Csajos napok


Nick Thorpe, a BBS budapesti tudósítója egy, a napokban megjelent cikkében azon álmélkodik, hogy hamarosan hazánkba látogathat Angela Merkel és Theresa May. A hír azért érdekes, mert a csajok ugyanúgy működnek, mint a pasik. Csak titkolják, és ezért óvatosabbak a tetteikben.

Mi pasik simán eljátsszuk az üzis trükköt. „Szia, mizu veled?” – írjuk a kiszemelt nőnek. Aztán rögtön utána tíz perccel: „jaj, bocs, félrement, nem neked akartam küldeni.”. És aztán várjuk a reakciót. Na, a csajok ennél furfangosabbak. Akit kinéztek maguknak, arra karakánul ráfirkantanak. De csak valami unikális baromságot. Megosztanak veled egy cicás képet, esetleg küldenek az altestükről egy ruci nélküli fotót – szóval semmi komoly. Te meg, Isten barma, azonnal válaszolsz. Aztán kettőt pislantasz, és már a bíróságon egyezkedtek vagyonmegosztásról meg gyermekelhelyezésről.  

Nick Thorpe, a BBS budapesti tudósítója egy, a napokban megjelent cikkében írja, hogy hamarosan hazánkba látogathat Angela Merkel és Theresa May. A tudósító nem említi a csúcstalálkozó pontos időpontját, és annak céljáról is csak annyit ír: valószínűleg egy V4-es találkozó előkészítése lesz a téma.

Szóval a csajok ránk írtak.

Újraminiszterelnök Úr pedig gáláns ember, akár Buga Józsi. Szóval szóba se jöhet, hogy esetleg törölje-tiltsa őket. De még csak a követésüket se állította le, hiszen szereti tudni, mit csinál úgy mindig ez a két perszóna. Meg hát bizonyára neki is hízeleg – tegyük hozzá, hogy teljes joggal – ez a politikai threesome.

Persze ez a „valószínűleg v4”-es baromság mindannyiunk számára kilógó lóláb. Naná, hogy tudjuk, miről lesz szó. Például a migránsok elosztásáról, akár úgy is, mint a kohéziós alapok elosztásának egyik feltételéről. És rögtön, de tényleg azonnal arról, hogy milyen jól prosperálnak hazánkban a német és brit cégek. És hogy ezt az idillikus viszonyt nem kéne veszélyeztetni. Azaz a két menyecske a nyugati multik érdekében próbál lobbizni majd. Újraminiszterelnök Úr pedig jóságos mosolyával tünteti ki őket. Talán még virágot is ad nekik, hogy érezzék a törődést.

Különösen a szakadár Theresa, aki mégiscsak egy olyan hónapban jön ide, amit róla neveztek el.

Angelánál már teljesen más a leányzó fekvése. Ő 2015 óta nem tette be a lábát Magyarországra. Na, nem mintha annyira hiányzott volna, hiszen a kedves meghívott agysebész és rendszerinformatikus vendégeinek pont abban az évben tartottunk egy faszányos before party-t a Keletiben. No de, hogy ő, és hogy pont Theresával, az szinte csodálatos. Hiszen akkor a közös dumcsiban eleve kerülni kell az EU-t, min egyetlen létező megoldást. Mert hát May asszonyt nagyon nem jó pont egy fritznek felidegelni, hiszen már a legutóbbi két nagyban is meg lettek dádázva.

Az azonban, hogy nem Újraminiszterelnök Úr megy hozzájuk, vagy valami általuk kijelölt semleges országba (mintha lenne olyan), hanem ők jönnek ide hozzá, eléggé nagy jelentéssel bír. Ha dekódolnom kéne, akkor szerintem a fehérneműjük most elől sárga, hátul meg barna. Most mondhatják a Hungary-szkeptikus magyarok, hogy na persze, hát pont egy ilyen kis ponttól, mint Magyarország, pont tőlünk fossák magukat darabokra…

Én meg azt mondom, hogy ja.

Pont tőlünk. Meg a csehektől. Meg a szlovákoktól. Meg a lengyelektől. De egyedül is elegek lennénk. És aki nem hisz ebben, az lapozzon vissza a töri könyvekben, hogy vajon a ruszki ködöt éppen melyik ország kezdte el legyezgetni kifelé a picsába innen?


  Nahát

3 hozzászólás

  1. Valahol olvastam, hogy Brzezinsky írt egy könyvet az új világrendről, vagy tizenakárhány évvel ezelőtt, aminek a konklúziója az volt: de úgysem fog megvalósulni, mert a magyarok nem akarják!

  2. hát ez … :-)))))

  3. Két gyermektelen … öregasszony.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük