Az Árnyék kormánya


Karácsony Gergely bemutatta leendő kormányának felét. A másik felét tapintatból nem, mert Vona Gábornak, Szél Bernadettnek és Gyurcsány Ferencnek, illetve rokonaiknak, barátaiknak és üzletfeleiknek is kell néhány hely.

Így jobban megszámolva ez nem is egy fél, hanem egy harmad kormány. Arról nem is beszélve, hogy hiába van annak egy hangyányi esélye, hogy Karácsonyból miniszterelnök lesz, annak bizonyosan nulla az esélye, hogy ő dönthesse el, kik lesznek a miniszterei.

Karácsony politikai súlya ugyanis azonos a legendás Medgyessy Péterével, egészen pontosan szintén semmi.

Nincs mögötte párt, párttagság, kapcsolatrendszer, gazdasági támogatók, még Soros György is keveri Juhász Péterrel. Ő az Árnyék arca csupán.

Így ez a hat kiváló ember, csak abban lehet bizonyos, hogy ő bizonyosan nem lesz miniszter. Habár az, aki miniszterséget vállal Karácsony Gergely leendő kormányában, nincs annyira feltapadva a valóság szirtjeire, hogy ez kognitív disszonanciát okozzon nála.

De szórakozási lehetőségeinknek még nem értünk a végére, mert az árnyékminiszterek nem politikusok, hanem – állítólag – szakemberek. Ezzel a baloldal visszatért a gyökereihez, a szakértelemhez, ami esetükben azért bolsevik trükk, mert egész egyszerűen nem igaz.

Az, hogy valaki egy adott szakterületen él, dolgozik, esetleg hobbiként foglalkozik vele, még nem teszi szakértővé, akkor sem, ha éppen nincs olyan párt, aminek tagdíjat fizet.

Az újítás az, hogy most már a politikusaik nem merik azt mondani, hogy ők szakértők (kivéve Kunhalmi Ágnes, aki oktatási), hanem előre tolják az általuk kedvesnek és hitelesnek vélelmezett „szakértőket”, akik majd megmentik az országot a gazdasági növekedéstől, a túlfoglalkoztatástól, határon túli magyaroktól, a világpolitikai észrevehetőségtől, a családtámogatási rendszertől és az alacsony energiaáraktól.

Karácsony Gergely Medgyessy méltó utódjaként megtalálta az új Csehák Juditot. Akinek nincs meg Csehák Judit, az egykori körzetike, az kérdezze meg néhány 55 feletti egészségügyistől, hogy milyen emlékei vannak róla és figyelje meg az arcuk rángatódzását. Csehák az újkori magyar politikatörténet egyik legnagyobb miniszteri bukását produkálta volna, ha ez a lehetőség a szocializmusban létezett volna. Csak Molnár Ágnes volt képes alulmúlni. Az új Csehák dr. Komáromi Zoltán háziorvos, aki egy budai háziorvosi körzetből képes áttekinteni az egész egészségügyi spektrumot. Igaz, érdek-képviseleti vezető is volt, meg tanít, meg okos is biztos, de politikai tapasztalata annyi van, hogy túl van egy belépésen és egy kilépésen az Együtt nevű formációból. Ideális miniszter lehet belőle, hiszen sosem fogja észrevenni, hogy nem ő, hanem valamelyik államtitkára vezeti a minisztériumot, aki egész véletlenül pártpolitikus.

Miután Karácsony az oktatást kiemelten fontosnak tartja és a közismert Daróczi família Gábor nevű leágazásával kívánja azt felvirágoztatni. Az oktatási szakértőségét Soros Nyílt Társadalom Alapítványnál kamatoztató Daróczi legnagyobb szakmai sikere egyébként az, hogy valami miniszteri biztosságban Mohácsi Viktória utóda lehetett (2006 előtt), aki egész véletlenül még a rokona is.

Hegyesiné Orsós Éva, az Életet az Éveknek Országos Szövetség elnöke lesz majd a szociális miniszter, aki nem csak a cigányok (már majdnem azt írtam, hogy romák) számát duplázná meg a kormányban, hanem a nőkét is, amennyiben Ámon Ada nő. Nem győzöm hangsúlyozni, hogy egy érdekképviseleti vezető miniszterré emelése nem csak fantáziátlanságra vall, hanem bizonyosan katasztrófához is vezet, mert főműsoridőben lobbizik majd az érdekcsoportjáért. Hegyesiné is egy tipikus kirakatember, de biztos lesz olyan politikus beosztottja, aki tudja majd, mennyi minden tartozik még a szociális területhez.

Mellár Tamás lesz majd a díszkonzervatív a kormányban, mint pénzügyminiszter. Mellár annyira hülye (de tényleg), hogy bírt olyasmit mondani, a legfontosabb dolog a költségvetés átláthatóságának megteremtése. Mintha egy táskányi táblázat bármikor átlátható lenne… És persze adót fog emelni. Kevesebb adófajta lesz, csak sokkal magasabb lesz az a néhány, ami marad. Valahogy mindegyik a szocializmusban karriert csináló közgazdászról kiderül végül, hogy komcsiból liberális lett, de arcbőr pirulás nélkül tudja magát konzervatívnak hívni magát, amikor független értelmiségiként palira veszi a jobbereket.

Ő gondolom a gerinctelen áruló kvótát tölti be ebben az álomkormányban.

Ráadásul miután ő jól láthatóan brancsbéli, nem is kirakatember, minden támogatást meg fog kapni a lakosság, különösen a középosztály megnyúzásához.

Andor Lászlót kell-e bemutatni a politizáló közvéleménynek? Ő is egy olyan kommunista, aki egyébként liberális, de a politikai ellenfelekkel kapcsolatos ügyintézés tekintetében legszívesebben maoista lenne.  Ő felel majd a gazdaságért és a foglalkoztatásért. Ennek során kiemelt feladata lesz az egymillió munkába kényszerített szerencsétlen visszavezetése a segélyezés akolmelegébe.

Ámon Ada lesz a villanylekapcsolási (környezetvédelmi) miniszter, aki okleveles közgazdász. Ez megmagyarázza a hozzáértését az atomerőművekhez, a környezetvédelemhez és az ország tönkretételéhez. Ada az arckifejezése alapján olyan ember, akit rendszeresen villanyoztak, ha kifejezte vágyát, hogy a legelemibb fizikai törvények közül akár egyet is megértsen. Láthatólag a nevelési projektet teljes siker koronázta, viszont az energetikával töltött hosszú idő alatt az összes közgazdasági tudása is elhalványult.

Az önkormányzati miniszter meg valami polgármester lesz. Wittinghoff Tamás. A Budaörsi polgármesterség is szakértővé tesz úgy látszik.

Egészen véletlenül mindegyik bevándorláspárti. De ezt majd április 9. után fogják csak újra hangsúlyozni.

„Karácsonyt a helyszínen hallgatták az MSZP vezetői is, akik ezek szerint tudomásul vették, sőt támogatják, hogy az egyes minisztériumok vezetésében Karácsony nem osztana lapot szocialista politikusoknak.”

Idézet az Index cikkéből. Amiből az következik, hogy még az ő számukra is világos, hogy ez mekkora baromság.


A szerző: Paranoid Android

Élek, ami egy droidtól szép. Remélek, ami optimizmusra vall, viszont idegen a karakteremtől. A jól kompenzált paranoia előny.

Ez is érdekelhet

Az Európai Parlament gonosz emberekkel van tele

  Sajnos az emberi világ tele van olyan problémákkal, amelynek a világ szabályaiból következően nincs erkölcsös …

22 hozzászólás

  1. Akarjuk mi is annyira Fidesz győzelmét,mint ők a magukét ! Csak úgy sikerülhet.
    Nem hiányoznak az országnak ezek a romboló elemek.
    Csökkenne a nyugdíj,mert kivonnák a fedezetet,magánpénztárakba.
    Visszavennék a magántulajdon egy részét.
    Elsöpörnék a magyar gyökerű Alkotmányt.
    Levennék a keresztes magyar címert
    Büntetnék a gazdagokat.
    Elvennék a Kádár-rendszer özvegyeinek nagy lakását,a szegényeknek adnák.
    Jól figyeljetek régi kommunisták!!!!!
    Jönne az Afrikai migráció.
    Nem bővítenék Paksi erőművet. Megfáznánk,mert nincs energiánk
    Szél ERŐMŰVÉSZRE ne hallgassunk.

  2. Nem szabad engedni nekik.

  3. Péter Pál

    Ezeket így együtt kell bezárni !

  4. Ez a Tanácsköztársaság árnyékkormánya-1919

  5. Együtt lopnák szét az országot.
    Engednék a migrációt.

  6. Szin tiszta SZDSZ ! NA SÖPRÉS ! Április 8.-án harangoznak nektek ! A körmösöket kihagytátok ?

  7. Díszes társaság ! A legjobb bennük az,hogy ennyire hisznek magukban. Még egy rendes fotót sem tudtak csináltatni magukról,de az ország dolgait ,azt bezzeg el tudják intézni ! Az a körzeti orvos,aki gyakorta nyilatkozott a nátháról,meg az időjárási frontokról,na az biztosan meggyógyítaná az elvtársai által tönkretett egészségügyet.Szépen bele illene a sorba :egy figyelmetlen sebész,aki az egészséges fület operálta,egy buta kis tyúk,aki csak széfekről és rózsaszín retikülökről tudott és most ez a nagy ész…….Ments meg Isten !

  8. Ezek visszahozzák a VIZITDÍJAT, DR: KOMÁROMI VEZETÉSÉVEL !!! Nem kell hagyni !!!

  9. Két cigány, a többi talán mind zsidó… Az szép, hogy magyarok nem álltak be közéjük…

    • Paranoid Android

      Nem merülvén az antiszemitizmus mocsarába, megjegyezném, hogy akiket zsidózni szoktak, azok mindig olyan zsidó származású személyek, akik a zsidókat IS, gyűlölik. Meg mindenkit. Vagyis liberálisok.

  10. Baljós árnyak…

  11. Magyark,ettől a csapattól,ugye,megmentjük magunkat?!!!

  12. „Mellár bírt olyasmit mondani, a legfontosabb dolog a költségvetés átláthatóságának megteremtése. Mintha egy táskányi táblázat bármikor átlátható lenne”
    Nem erre gondolt, és ezt ti is nagyon jól tudjátok, hanem arra, hogy ne lehessen titkosítani vagy szűk körben szétosztani a közbeszerzéseket, offshore cégekkel szerződni stb.

    • Paranoid Android

      Igen, hogy teljesen nyíltan adhassák a magyar közbeszerzéseket a nyugati cégeknek.:)

  13. Eged kálmán

    Hol van az árnyákkormány?
    Az árnyékszéken.
    Odavaló. Belevaló!

  14. Paranoid Android

    Valaki, aki használ FB-t írja meg annak a két humortalan alaknak, hogy a két példátlanul sikeres eü miniszterük összevonása poén volt. 🙂

  15. Kurva csunyåk vagytok szarevök 🙂

  16. Ha valaki még ezután is szavazna karácsonyira (ezzel 1/3 árnyékszéki kormányára) akkor ott már komoly bajok vannak a józan itélőképesség tekintetében. Pl. Á. Ada rendkivüli és meghatalmazott energiaszakértő sponsored by S.Filantróp Dzsordzs, (nyilván klf.jól fizető állásait is a OS-nek köszönheti) leállitaná Paks II.-t, helyette ámonfutóként a megújuló energialobbynak kedvezve (széltyuk örömére) rendkivül erőteljesen szélerőmü és napelem fejlesztéseket támogatna,melynek eredményeképpen a villamos energia ára 2-3-szorosára nőne, ill a költségvetés százmilliárdos nagyságrendben támogatná a programban résztvevő cégeket, melyek nyilván visszacsorgatnának( szigoruan „szabályosan” alapitványi keretek között)némi kis hálapénzt.Lásd:Németország energiapolitikája.
    A többi jelölt rendkivüli képességeiről, jelleméről kevés adat van,de pl.Mellár úr(?) jellemét pályafutása ismeretében nehéz szilárdnak besorol?ni?
    Miért ver bennünket a sor(o)s,hogy nekünk csak ilyen ellenzéket és ilyen szakemberek(?)et „dobott a gép????

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük