Dumb és Dumber elment migránst verni, de eltévedtek az erdőben


Azt hallották, hogy a Betyársereg elment bevándorlókat inzultálni a határra, de rossz mezőőrt béreltek föl és eltévedtek? Az a sok erős, morcos képű, tetovált betyár ott botladozott kétségbeesetten az éjszaka sötétjében. Afgán bevándorlók széjjeltépése helyett utolsó helyezéseket osztottak el maguk között egy betyáros tájékozódási versenyen.

Miért Rigó

Persze hihetetlenül bizalomgerjesztő fotóik alapján felmerül a kérdés, hogy jutott éppen eszükbe betyárhoz hasonlítani magukat. Ha az ember szabad utat enged sztereotípiái áramlásának, kidobóembereket, taxisokat, striciket, ultrákat, behajtókat, drogkereskedőket és természetesen titkosszolgálatos ügynököket vél a soraikban fölfedezni. Ráadásul ez a kopasz, csupasz, kitetovált izomember-típus inkább germán archetípus, mintsem magyar. Szóval abban az értelemben betyárok ők, ahogyan azt a csepeli alvilág szlengjében használják.

Namost ez a germanoid Betjáhren Armada úgy képzelte, majd ők intézkednek. Testületileg. Igazságot tesznek. Az a sok kopasz taxis, meg kidobó, meg ultrás megmutassa ki itt a törvény, meg mi a törvény, meg ki a faszagyerek Zolin kívül. Elmentek hát a déli határ melletti Ásotthalomra, hogy azt bázisként használva önkéntes határőrizetet álljanak az illegális határátlépőkkel szemben, adott esetben jól el is verjenek közülük párat. Végül jól belevesztek a magyari pusztába. Még szerencse, hogy jobban nem tévedtek el, mert szakértelmüket a természetben nehezen tudták volna kamatoztatni. Most már minden rendben van, megkerültek mind épségben, csak hát verni nem tudtak, amiért mentek.

De majd legközelebb. Addig is folytatják a félelemkeltő tábortüzezéseket a magyari falvakban, de csak akkor, ha rendesen ki van táblázva az odaút.

Szóval a magyari nemzet betyárjai eltévedtek a természetben intézkedés közben. Állítólag valami tehetségtelen mezőőr volt a ludas az egészben, aki vezette őket. És miközben a kopaszok bejárták a rónaságot, a magyari belügyminiszter meg otthon aludt édesdeden. Nem zavarta meg az álmát, hogy valakik jogot akarnak szolgáltatni helyette Magyarisztánban. Hogy mindenféle alvilági germanoidok rendőrnek meg határőrnek nevezték ki magukat.

Az még hagyján, hogy néhány jobbikos tüntető felvonulást tart a falvakban. Belefér a demokráciába, ez is csak egy hobbi. Persze kérdés, hogy célt ér-e az elrettentés eme válfaja, egyik ormánsági falu se lett békésebb attól, hogy tavaly belehugyozott a porba egy horikerit néhány feketében sétáló. Az viszont már nem fér bele, hogy akárki úgy gondolja, igazságot szolgáltathat, büntethet és megtorolhat. Az a katonaság, meg a rendőrség feladata, és akkor is szégyen a belügyminiszterre nézve, hogy ez megtörténhet, ha a rendőrök távolról azért figyelték és kiröhögték a saját lábnyomukat kergető betyárokat. Mert a Betjahrenek idővel elveszik a rendfenntartók munkáját.

Ez a történet csak egy esetben megbocsátható.

Mégpedig akkor, ha Pintér Sándor volt az az éjszakai mezőőr, álruhában…

De legalább egy mítosszal biztos megint kevesebb lett. A jól képzett, katonai múlttal bíró, bármikor komoly felfordulást kelteni képes paramilitáris, szélsőjobboldali alakulatok képe oszlott ma semmivé.


  Zsuzsanna Bori

Nincs hozzászólás

  1. Ön szerint Pintér úrnak kellett volna beavatkozni,a derék eltévedt betyárok ügyében? Akkor azt hiszem,valaki félreérthet valamit. Mégpedig a jogkörök terén. Vannak vezetői a vidéki rendőröknek is. Szerintem.

    • Miért Rigó

      Igen, úgy gondolom hogy egy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, alvilági verőemberekből és provokátorokból álló horda ellen Pintér úrnak kellene fellépni. A Betyárseregben semmiféle önszerveződést nem vélek felfedezni. Ez egy titkosszolgálatok által gründolt kirakatszervezet. A helyén kellene kezelni…

  2. Ön szerint Pintér úrnak kellett volna beavatkozni,a derék eltévedt betyárok ügyében? Akkor azt hiszem,valaki félreérthet valamit. Mégpedig a jogkörök terén. Vannak vezetői a vidéki rendőröknek is. Szerintem.

    • Miért Rigó

      Igen, úgy gondolom hogy egy nemzetbiztonsági kockázatot jelentő, alvilági verőemberekből és provokátorokból álló horda ellen Pintér úrnak kellene fellépni. A Betyárseregben semmiféle önszerveződést nem vélek felfedezni. Ez egy titkosszolgálatok által gründolt kirakatszervezet. A helyén kellene kezelni…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük