Gordon, a libások pénzét te loptad el!


Vicces fiú ez a Gordon. Azon túl, hogy olyan embereket vesz be a csapatába, mint a Fidesz székházát elfoglaló Sirály-közösség hangadói, akik a német baloldal napilapjában az egész országot, beleértve a Gordon vágyálmaiban szereplő szavazók tömegeit is, egész egyszerűen lenácizták, most gúnyt űz a Hajdú-Bétnek beszállító libatenyésztők tragédiájából is.
“Úgy tűnik, hogy valójában – ha vicces akarnék lenni – az én fellépésemnek köszönhető talán ez a harmadik kártérítés is, még ha ezt az Orbán-kormány is csinálja. (…) A 200 millió forint nem egy olyan összeg, amit korábban ne adhattak volna segítségként a Hajdú-Bét Rt. károsultjainak” mondta vicces Gordon egy hete Vásárosnaményban, ahol szövetsége, az Együtt 2014-Párbeszéd Magyarországért nevében kampányolt. Kijelentette, hogy nincs oka bocsánatot kérni, mivel nem felelős a gazdák káráért (és egy életre való megnyomorításukért, közülük kilenc ember haláláért – tesszük hozzá). “Nem vezettem a Hajdú-Bétet, igazgatósági tagja sem voltam a cégnek, hanem az egyik tulajdonos, a Wallis Zrt. képviselője voltam, ezt a pozíciót is akkor kezdtem el betölteni, amikor a Hajdú-Bét már nagy bajban volt” – állította vicces Gordon, aki szerint 10 milliárd forint értékű beruházással próbálták életben tartani a céget, ez azonban csak három évig sikerült. “Az ázsiai madárinfluenza, a forint hirtelen erősödése, a minimálbér radikális megemelése és a Bábolna 35 milliárd forintos állami “kitömése” volt az okai annak, hogy a Hajdú-Bét nem volt képes tovább versenyezni és összedőlt” – magyarázkodott. Ez a mi szép reményű Humor Heroldunk tegnap az ATV-ben tovább emelte a tétet. “A Wallis nem hátrált ki a Hajdú-Bét mögül, hanem az utolsó pillanatokban is százmilliókat tolt bele a cégbe, hogy a munkahelyeket megmentse” – szajkózta.
Félretéve azt a még Szigetvári Richelieu Viktortól is merész kommunikációs panelt, amelyben Gordon immár sokadszorra arra fogja a Hajdú-Bét csődjét, hogy az első Orbán-kormány elviselhetetlen magasságokba (26 ezer forintról 40, majd 50 ezer forintra) emelte a Hajdú-Bét Bajnai Leoncio rabszolgatelepein dolgozók  kötelező minimálbérét (és ez az ember szeretne egy országot boldoggá tenni), ki kell jelentenünk: Gordonék egész Hajdú-Bétes magyarázkodása szemen szedett hazugság. Épp a Magyar Hírlap szerdai száma foglalta össze prímán Budai Gyula elszámoltatásért felelős kormánybiztos jelentését az ügyről. Az egymás mellé rakott tényekből (azokat tessék inkább cáfolni Richelieu!) kiderül, hogy a Hajdú-Bét leányvállalatából, a Novofarmból közvetlenül a csőd előtt, azaz 2003. január 1. és 2004. január 21, között összesen 3,1 milliárd forintot vontak ki a tulajdonosok és a vezetők. 

A Bajnai Gordon irányította Wallis Rt. a Hajdú-Bétnél és leánycégnél, azaz a Novofarm Rt.-nél is közvetlen irányítást gyakorolt. Nem felel meg tehát a valóságnak Bajnai állítása, hogy mit sem tudott a Hajdú-Bét dolgairól, mert a közvetlen irányítás gyakorlatilag operatív irányításnak felel meg. Ezt támasztják alá a Nemzeti Nyomozó Iroda által végzett tanúmeghallgatások is, amelyek során a Hajdú-Bét egykori vezetői egybehangzóan azt állították, hogy a cégnél meghozott döntésekre központi utasítást kaptak. Például arra, hogy importáljanak Thaiföldről 339 tonna csirkehúst, miközben az itthoni gazdáknak nem fizettek továbbá a madárinfluenza már pusztított Ázsiában, s a főállatorvosnak is kifogásai voltak a szállítmánnyal kapcsolatban. (Ennyit Richeliuék madárinfluenzás meséjéről.)
Tessék csak végigolvasni a cikket! Szép kis csődbűntett kerekedik ki belőle, hiszen kiderül: javában folyt a Hajdú-Bét ingatlanjainak átjátszása és százmilliók utalgatása a Bajnai-cégbirodalom hazai és off-shore tagjai között, hogy mire a felszámolásra sor kerül, már egy peták se maradjon a szerencsétlen libatenyésztőknek, akik 2003-ra már hatmilliárd forintot követeltek hiába Gordonkáékon.
Még egyszer: Bajnaiék tehát 3,1 milliárd forintot szivattyúztak ki a Hajdú-Bétből közvetlenül annak csődje előtt. Úgyhogy Gordon ne vicceskedjen, hanem igenis kérjen bocsánatot attól az ötszáz libatenyésztőtől, akit szándékosan átvert és kifosztott. Különösen annak a kilenc tenyésztőnek a családjától, aki a totális ellehetetlenülés elől a halálba menekült. 
Miközben mi, adófizetők újabb 200 millió forintot dobunk össze, hogy új életet kezdhessenek a Hajdú-Bét tönkretett libás beszállítói, addig Gordon a tőlük ellopott pénzt olyan zseniális pofák pénzelésére költi, mint a minden magyarban nácit látó és a németeket ellenünk hergelő sirályos hülyegyerekek. Tényleg ott tartunk, hogy egy ilyen alak a börtönudvar focipályája helyett a magyar politikában is labdába rúghat?
És ha már sajnos mégis itt tartunk, idemásoljuk azt az anekdotát, miszerint ennek a mostanában nagyon vicces, de állítólag sokszor üveges szemmel magába hulló Gordonunknak az idős nagymamája egy évekkel ezelőtti, tágabb körben szervezett családi ebéden azt mondta: “Add vissza a libások pénzét Gordon, az a te bajod!” 
Hát Gordon, magyarázhatsz marhaságokat Richelieuval, de ténykérdés: a libások pénzét TE LOPTAD EL!

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük