Béla, a háztartásbeli


Tulajdonképpen még mindig nem térünk napirendre afölött sem, hogy hogyan lehet valaki csak a magánéletében náciérzelmű politikus. Magánéleti véleménnyel, magánéleti tetkóval, magánéleti cipőbeköpködéssel. És hogy mindezeknek miért is nincs közük a politikában kifejtett tevékenységhez, érdekérvényesítéshez, neadjisten a jövőbeni törvényalkotáshoz, országvezetéshez.

Miért Rigó

Időközben viszont a Jobbik föltalálta a magánéleti kágébést is. Kovács Béla – akinek, bár nem szokásunk neveken lovagolni, mégis olyan John Smith, vagy Mr. Brown-féle ügynökös neve van – mentelmi jogát valahogy nem akaródzik felfüggesztenie a jobbiknak. Magyariország így büszkén küldte az Európai Parlamentbe egy idegen hatalom volt (?) ügynökét magyari választói felhatalmazással. De nyilván itt is magánéleti ügynökösködésről lehetett szó, ami nem kötődik a politikai teljesítményhez. Természetesen ügynök és ügynök között is van különbség. A szovjet ügynökök például rendszerint nők, hosszú combúak, bundát hordanak és kicsit törik az angolt, viszont szívesen lefekszenek angol kollégáikkal. Aztán vannak a buciarcú orosz terminátorok, akikben az a megtévesztő, hogy csak a kidobóember intelligenciáját nézi ki belőlük az ember, pedig fejből idézik az internetet.

Kovács Béla viszont valószínű teljesen más kiképzésben részesült, így szerzett Háztartásbeli Ügynök-képesítést. Idegen hatalmaknak szolgáltatja ki a szomszéd gázszámláját, felderíti, ki mit és mennyiért vásárol a piacon, és hogy ki foglalkoztat számla nélkül szobafestőt. Európai parlamenti képviselőként Béla az új szerepkörének megfelelően a brüsszeli háztartások titkairól ad hangulatjelenést morzén, oroszul, kettes számrendszerben.

Különben munkáját tisztességesen végző diplomata.

Félreértés ne essék. Egyértelműen pártoljuk a volt állami politikusok, hivatalnokok és közéleti szereplők átvilágítását és a közéleti tevékenység alóli utólagos eltiltásukat. Ezt a törekvést, amelynek korábban a többek közt az ellenzéki fidesz volt élharcosa, most épp a fidesz keféli el rendszeresen. Az ellenzéki LMP, meg a Jobbik meg erőltetné. Attól viszont tartunk, hogy a régiek helyébe a Jobbik fogja feltölteni fel újabbakkal a megüresedő helyeket, és az újbélák átveszik a titkos hatalmat a régibélák után. Természetesen háztartásbeliként.


  Zsuzsanna Bori

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük