niedermüller meg elégedetten hátradőlhet az EP-ben, a hazaiak a származási országbeliek is jól dolgoznak. Mellesleg a tizenhárom évből néhányat Gyurcsány kapott volna, ha az igazságszolgáltatás igazság- és nem jog(?)szolgáltatás…

De a Jobbik is megszólalt az ügyben. És ezért szükségszerűen ismét csak belegabalyodott abba a kibogozhatatlan politikai hálóba, amelyet Vona serényen, de hasztalan bontogat szét már néhány éve. Cukiság ide, vagy oda: a Jobbik kiállt Budaházy mellett. „A Budaházy Györgyre kirótt 13 év szabadságvesztést igazságtalannak tartjuk. Emlékezhetünk, a férfi a szocialisták 2002-es csalásgyanús győzelme után a nemzeti oldal érdekében a szavazatok újra számlálását követelte. Négy évvel később, az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülését követően a Gyurcsány-kormány távozását követelő tömegek egyik vezérévé vált. Arcpirítónak tartjuk, hogy ez az ítélet épp 2006. tizedik évfordulója előtt született meg.” – írták közleményükben.

Habár egy szűk szubkultúrában már azelőtt is ismert volt, de valójában 2006-ban lett híres ember Budaházy. Akkor vált a tiltakozó demonstrációk emblematikus figurájává, mikor szeptember 18-án, a tévészékházának ostroma közben, több társával eltávolították a szabadság téri szovjet emlékmű vörös csillagos címerét. Ezután 2007. március 15-ig a rendőrség elől bujkált, de közben a médián keresztül üzent híveinek; sőt: símaszkban néha tüntetéseken is megjelent és a felálló rendőrsorfal előtt tartott beszédet, ami felvetette annak gyanúperét, hogy a kormány által irányított rendőrség nem is akarja igazán fülön csípni.

Vagy egyenesen annak, hogy Budaházy, még ha nem is tudott róla, szocialista titkosszolgálati termék volt csupán. Hagyták egyre nagyobb őrültségeket csinálni beszélni.

Mert Gyurcsányéknak jól jött, hogy bármekkora szarban is voltak, még mindig azt tudták mondani, hogy „nézzétek, itt van egy szélsőjobbos terrorista, ezt akarjátok?” És ezt szépen össze lehetett kötni az ellenzékükkel, a Jobbikal, a Fidesszel. Bármivel és bárkivel, aki jobbról jött. Aztán Budaházy feladta magát… vagy elkapták… Mindenesetre letartóztatták, majd házi őrizetbe helyezték 2009-ben. És elindult egy hosszú jogi-politikai-kitudja micsoda procedúra.

Budaházy viszont, házi őrizete alatt, azzal a Toroczkai Lászlóval kezdett el szorosabban együttműködni, aki most nyáron a Jobbik elnökségébe került. Nagy meglepetésre, hisz hiába az ásotthalomi polgisága, még a cukisodó-néppártosodó Jobbik vezetése számára vállalhatatlanná vált Novák Elődnél is radikálisabb múltja van. Toroczkai és Budaházy ugyanis közösen, 2007. április 21-én megalapították a Hunnia mozgalmat, amit először környezetvédelmi alapítványként, majd korrupció-ellenes civilszervezetként próbáltak bejegyeztetni a bíróságon, amely ezt folyamatosan, leginkább Budaházy személye miatt, megtagadott. Így esett, hogy Budaházy és jó barátja Toroczkai 2008-ban, miután sokadik nekifutásra sem sikerült bejegyezni a Hunnia Mozgalmat, „Razzia program” néven indítottak egy új mozgalmat.

A kurucinfó így írt róluk 2008. február elsején: „Politikusok, rendőrök, újságírók, bírók, ügyészek és közhivatalnokok levadászására hirdetett országos razziát Toroczkai László és Budaházy György. (…) Toroczkai László, a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom tiszteletbeli elnöke a fővárosi Terror Háza Múzeum előtt tartott pénteki sajtótájékoztatón azt mondta: a február elsejével elindított országos >>razzia<< során >>levadásszuk a hazaáruló politikusokat<<.”

Ha annyira ki akarnak állni a jobbikosok Budaházy mellett, akkor e szavak után Toroczkai bevállalhatná a büntetés felét. A radikálisok között biztos hős lenne belőle. (Vagy egy retro-Jobbik elnöke.) Vona meg vakargathatná tovább a fejét, hogy hol van a mozgalom új lelke és miképpen is lesz ebből nemzeti néppárt.

Budaházy egy hasznosidióta volt. Szerencsétlenségére két csapat is használta, most ülhet érte 13 évet. Részünkről reméljük, másodfokon „dekriminalizálják” a hülyeséget és csak a két felgyújtott lábtörlőért büntetik meg.


  Boris Vian

3 hozzászólás

  1. A cikkben foglaltakkal maximálisan egyetértek. Egy pâran osztozhatnânak a börtön éveken! Egy ember viszi a balhét!
    Hol a szemkilövetős târsasâg? Ez is terror!

  2. elege meglep, hogy az ugyeszseg – ami keptelen bizonyitani a vadakat a vorosiszap perben, de szinte barmely ismertebb random ugyben csodot mondott, majdnem egy “szimpla” kozlekedesi esetet is kifogott rajta, ilyen konnyeden tudta bizonyitani az egyik legsulyosabb vadat.
    Legutoljara ilyen hatekonynak a 2006 okt 23-an begyujtottek elozetesbe rakasanak szignalasanal latszott az otthoni igazsagszolgaltatas.
    A 2006-os esemenyek megitelese 10 ev alatt szinte tokeletesen az ellentetere fordult – gyors netes keresessel mindenki lathatja – es nem csak aze, de a 2009 korul (Bajnai!) megvadoltak lassan aldozatokkent tunnek fel az igasagszolgaltatas meg bohocmusorra silanyodik. Jo lenne ezen elgondolkodni a jobbos politikusoknak, mert a migransvalsag lehet idot adott, de csak elodazta a megoldando dolgokat.

  3. Egy következmények nélküli országban nem kell bizonyítani semmit. Ahol történelmi “igazságokat” törvénybe foglalnak, ott ne akadjunk már fel olyasmin, hogy piromániás kisdiákok házi videójával terrorizmust bizonyítanak valakinél. Egyébként meg az azonosító jel nélküli fekete ruhás felfegyverzett ismeretlenek, és azok irányítói is terrorizmust hajtottak végre, de őket kitüntették, meg védett állatként kezelték. Aztán ott vannak még a magyar embereket terrorizáló cigány hordák. Nem véletlenül azok mennek/mentek jogásznak, akik hülyék voltak a logikához…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük