Diktatúra a táborűz körül, dobozgitáros kísérettel


Ha jól sejtem, mindenkinek megvan az a kép, amikor gyermekek ülnek a tábortűz körül és rémtörténetekkel szórakoztatják egymást. Ha máshonnan nem, néhány tengerentúli horrorfilm nyitójelenetéből, ezekben a tűz körül ülő gyermekek mályvacukrot sütnek, aztánmegijednek a sötét erdőben támadt apró zajoktól és neszektől. Ha meg akarjuk érteni az ellenzéki politizálás mélyrétegeit, akkor ebből a képből kell kiindulnunk.

Itt áll előttünk mindjárt tökéletes példaként közéletünk Szívtipró Gimije és annak vezetője, Pandacsöki-Boborján András, aki, ha éppen nem rendőröket dobál füstgránáttal, mindenféle pontokat talál ki, amelyeket elfelejt, hogy aztán újabbakat találjon ki. Ezen kívül pedig – saját bevallása szerint – a világ legbátrabb és legokosabb férfija. Szóval a Szívtipró Gimi leánytagozata és Pandacsöki-Boborján Andris bájos gyermeki naivitással ugyanazt a rémtörténetet mesélik a tábortűz körül ülő haladó értelmiségnek, akik álmélkodva hallgatják, aztán körbenéznek és megijednek az erdőtől.

„Meghallottuk a személyes történeteket is. Például azon az éjszakán, amikor bevittek, beszélgettem velük. A saját bevallásuk szerint már 600 óra túlóra felett jártak abban az évben, ráadásul voltak, akiket úgy rendeltek fel Szombathelyről vagy Győrből, hogy reggel hétkor beálltak dolgozni, 11-kor elhozták őket Budapestre, hajnali 3-4-ig dolgoztak, majd hazavitték őket, reggel hétkor újra kellett kezdeniük, és napokig így ment. Igen, miattuk is tüntetünk.”

– mesélte Annácska a 24.hu objektíven független újságírójának, akinek valamiért nem jutott eszébe, hogy Fekete-Győr András pont ugyanezt a történetet mesélte el az ATV stúdiójában a függetlenül objektív Rónai Egónak. Persze Anna kicsit csavart a történeten, de úgyanúgy vele esett meg az a történet, mint Pandacsöki Andrissal. Csak vele a néhány órás várfogsága alatt. Andris meg úgy adta elő Egonnak, hogy egy Momentum szimpatizáns rendőr (mióta vesznek fel gyermekeket az állományba?) odament hozzá a tüntetéseken (hogy előtte, vagy utána dobta meg őt füstgránáttal, az nem derül ki), aki elmesélte neki, hogy túlórákkal együtt 130-150 ezer forintot keresnek, emberhiány van és az elvándorláson gondolkodik. Annának szóról szóra ugyanezt mondták az őt foglyul ejtő rendőrök. Fura.

Ott hibázott a Szívtipró Gimi leánykája és Fekete-Boborján András, hogy egy csöpp eszük sincs. Ha lenne, rögtön izgalmasabb lenne a politika. Csak hát sajnos ki kéne szabadulni abból a pár háztömb határolta kis területről, amiben leélik az életüket, és akkor az eseményhorizontjukon más információk is átjutnának, nem csak ez a HVG terjesztette kamu. Mert a történet keservesen hétköznapi és unalmas: egy hibás bérszámfejtés miatt egy alkalommal két részletben kapták meg a rendőrök a fizetésüket. Kár, hogy se a HVG, se a Szívtipró Gimi memóriája nem az igazi. Vagy legalább képesek lennének készség szintjén használni a keresőprogramokat. Mert akkor rögtön itt van egy 2014-es panasz, ahol a 200-250-es nettó miatt megy el Roland, a rendőr inkább Londonba mosogatni.

Persze vannak lehetőségek még, ha emelni akarják a tétet!

Például okáért régi liberális kívánság, hogy ne a büntetésre, hanem a prevencióra helyezzük a hangsúlyt. A „bemegy Annácskához a rendőr és töredelmes vallomást tesz neki az anyagi helyzetéről” kontent tökéletes lehetőség erre. Hamarosan senki nem áll rablónak, mert nem bírják a panaszkodó rendőröket. Ha ez nem rettent el senkit a bűntől, akkor nincs jobb ötletem.

Vagy beindíthatnák a Cselekvés Köreit (idén még úgysem jelentették be) és segíthetnék a rendőröket. Például visznek nekik lisztet és cukrot, mert ha éhenhalnak, akkor oda a közbiztonság. Megint összeomlana egy terület az egészségügy és az oktatás után. Meg az se állapot, ha a rendőr otthon a gumibotot szeleteli kenyérre. A segítőkészebb momentumos aktivisták pedig átvehetnék a rendőrség feladatait, míg azok éheznek. Fekete-Győr Boborján lefújhatja magát gázzal, miután dobált, miközben Annácska saját magának panaszkodik a cellában. Ilyesmik.

Alig várom a következő rémtörténetet! Addig Varju László megverését hallgatom meg újra a Kötöttfogás előadásában. 


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

9 hozzászólás

  1. Végre valaki, aki ezeket is elolvassa, és közvetíti felénk!
    Köszönjük, Emese!!4!

  2. Pandacsöki-Boborjánegy szánni-szeretni való demens öregember, aki hülyeségeket beszél.
    Ez abszolút nem jellemző FeGyőrre, legfeljebb a sok hülyeség.
    Mára pedig kiderült, hogy a szadesz kölykök tanultak elődeiktől, és igen nagyvonalúan bántak
    a százmilliós támogatásokkal.

  3. Ki követte el a szabotázst a nyugdíjutalások körül? Na, azt kell elővenni sürgősen.
    Meg azt, hogy a minisztériumokban kik a kakukkmadarak, a CEU-sok és egyéb kártevők.
    Mert vannak jócskán.

  4. Péntek reggel 7.10 óta várom, hogy a 2,7 %-al megemelt nyugdíjamat megkapjam. Most vasárnap 8,35 van, sehol semmi. Hol van a pénzem, ha igaz, hogy az államkincstár pénteken elutalta? Vagy Csányi Úr OTP-je szabotálja a számlára jóváírást? Bezzeg ha vásárolok valamit, abban a pillanatban lekerül a számláról. Minden számlaváltozásról SMS- kapok. Kővetelem a felelősök szigorú megbüntetését. Még annyi: Minden általam nézett honlap és a TV csatornák mind hazudnak és eltussolják kb 1 millió nyugdíjas átvágását. Szőkéné

  5. Az előbb küldtem egy hozzászólást, de sehol nem látom. Szőkéné

  6. Mi meg a következő rémtörténetet hallottuk pontosan ilyen hiteles szájakból:
    Pandacsöki Boborján nem bírván országa rasszista klímáját vándorbotot ragadva ment-mendegélt, hogy valami Lajtán túli No-border céhhez elszegődjön, s mikor ottand kitanulta nyugati technikákat, hazatérve korszerű tudásával megcsinálja a mestermunkáját és itthon felvegyék a humanista céhébe.
    Ahogy battyogott egyik SoroSS céh-től a másikig, a nagy fekete erdőben rátámadtak, zsákot dobták a fejére és egy hintóba tuszkolván az Antifa haramiák egy barlangba hurcolták.
    Ott szegénylegényt válogatott kínzásnak tették ki, enni-inni kaviárt sem adtak neki és addig nem is engedték el, míg meg nem ígérte, hogy hazatérve meg nem dönti a gaz Zorbánt.
    Mivel filmre is vették szegény Boborján hűségesküjét, hogy alkalomadtán kompromittálják vele, hát máig kénytelen a Zorbán megdöntésére mindenféle trükköket kitalálni. Pedig szegény szörnyen röstelli, hogy a láthatatlan süveget hordó francia barátjának,(aki lehet hogy nő, lehet, hogy gender, de ezt még nem döntötte el) gonosz tanácsára megpuccsolta az olimpiát, hogy a No-go Párizs rendezhesse immáron harmadszorra.
    Azt meg mégjobban szégyenli, hogy mindenféle 5 pontos utasításokat kell bemagolni, mert valakik, főleg riporterek folyton vizsgáztatják és nem hagyják szelíd füstgránát dobálózásával kibontakozni.
    De egy dolog vigasztalja csak: SoroSS céhtől és a magyar államtól pártámogatásul céhtársaival kapott busás jövedelmecskéiket majd egyszer a távoli jövőben humanista lelkének megfelelően migránsok támogatására fogja felhasználni…
    S élnek, tünciznek boldogan amíg meg nem halnak. Itt a vége, fuss el véle.

  7. Zsebe László

    A libcsi egy kretén, debil.
    Egytől egyig.

  8. Feher Zsolt

    Na hogy volt az mikor Nemetorszägban a der spiegelbe az igazsägot mondo független objektiv ujsägiro folyamatosan irkälta romantikus törteneteit a migränsokrol.Nem kell mesze meni hogy päcienst taläljunk meg az ökörsegeikhez.Eleve hogy odamegy hozzä bärhol 1 rendör es neki mint hires embenek panaszkodik.Ha jol nez ki a maca meg megertem gerincre akarta fektetni a dumäval.De egyebkent otvaros hazugsäg!!!!!De mivel a liberälbolsevikok csak ezt tudjäk nem meglepö-Estleg nevesithetnek azt a rendört de gondolom szatyor pityunak hivnäk.Mert a dikatura elviteti recskre söt mär viszi a fekete auto a liberälbolsevikokat Londonba!!!

  9. Volapük Gizi

    Ez a kényszeres jópofizás olyan gyenge, mint Quasimodo hátúszásban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük