20231120 -- Parlament, plenáris ülés, ellenzék, Momentum, LMP // fotó: Hatlaczki Balázs

Az ellenzék külpolitikai elképzelései: „hadüzenet” Kínának és Oroszországnak, meg akinek még érdemes


A cím sajnos nem túlzás, az ellenzék külpolitikai és gazdasági értelemben teljesen elszigetelné mindenkitől, és ha lehet, össze is ugrasztaná Magyarországot mindenkivel, aki nem áll teljesen amerikai parancsnokság alatt. Miután az Európai Unió teljesen amerikai ellenőrzés alatt áll, Magyarország csak az EU tagországaival és még néhány más országgal kereskedhetne, de azokkal is csak akkor, ha konkrétan megengedik neki. Tanulmányoztuk az ellenzék külpolitikai megnyilvánulásait. Ez a káosz van. Csak a hadüzenet vicc, manapság a hadüzenet nélküli háború a divat.

Sőt, a magyarországi ellenzék még külön figyelne minden EU ország, különösen Németország, Franciaország, Hollandia, Belgium, Spanyolország érdekeire. Romániáról nem is beszélve. És persze pont ugyanilyen lelkesedéssel értenének egyet minden nyugati multinacionális vállalat érdekeivel.

Érdemes tehát végigvenni az ellenzéki pártok és „politikusok” külpolitikai megnyilvánulásait, hogy az abszurditástérkép részleteiben is kialakuljon. Ennek az őrületnek két teljesen racionális szervező elve van a szempontjukból:

  • sohasem szolgálhatja a magyar kormány külpolitikája a magyar nemzeti érdekeket;
  • és mindig meg kell felelnie az aktuális nyugati fősodor divatos elmebajainak.

De az első elv az erősebb, a nyugati fősodortól is el lehet térni, ha az árt a magyar nemzetnek.

Fontos részlet még, hogy az EU és az USA sem azért nem hoz áldozatot, hogy nekünk rosszabb legyen, sem azért, hogy jobb legyen. Egyszerűen nem érünk annyit nekik. Csak demonstrációs célból szórakoznak velünk, fizetnek egy csomó „újságírót” és tartanak egy csomó politikust. No meg persze instruálják őket szakértői szinten. „Gyuribá” pénzét szánják erre, ez máshol elég szokott lenni. Hatalmas szerencsénk, hogy egyáltalán nem értik a kultúránkat, más környékbeli országokban sokkal hatékonyabban avatkoznak be a politikai életbe, meg persze ott sokkal gyengébb kormányok is vannak.

Jegyezzük meg, a nyugatnak azonban nem érdeke egy túlságosan sikeres Közép-Európa, egy sikeres Magyarország meg végképp nem. Már így is túl sikeresek vagyunk nekik. Nem tudnak eleget lopni itt és beruházásokat szipkázunk el tőlük. Nem esik olyan ütemben szét a társadalmunk, ahogy az övéké. Részben ellen tudunk állni a kulturális imperializmusuknak. Ha túl jól menne Közép-Európának, a Nyugat elveszítené az itteni befolyását, amit a jól megőrzött gyarmattartó mentalitásuk már nem viselne el. Nekik a Gyurcsány-féle Magyarország a jó, 10 százalék feletti munkanélküliséggel és 10 százalék feletti államháztartási hiánnyal és gázáremeléssel. Na, ezért már hoznak némi áldozatot, ha úgy adódik.

Az ellenzék legfontosabb külpolitikai követelése, hogy adjuk fel az EU alapszerződéséből következő vétójogunkat. Nem egy konkrét ügyben, nem egy konkrét területen, hanem mindenben és örök időkre. Ha meghallgatjuk az ellenzéki politikusokat, tulajdonképpen azt mondják, hogy ők nem bíznak a magyar népben, bármikor választhat magának olyan kormányt, amely nem a nyugati érdekeket képviseli, ezért azt ajánlják a nyugatiaknak, hogy preventíve vegyék el a vétójogunkat, tulajdonképpen a szavazati jogunkat, vagyis az egyenrangúságunkat. Hiszen ebben a rendszerben ez csak így értelmezhető. Gyarmattá válnánk egy pillanat alatt.

De az EU birodalommá alakítása előtt is vannak ötleteik arra, hogy miként pusztítsuk el magunkat, tekintet nélkül arra, hogy a világ jövőjének melyik forgatókönyve is valósulna meg. Először is romboljuk le a gazdasági és politikai kapcsolatainkat nullára a szomszédunkban lévő katonai, atom és nyersanyag szuperhatalommal, Oroszországgal. És mindezt úgy, hogy teljes egészében magunk viseljük ennek minden életszínvonalban megjelenő következményét. Arról nem is beszélve, hogy szeretett nyugati szövetségeseink továbbra is lelkesen bizniszelnek az oroszokkal.

Szakítsuk meg a gazdasági és politikai kapcsolatainkat Kínával is, a világ második legnagyobb gazdaságával, a feltörekvő szuperhatalommal. Persze csak mi, hiszen Kínával is üzletel lelkesen minden szeretett szövetségesünk.

Ne gyártsunk akkumulátort. Szeretett szövetségeseink lelkesen építenének akkumulátorgyárakat külföldi tőkéből, például kínaiból, ha tehetnék, de azok inkább valamiért hozzánk jönnek. Ugyanaz a gyár Németországban teljesen zöld, nálunk maga a nehézfém-szennyezés melegágya. Nálunk ráadásul ezerszer annyi vizet is fogyaszt majd, kiszárítja az országot (mindegyik külön), illetve nem jó szíriai ex-katona migránsok dolgoznak majd benne (irónia alert), hanem esetleg keresztény filippínók, akik haza akarnak majd menni, miután kerestek egy kicsit.

Ne legyünk jóban diktatúrákkal! Az ellenzék „fogalomképzésében” diktatúra minden olyan ország, amellyel jóban van a jelenlegi magyar kormány. Így ezt nem kell különösebben megmagyarázni.

Szeretnünk kell a muszlim menekülteket, de sem a kibocsájtó országokkal, sem a többi arab, illetve iszlám állammal nem lehetünk jóban. Kivéve a Hamászt, mert ők a demokrácia lángoló fáklyája a Közel-Keleten, és a gyermekeiket nem kímélve harcolnak az izraeli elnyomás ellen. Izraellel csak akkor lehetünk jóban, ha olyan kormánya van, amely nem antiszemita, tehát behódol a Hamásznak.

Hogy állhatunk ki egyáltalán Izrael létezése mellett?

Ebből is biztos le lehet vezetni, hogy mi magyarok betegesen antiszemiták is vagyunk, például abból is, hogy nem engedjük nálunk terjeszkedni az iszlámot. Ez nem logikai levezetés, csak olyan liberális, de nem írom ide, mert szétfutnak a pixelek. Megvan! Azért támogatjuk antiszemitizmusból Izraelt, nehogy a zsidók ide meneküljenek!

Egészen felháborító az, hogy normális viszonyban vagyunk a Kaukázus országaival, és ott nem állunk a számtalan etnikai konfliktus mindegyikében a jó oldalra. Az alábbi sorvezetés szerint: a magyar kormány keresztény elkötelezettségű, tehát mindenütt hadba kellene lépnie ott, ahol keresztények is érintettek, mindenki más ellen. A keresztények ugyanis csak akkor védendő kisebbség, ha a magyar kormány teljesen reménytelen ügyekben nem exponálja magát a saját érdekei ellenében mellettük magát. Ha bárhol másutt védi Magyarország a keresztény kultúrát, ahol egyáltalán lehet, az egyrészt undorító, másrészt pénzkidobás. 

Az „isztánok” akkor is megvetendők, ha éppen amerikai szövetségesek. A magyar kormány primitív vallási gyűlöletből amerikai szövetségesek ellen harcol, akik egyébként szegény üldözött muszlimok, akiket az ortodox orosz egyház kulturális imperializmusa is fenyeget (már én is belezavarodtam, ez még fordítva sem igaz).

Energiát veszünk diktatúráktól!

Tessék mondani miért csak diktatúrák árulnak energiahordozókat olcsón? Csak szólok, hogy egyedül az amerikai energia nem diktatórikus, csekély háromszoros árszorzót eredményez ez, de büszkén fizetjük ezt meg mi, magyarok. Lásd még: a rohadt kormány miatt drága minden, az is, ami nálunk a legolcsóbb az EU-ban.

A keleti nyitás rossz, nagyon rossz. Szerencsére ezt sem kell megmagyarázni.

az embernek olyan érzése van, hogy támogatni kellene Ukrajna azon javaslatát, hogy Ukrajna felvételével egyidejűleg, akár egy szavazással, zárják már ki Magyarországot az EU-ból. Nem mellesleg sok kellemetlenséget megspórolnánk magunknak, nekünk attól tartok. 

(Vezető kép: 20231120 — Parlament, plenáris ülés, ellenzék, Momentum, LMP // fotó: Hatlaczki Balázs)


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Már a szólásszabadságnak is annyi Brüsszelben, most lesz az utolsó olyan EP választás, amikor még megállíthatjuk a kommunistákat

  A Kedves Olvasó hunyja le a szemét és képzelje el, hogy egy gyönyörű virágos rét …

5 hozzászólás

  1. Ez nagyon jó. (Hasonló agymenés a belpolitikájuk is, azt is meg lehet hasonló stílusban írni.)

  2. Idétlen, agyatlan hülyék.

  3. Vihog, vakarózik a csürhe a Parlamentben, és úgy gondolják, hogy majd a mi fiaink mennek háborúba, nem az övéik.

  4. Maximálisan szuper a fenti cikk, a fenti összeállítás és felsorolás.
    Szinte semmit sem lehet hozzátenni,…..de..:
    –Én még hozzáfűzném a Magyarországra bevándorolt és letelepedet globális MULTI nagyvállalatok helyzetét..:
    Mint tudjuk globális szinten minden multi már „hitet tett” a liberalizmus” mellett és a liberalizmus „értékei?” mellett..: a migráció, a gender, az LMBTQ, stb. tüntető támogatása által.
    –…Ezen felül a bevándorolt és letelepedett globális multi Magyarországon elkezdett POLITIZÁLNI, és tüntetően inflációgerjesztő munkához fogott,… az INFLÁCIÓ gerjesztéssel KORMÁNYBUKTATÓ szándékkal.
    –Az infláció végérvényes leküzdése céljából jó lenne ha a mezőgazdasági , a kis és nagykereskedelmi , illetve ipari területen arra törekednénk hogy lehetőleg minden magyar többségi vagy teljes magyar tulajdonba kerüljön
    *******
    –Mint mindenki tudja Magyarországon 1990 után felszámolták a magyar ipart, és helyüket a globális multi vette át, ezt nevezik újraGYARMATOSÍTÁSNAK, vagy az idegenszavakat buzgón használók számára NEOKOLOIALIZMUSNAK.
    –Ezt a gyarmatosítást kellene ELSŐSORBAN minél hamarabb felszámolni, hátha lenne ehhez értelmiségünknek megfelelő értelme.

  5. Pár napja „élvezhettem” a CSATT című veszekedőműsorban Horn Gábor veretes
    maflaságait: Már megint diktatúráktól veszünk olajat és különben is fuj, seftelünk
    velünk. Hát hogy néz majd ránk az ÉJUH meg a ZUSA blablabla? A fenti cikk szépen
    válaszol is erre de hát a buta ember nehezen fogja az iróniát. Értem én az ultima
    rációt, érkezik a szabadság molekula a tartályokban odaátról, mint a szocska anno
    Záhonynál. Bár a „hogyan”-ra azért óvatosan nem tért ki, de ez a legkissebb dilemma
    amin az úrelvtárs el szokott időzni. Az ideológia a lényeg, nem a napi megvalósíthatóság.
    Arra persze szintén nem tért ki, hogy a szállítási bajaink pont az EU Liebliing Ukrajnában
    ésmostanság Bulgáriában eredeznek.

    No mindegy is mert az a mérhetetlen szervilitás – és ez a lényeg – ami ennek a ipsének
    (és az elvbarátainak) a génjeiben lakozik tényleg orbitális (világraszóló). Igy voltak ezek
    ezzel a Csermanek alatt is és mint egy agyatlan vakond csak az idegen ülep és az abban
    elhelyezett önkéntes nyelvcsapás amitól szegénykéknek lenyugszik a csökött és látás
    károsult intellektusuk. Hogy az a far kié szinte harmadlagos, lényeg, hogy legyen. S lőn
    világosság, kérjetek, és adatik, lett is. Helyre állt a szánalmas világocska. De miért kell
    ezt az unalmas-aggott viccet nekünk megint, ezredszer is meghallgatnunk?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük