Bevezetés a liberális matematikába


Jó dolog ez a termékdíjas hiszti, hiszen még alig csitultak el azok a hangok, melyek kifogásolták, hogy a mindenféle mérgező és soha nem lebomló anyagokból előállított – ennek ellenére persze rendkívül környezetbarát – napelemeket termékdíj terheli. Hogy 10-15 év múlva legyenek olyan – nem piaci alapon – működő cégek, melyek kezelésbe veszik a mérgező hulladékot, ahelyett, hogy mindenki magánügyileg elásná a szomszédos kiserdőben, amint leesik a tetőről. És most itt az új derékfájós panaszkodás, kilónként 57 forintot kell fizetni a modern gázkazánoknál termékdíjként.

A Hír24 portál nyomban segítségünkre sietett és kiszámolta, ezzel 5 százalékot drágulnak a kazánok. Ebből a kiválóan levezetett megoldásból mi meg kitaláltuk, hogy a cikk írója valószínűleg az ELTE szociológiára járhatott, hisz többnyire nekik okoz megugorhatatlan problémát a 4 alapművelet.

Számoljunk mi is. Egy kazán maximum 15 kg. A termékdíj ebben az 855 Ft. Ha ez a 855 Ft. az 5 százalék, amivel drágult a kazán, akkor a teljes készülék 17100 magyari pénz.

A modern gázkazán ár és a Hír24 számításai között pont egy félévnyi tandíjnyi különbözet van. Kár volt kidobni az ablakon…


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Nincs hozzászólás

  1. Hello !

    Tetszik az okfejtés!
    Annyi, hogy ezek a kazanok kicsit nehezebbek olyan 45 kg inkabb, de a lenyegen ez nem valtoztat. 🙂 ugysem lesz a tobb szazezer forintos kazan dragabb.

  2. Hello !

    Tetszik az okfejtés!
    Annyi, hogy ezek a kazanok kicsit nehezebbek olyan 45 kg inkabb, de a lenyegen ez nem valtoztat. 🙂 ugysem lesz a tobb szazezer forintos kazan dragabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük