A demokráciára leselkedő igazi veszélyekről


Éppen olvasom, ahogy a leghaladóbb magyari sajtótermék olvasói versenyt gúnyolódnak Kövérlaca lengyelből szemlézett szavain. Az említett házelnök azt találta mondani a Gosc Niedzielny című katolikus lapnak adott interjúja során, hogy:

a keresztény, illetve a konzervatív értékektől eltérő szemlélet terjesztésében jelentős szerepet tölt be a nehezen szabályozható, ugyanakkor a nemzetközi tőke és a nagy cégek által ellenőrzött internet és média – fejtette ki Kövér, a demokráciát veszélyeztető “halálos fenyegetésnek”, és a szemünk láttára alakuló “új totalitarizmusnak” nevezve ezt a jelenséget.

Az helyzet, Laca nem is mond akkora marhaságot.

Nem akartam közzé tenni a következő két képet, mert az ember saját nyomorával és szerkesztőségi kis hülyeségeivel ritkán kívánja szórakoztatni a Nagyérdeműt, de most jöhet a kivétel. A kivételes helyzethez még hozzá tartozik, hogy Boogieman kolléga igen fontos észrevételt tett minapi posztjában, miszerint a Facebook nevű tünetegyüttesnek nem csak lehetősége van befolyásolni az úri közönséghez eljutó információkat, hanem azt teszi is, és kis magyari példánkból a TASZ-t hozta elő, mint amit mindig lát. A kevéssé mainstream, nem migránssimiző és nem soros-istállós produktumokat direkt és indirekt érdektelenné, láthatatlanná teszik.

De akkor jöjjön a két fotó!

Büntiben vagyunk, de azt még nem találták ki, hogy miért.
Büntiben vagyunk, de azt még nem találták ki, hogy miért.

 

Eddig ez normál üzem, rendszeresen feljelentgetnek minket a szólás- és véleményszabadságra mindig fogékony libnyafi olvasóink. Na, de amikor ezt próbáltam megosztani tisztelt szerzőtársaimmal, akkor a frissítés után mi fogadott???!44!44!!!!???

face02

 

Természetesen egy TASZ poszt, amin – a képen nem látszik – pontosan nulla darab like, megosztás, akármicsoda volt, de ennek ellenére órákig a News Fedd teteján csücsült, mint érdekes és releváns téma. Mindezt úgy, hogy ismerőseim és a követett oldalak száma is az ezer közelében van. De nem, a TASZ az, aminek engem aznap érdekelnie kellett, mert Zuckerberg azt mondta. És pont.

Akkor röhögjetek tovább Kövérlacán!


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

4 hozzászólás

  1. Bizony,bizony.
    De mit is gondolhattunk volna azokról a cégekről.(pl cukorhegyi) akiket azért tollhegyre is tetszettek tűzni.
    Ám a dolog,nem pont cukorhegyin múlik,hanem az itthoni sameszain.

    • Az ugye megvan meg amikor az ENSZ ulesen Merkellel Zuckerberg arrol elmelkedett, hogy a “refugee'” krizis kapcsan az “offenziv” kommenteket cenzurazni kene?
      Zuk: we need to do some work…
      Merk: Are you working on this?
      Zuk: Yeah…

      ehhez nincs mit hozzafuzni..

      • Meg egy tortenetet. A kinai cenzura ugye kozismert. A nyugati media mint valami elborzaszto remhirt csamcsog azon, hogy a kinai Tencen (kb ottani facebook). Be akar vezetni egy hitelminosito rendszert. Az embereket az alapjan pontozza milyen “nem kivant tartalmat” neztek / osztottak, likeoltak. Nem is csak maguk, hanem az ismeroseik is. Aki pedig rossz volt buntit kap pl lassabb vagy dragabb neterelest.

        Egyebkent a cenzura kapcsan azert szivesen meghallgatnam “Angit” – mitol demokratikus a nemet “cenzura” es mitol nem az a kinai ami mondjuk a teinammen teri tartalmakkal kapcsolatban szur.

  2. Egyetértek Mark

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük