Az oknyomozásnak álcázott társasági rovatról, ami miatt megint nem tört ki a forradalom


Nem kisebb feladatot vállalt magára az egyesek szerint valódi ellenzékként viselkedő, de sokszor idegen titkosszolgálati üzenőfüzeteként is funkcionáló haladó média, minthogy úgy billenti meg a fennálló politikai viszonyokat, hogy egyúttal felidézi és újrateremti a legszebb kommunista hagyományon, az irigységen alapuló társadalmi lincshangulatot. A terv tökéletes volt, Gyurkabácsi végtelen pénzt áldozott a műveletre, de egy apró kis banánhéjon mégis elcsúsztak: 2018 van.

Magyarország már nem az a posztkommunista ország, ami volt. Nincs konkrét információm, nem tudom, volt-e valami gyors szociológiai felmérés, társadalmi szonda, hogy mi csapódott le az haladó média által tolt, „míg a gazdagok gazdagodnak, a nép nyomorog” narratívából, mennyien lettek dühösek attól a gondolattól, hogy gazdag emberek drágán nyaralnak, de tippem szerint semmi. Az egyre dühödtebb utánközlések és egyre durvább ráerősítések alapján közéleti vákuumba hullott az egész – és ez így van rendjén.

A történet ismert, nem kevés pénzt áldoztak arra az illetékes elvtársak és elvtársnők Gyurkabácsi IDKFA kasszájából, hogy mindenki szemét kiverje a rettenet: nagyon gazdag emberek roppant drágán nyaraltak, tovább a Videoton FC, vagy ahogy mostanában nevezik, MOL Vidi exkluzív, VIP vendéglistáján szerepelt Orbán Viktor is. Sikerrel jártak, mert több ember hallott erről a „rettenetről”, mint a Sargentini-sejtésről, csak azt nem tudják, miért kell, hogy ez őket zavarja. Én sem tudom, de nagyobb baj, hogy példának okáért a sokak által csak titkosszolgálati üzenőfüzetnek tartott Dezső András sem tudja, pedig a sokadik cikkben foglalkozik vele. Most ott tart az ügy, hogy cselesen a kormánypárti reakciókat gyűjtik csokorba némi heheherészés közepette, hogy milyen rosszul védték ki a nem is létező vádakat.

  • Ezek a beszélgetések a következőképpen néznek ki: Vád: Maga szerint nincs ezzel semmi baj? Védelem: Mivel? Vád: Hogy képzeli? Védelem: Pardon? Vád: Ez elfogadhatatlan! Védelem: Pontosan mi elfogadhatatlan? Vád: Hát nem érzi? Védelem: Mit? Vád: Tényleg nem érzi? Védelem: Micsodát? Vád: Ez elfogadhatatlan! Védelem: Micsoda? Vád: Ezt magyaráznom kell? Védelem: Mit? (…) és így tovább. Végtelen ciklus.

Mert tényleg csak annyi történt, hogy gazdag emberek nem a badacsonyi szabadstrandra mentek lángosozni, vagy a szomszéd italmérés kupolatermét bérelték ki, hanem jó drágán kölcsönzött géppel lezúztak az Adriára, hogy ott egy jó drágán lízingelt luxusjachtba pattanva luxusjachtoljanak.

Ejha, tolhattak volna egy kebabot is Siófokon…

A haladó sajtó önmaga hatása alá került. Annyit mondogatták, hogy minden második magyar éhezik vagy külföldön van, hogy elhitték. De mégsem működik az anómia, amit felvázoltak, mert ugyan a gazdagok gazdagok, de közben a nép meg nem nyomorog. Vannak társadalmi különbségek, de azok meg mindenhol vannak, még Észak-Koreában is, ahol folyamatosan megvalósítják azokat a csodálatos elméleteket, amikről itthon oly’ gyakran ábrándozik az urbánus értelmiség unalmában.

Az elmebetegségük abban nyilvánul meg, hogy már abba kellett volna hagyni a kastélyozásnál meg a milyen autóval jár a Tiborcz cikkeknél. Mert azok se jöttek be. Akkor kellett volna leülni, hogy kitalálni valamit, valami újat, valami olyat, amitől a nép nekiáll barikádot építeni. Mert azt ők érzik azt állandóan, hogy szociális forradalmat akar a nép, de igazából ezt csak ők akarják. A nép meg élni akar, lehetőleg úgy, hogy minél kevesebbszer kelljen idiótaságokkal foglalkozni, főleg nem akar állandóan barikádot építeni meg lövöldözni.

Persze érthető a haladó sajtó kiválóságainak elképesztő kitartása. Kurva sok pénzt fektettek bele (illetve fektettek beléjük), most kénytelenek cikkeket írni. Mert a végén ők is úgy eltűnnek, mint Földes András, akit valószínűleg megharapott egy Soros formájú teve, miután kiderült, ő se csinálja meg a könnyek forradalmát a csodálatos menekültmeséivel.

Az van, hogy eddig senkinek nem sikerült kirobbantani a megígért forradalmat.

Se Goodfriendnek a korrupcióst, se Földesnek és a Migszoléknak a morálist, se a Momentumnak a generációst, se Gulyás Marcinak az urbánust, se Sargentininek jogállami forradalmat. Most meg a szociális forradalmat nem fogják kirobbantani. Azt már Marx is észrevette, hogy ha a népet etetik, akkor az baszik fellázadni, és ez azóta se változott. Nem véletlenül az oroszoknál tört ki a förmedvény, őket tényleg sanyargatták. Akkor meg, addig kell sanyargatni a népet, amíg az föl nem lázad. Csak éppen ezt a sanyargatást nem hajlandó ez a geci NER csinálni – gondolják. Pedig mennyivel egyszerűbb lenne.

Az ideológia nem tudja elfedni a valóságot, maximum a belvárosban.


  Nyilvánvaló Kapitány

10 hozzászólás

  1. Biztosan én vagyok a nehéz felfogású,de nem értem miért baj az,ha valakinek van egy gazdag barátja és az meghívja egy repülésre ? Nem személyesen a miniszterelnök osztogatja a közbeszerzéseket,nehezen lehet ráhatása egy zárt pályázati rendszerre,valamint nem hiszem,hogy egy-egy repülésért bárkit is milliárdokkal ajándékozna meg.A sima,zsigeri proli irigység felkeltésére szeretnének ezek a nagyon” szakmai “bértollnokok rájátszani,de annyira bornírt a dolog és annyira kilóg a lóláb.Nagyon undorító emberformájúak.

    • kár, hogy nem érted … akkor talán találd ki, hogy miért nem téged hívtak el a tengerre és visznek focimeccsekre?

  2. Sokáig éljen az a banánhéj!
    Egyébként sem teljes titok, hogyan és kik, már mikor dolgozták ki a rendezett államok/országok szétverésének a receptjeit. A hozzávalókkal, a füszerekkel, az elkészítési móddal együtt. Addig mesélt valaha Szaniszló ilyenekröl, amíg,..
    Ezt tanítják a CEU-ban is, most még továbbképzésre is elküldték a Szél-Fegyör kettöst. Állandóan zavarban tartani a lakósságot, kis, közepes v. nagyobb botrányokkal (de föleg kis-közepesekkel), tüntikkel a központban s a villamos síneken, zavargásokkal, csórén táncolva a városligetben, barikádocskákkal, hivatalos papírok és zászlók elégetésével, hogy normális témákra s foglalkozásokra ne jusson idö. Hogy végre elege legyen a pógárnak, boruljon ki, és így tovább.
    Bízzunk benne, hogy a magyar lakósság “nagy szája” fölött továbbra is helyesen szürkül az a bizonyos állomány.

  3. Egyszerű a kudarc magyarázata: Túl sokan emlékeznek arra, mikor a vádaskodók és bandájuk sokkal többet loptak. S amit nem loptak el, azt elkótyavetyélték vesztegetési pénzért, mondjuk mindjárt a gáz, csatorna közös közműveinket is, amit megint meg kellett vásárolnunk, és világpimasz horroráron fizettük őfőméltóságaik “korrupciómentes” Sargentini-szabványos demokráciája idején a számlákat is.

  4. Az ideológia nem tudja elfedni a valóságot. De, ezeknek a degenerált fejében igen! Opimistán hittem abban, hogy az évek során elfogynak majd, nem ezek soha nem fogynak el. Mindig valami külső hatalom érdekét szolgálják, ezért vannak közöttük. Remélem egyre kevesebb eredménnyel!

  5. “Azt már Marx is észrevette, hogy ha a népet etetik, akkor az baszik fellázadni”

    Mégis azt hitte, hogy először a legfejlettebb országokban valósul meg először a komcsizmus: “mindenkinek szükséglete szerint”.

    Lehet, hogy mégis látnok volt?

  6. Osszejatszanak? Garancsinak “ megeri” dorgolodzi Orbanhoz? HAT KI NEM SZARJA LE. Fletoek, megyoek is loptak, csak akkor nem mentunk elore. A pufajkas ivott, addig a szadesz lopott. Mindegyik, mindig fog lopni, csak en sokkal jobban erzem magam ha a komcsik meg a libsik a kormany kornyeken sincsenek. Vilagos?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük