És a kormány nem nyittatja meg a Budapesti Meditáció Központot se a nagy hideg ellenére se


És nem nyittatja meg a Magyarországi Muszlimok Egyháza Al-Huda Mecsetét se. És nem nyittatja meg a Hare Krisna Oktatási és Kulturális Központot se. És nem nyittatja meg a Magyarországi Szcientológus Egyház váci utcai központját se. Senem az Árpád Rendjének Jogalapja Tradicionális Egyház imatermét se. És nem nyittatja ki Csernus Imre magánrendelőjét se. Sem a Magyar Boszorkányszövetség irodáját.

Elmehet már a HírTV a faszba. Ennél cizelláltabban nem is lehetne megfogalmazni, milyen súlyos erkölcsi károsodásokat szenvedett a Kálmán Olga-i jéghegyének csapódó médiaárbócos, amikor lehozza a hírt, mert ez egy hír, hogy “a kormány a rendkívüli hideg ellenére sem kér segítséget a nem állami intézményektől, és nem nyittat ki templomokat sem”. Csak semmi cicó, mi is azonnal elértettük a 24.hu buzgó utánközlését: az itt a baj ebben az országban, hogy a kormány, helyesebben maga az Orbán Viktor nem nyittatta meg a közintézményeket és a templomokat a nagy hidegre való tekintettel.

Nyilván itt különös hangsúly az erkölcsi tekintetben is megítélhető egyházakon van, amelyeknek templomai üresen ásítoznak, miközben emberek fagynak meg az utcán.

 

Ilyenek ezek a rohadt, kétszínű keresztények a rohadt, szakrális tereikkel együtt. Amiket nem nyitnak meg maguktól. Az állam meg nem nyittatja meg őket. Hiszen, mint tudjuk, Orbánnak minden templomhoz kulcsa van. A templom közintézmény. Büdös nagy mázlija van főleg a katolikusoknak, hogy nem volt tavaly akkora forróság, mert a HírTV azt is kiderítette volna, hogy a hőségriadó ellenére sem lehet beleinni a szenteltvíztartóba. És szélsőségesen elhúzódó esőzések idején sem lehet kieregetni a falak között a mosott ruhát.

Tulajdonképpen jogos a felvetés, miért vannak zárva ilyen nagy hideg idején a közintézmények. Például a Fővárosi Közigazgatási és Munkaügyi Bíróság. Vagy az Országos Széchényi Könyvtár. Valamint az Elektrotechnikai Múzeum. És a Magyar Szabadalmi Hivatal. Kis szervezéssel valóban megoldható lenne – tényleg, miért is ne – hogy őrzött keretek között nyitva legyen a közintézmények aulája, hogy ott melegedjen meg, akinek nincs otthona. Nyilván a HírTV élen jár a hasonló szociális kezdeményezésekben, és a problémafölvetés mellett a szervezésben is szerepet vállalna.

Sőt, a HírTV aulája nyitva is áll a hajléktalanok előtt, amíg a Simicska-birodalom médiaközpontja is közintézménynek számít.

 

A tényfeltáró újságírás normál esetben arra kérdezne rá, hogy az említett templommal rendelkező felekezetek ugyan hová koncentrálják energiáikat. Milyen megoldási módszereik vannak a szegénykonyháktól kezdve az adomány és élelmiszergyűjtésen át a szegényügyi intézményfenntartásig bezárólag. Ugyanis ne legyenek kétségeink. Etéren a legtöbbet az állam után az egyházak tesznek és nem a civilek. Ez a végtelenül demagóg és rosszindulatú fölvetés a templomnyitogatással kapcsolatban viszont egyetlen dolgot sugall, az alapvetően fűtetlen templomok megnyitásán kívül mintha nem lennének más eszközei a templomokkal bíró felekezeteknek a segítségre. Az említett egyházak szegényügyi vállalásai viszont bemutatlanok maradnak, tehát nincsenek is, vagy feleslegesek. Csak a templomok legyenek nyitva.

Hasonlóképpen rosszindulatú maga az utalás is arra, hogy a templomok megnyitása hideg idején a kormány feladata lenne. Az oly sokszor hangsúlyozott egyház-állam szétválasztás dichotómiájába ez semmiképpen sem fér bele. Hasonlóképpen fölvethető lenne, hogy miért nem vásárolnak az egyházak kesztyűket. És a kormány ilyen hidegben miért nem vásároltat a perselypénzből sok-sok kesztyűt. Meg sapit. Meg egyáltalán, miért nem erőszakolja ki a kormány, hogy az egyházak jobban viselkedjenek.

Hiszen a HírTV elégedetlensége egyenesen azt a kérdést feszegeti, miért nem államosították és rendszabályozták meg az egyházakat.

A Simicska-média láthatóan nem tudja már a helyén kezelni a dolgokat. Száradt nyálszagú liberális lózungokat puffogtat arról, hogy a világ nincs a helyén. Holott, ha még a polgári értékrendből valamit megtartottak, akkor tudhatnák, értelmetlen belefejelni a vallási közösségekbe. Nem kellene a nulla fokos templomok ajtaján dörömbölni. Ja persze, hogy be is lehetne fűteni a templomokat. Nyilván 10 ember meleg vacsorájának árából meg is lehetne emelni a hőmérsékletet. Legalább egy fokkal.


  Miért Rigó

3 hozzászólás

  1. Ezenkívül a templomokban nincs gender WC. Az mellékes,hogy hideg az egész hely.
    Tényleg menjen a hirtv a f…ba

  2. Benedek Elek

    Szerintem meg a -20 fokról is a Zorbán tehet. A Szilvásy is megmondta már 2006-ban, hogy az aug.20-ai viharról is ő tehetett, meg a Szijjártó:
    http://pestisracok.hu/orban-viktor-egy-titkos-szekta-tagjakent-keltett-tornadot-irja-szilvasy-testvere/

    A napnál is világosabban látszik, hogy kis Hazánkban ki is az árokásó, gyűlöletkeltő, kirekesztő, sárdobáló. Ennyit tudnak a libernyákok a kommunista haverjaikkal összehozni. De nem baj! Van még lejjebb is. Toljátok hát kálmánok, kendék, juhászok!

  3. Az egész a mi pénzünkből, nekünk szól. Na ugye.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük