Az ellenzéki frakció-rubikkocka


Bősz Anett? Burány Sándor? Mellár Tamás? Az ellenzék végső elkeseredésében és az elért siralmas eredményei mellett újból és újból igazolja, hogy egyetlen különválaszthatatlan Orbán-ellenes massza csupán, a hajdani SZDSZ újracímkézett és újracsomagolt, mégis újra meg újra eladhatatlan darabkáival, amire lassan – legalábbis a gondolataikra – nyugodtan importvámot is kivethetnénk.

Hogy ők vannak a legjobban megsértődve, amikor leeszdészezed őket? Még szép. Fáj nekik az igazság. Mi azonban nem azért vagyunk, hogy eme fájdalmukat ne használjuk ki illő keretek között, ne facsarjunk belőle könnyet és igyuk meg azt egy hörpintésre. Tulajdonképpen tök mindegy, milyen párt színeiben igyekeznek beülni botrányos performanszaikhoz a Tisztelt Házba, hogy aztán doktor Házelnök Úr közéjük csapva végre Rendet csináljon.

LMP? MSZP? JOBBIK? Liberálisok? Mára ő maguk se veszik komolyan ezt a bohóckodást, és ide-oda ugrálnak egyikből a másikba.

Őket még Korózs Lajos se tudná őket összeszedni, nem a háromszázezer utcai tüntető hiányzik a forradalmához.

Ezt jelenséget továbbgondolva megpróbáltunk vidám pillanatokat bevinni az unalmas ellenzéki orbánozás, fideszezés, korrupciózás parlamenti hétköznapjaiba. Mi lenne, ha az eddig megszokott pártlogók helyett most végre ügyek, eszmék, forradalmi gondolatok menténk egyesülnének az ellenzéki nagyon kicsi legói? Lássunk néhány példát!

Feminista Frakció:

Ide kerülnének a modern, haladó újítók, afféle politikai paprikakingák, akiket csak azért nem szavazott kormányra ez a buta nép, mert a szavazók mindössze 51%-a nő csak, tehát nincs meg a szükséges többségük a torz nemi arányok kiegyenlítéséhez.

  • Bősz Anett (bárhova beül, csak ne anyukázd le, plusz pénzre van szüksége, plusz nagyon csalódott az MSZP-ben, akiket eddig nyilván nem ismert még igazán, hiszen csak 8+20+40+100 éve világos, hogy mifélék)
  • Dúró Dóra (bárhova átülne, plusz nő, plusz ezt újabban a dekoltázsával is örömmel jelzi, ráadásul nagyon megsértődött azon a kijelentésen, mely szerint a jobbikos kishölgyek képességei korlátoltak orális örömszerzés terén)
  • Gurmai Zita (Kunhalmi miatt úgyse lehet pártelnök, pedig nőtagozatos, plusz kiválóan beszél angolul, ami a feministák internacionalista nyelve, plusz már molesztálták is)
  • Szél Bernadett (nő, bár ennek az arcán és a viselkedésében nem sok nyoma van)
  • Burány Sándor (ő beül bárhova, ahol épp nincsenek öten, csak hogy kilegyen a szükséges létszám)

Független Szakemberek Frakció:

Jobb pártokból kirúgott tehetségtelen, lusta fajankók, idealisták, nyugatmásolók és árulók gyűjtőhelye, akikben annyi eredetiség sincs, mint az Asia Center alagsorában. Mindenhez IS értenek, és mindig tudják, hogyan kéne jobban kormányozni a köcsög Fidesznél. Érdekes, hogy pont ők azok a kis mitugrászok kedvencei, akik rendszerint tudósítják a liberális portálok közönségét a Tisztelt Ház munkájáról, már amikor nincsenek kitiltva doktor Házelnök Úr keze által.

  • Mellár Tamás (univerzális jollyjoker, plusz ő is beül bárhova, ahol nem kell foglalkoznia a frakciófegyelemmel, plusz mindig van véleménye, amit sose tart magában)
  • Ángyán József (az előbbi agrárverziója, egyes elméletek szerint a két személy valójában ugyanaz)
  • Hadházy Ákos (itt végre biztonságban lenne, a sok vénembernek csak nem lenne már ereje bántani)
  • Gréczy Zsolt (nehéz lenne elrángatni Feri mellől, de aki már írt Pa-dö-dö dalszöveget, az tényleg mindenhez ért)
  • Burány Sándor (lásd az előző indoklásnál, mondjuk a másik négyhez képest tényleg jobban ért bármihez)

Ex-skineadek, megtért fajgyűlölők, most már tényleg nem nácik, nem is úgy munkásőrök – Frakció

Nincs mókásabb látvány, mint egy csapat túlkompenzáló idióta, aki egyik végletből a másikba esik. Kis szerencsével valami nyákos bitószalonos hüllő igazgatná őket, tollba mondva a felszólalásaikat, már persze, ha bármelyik tud már írni.

  • Sneider Tamás (ünnepélyesen összekenhetné hamuval a fehér fűzőjét, vagy ilyesmi)
  • Gyöngyösi Márton (bűnbánóan listázhatná most az orbánhű képviselőket)
  • Szilágyi György (lehetne inkább mégis MTK-ultra)
  • Molnár Zsolt (kifütyülhetné ezt a köztársasági elnököt is)
  • Burány Sándor (lásd az előző indoklásnál, mondjuk a másik négyhez képest tényleg lehetett régen valaki)

Dr Orbán Viktor Miniszterelnök Urat legjobban gyűlölő ellenzékiek – Frakció

Itt végre nem kéne mindenféle zavaros elvet meg filozófiát összehangolni, egy cél lenne, hogy takarodjon végre a zsebcigány!

  • Gyurcsány Ferenc (kicsit igényesebben az egész családot felvehette volna a listára, jönne a Pirinéne is meg Katus mama)
  • Vadai Ágnes (Feri mellett mindig jól mutat, plusz bármikor összeszemfestékezi magát, hogy 0rbán ütötte meg!)
  • Korózs Lajos (Népi vonal, sajnos Lukács Zoltán most nem jutott be, így ő maradt)
  • Tordai Bence (igazából ő dr Házelnök Úr antitézise, de ebben a frakcióban gyorsan összehozná a három csapást, ami az épületből való végleges kitiltását eredményezné)
  • Oláh Lajos (külsőre ő a DK Szanyi Tiborja, reméljük, belsőre is)

Külföldi Szolgálatok Frakció

Ez talán nem igényel különösebb magyarázatot.

  • Vona Gábor (kurultájtestvérei fizethetnék a frakció összes kiadását, meg az irániak, ha még akarják, ha meg nem akarják, akkor a Bitó-szalon)
  • Varga-Damm Andrea (ha Lajos a híreknek megfelelően külföldre távozik, akkor máris külföldi szolgálat képviseletére méltó lesz)
  • Szabó Tímea (az impozáns fiatal hölgy már huszonévesen felkeltette valamelyik világjobbító szervezet figyelmét, és mehetett világotjobbítani Afganisztába, azóta is világot jobbít, csak sajnos már itthon)
  • Karácsony Gergely (hátha otthagyná végre a zuglói polgármesterséget ezért a posztért)
  • Burány Sándor (ide is befér tölteléknek, hátha van még ismerőse a Lubjankán.)

Ennyivel tudtunk segíteni, amennyiben valóban új alapokra szeretné az utcai és a hivatalos ellenzék helyezni a parlamenti politikát. A konferenciákra elkülönített összeget nyugodtan helyezzék el szurikátabőrbe varrva a Toronyház hátsó bejáratánál. Végre egyszer ügyek és világnézeti elkötelezettségek mellett tudnának kiállni, nem holmi elkopott pártlogók mellett.


  Kurtz ezredes

2 hozzászólás

  1. A cim találó, és a jellemrazok is. Kudarcos működésükre csak azért nem találnak magyarázatot, mert ostobák. Nem értik, hogy nem azonos az érdekük, mint a választók többségének!

  2. most meg egy neger kerul be a parlamentbe egy olyan pårthoz akinek kulönben nem lenne jogsa ott ulni.
    Kijåtszottåk a tövenyeket meg az alkotmåny ahol az ilyesmit meg kellene tiltani. Semmilyen koaliciot nem szabadna megengedni. Ha jo vagy bekerulsz ha nem akkor takarodj a P…..!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük