Átvilágított átvilágítók


Le  vagyunk minősülve demokráciailag a Freedom House által, amely Nations in Transit 2015 című jelentésében a 2,25-től 3,75 ig terjedő pontszámaival szinte minden kategóriában rontott az előző évihez képest. Pontozni 1-től 7-ig pontoznak, itt a gyerek akkor nem mer hazamenni, ha 7-est kap, és az 1-es a legjobb. Igazából a gyerek már akkor sem mer hazamenni, ha 2-ese van, illik valahol 1-2 közt lenni, főleg ha EU-tag a minősített alany.

Bernard Gui

Nem árt azonban néha átvilágítani az átvilágítókat is, ezt tette Szőnyi Szilárd a Válasz.hu-n, s hoppá, csodák csodája, mit talált? Vajon kik segítettek leminősíteni Magyarországot? A Soros-féle CEU és a Soros-féle Nyílt Társadalom Alapítvány kedves munkatársai. Nevezetesen:

– Dane Taleski (Közép-Európai Egyetem)

– Marina Popescu (Közép-Európai Egyetem)

– Goran Buldioski (Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Yervand Shirinyan (Nyílt Társadalom Alapítvány)

– Andrej Nosko (Közép-Európai Egyetem, Nyílt Társadalom Alapítvány)

És még hárman, akik nem a Soros-brancshoz tartoznak:

– Halmai Gábor alkotmányjogász (ELTE)

– Váradi Balázs (Budapest Intézet)

– Charles Kovács (Híd Rádió Zrt.)

Bizonyára köszönettel tartozunk nekik áldozatos munkájukért, amiért segítenek minket szembenézni a szörnyű helyzettel, hogy mennyire fos egy hely ez a magyari pusztaság, ahol merre szem ellát, értelem nem terem, sehol a szél nem fú keresztbe az úton egy árva, eltévedt emberi jogot sem, és különféle szabadságoknak már importált nyomkeresők sem tudnak a kiszáradt, idő koptatta nyomára bukkanni.

Amit nappal felépít a Soros-brancs meg a civilek, a nyílt társadalmat, azt éjjel lerombolja a kormány. Ráadásul ha az Orbán épít is, azt is rosszul teszi, például falat a határra. Mert ilyenek épít a Orbán, ha nem rombol, akkor fal mögé zár társadalmat. A szerencsétlen népnek meg tetszik, hiába minden CEU-s kiadvány, felvilágosító kampány, figyelmeztető osztályzat.

Az USA-ról szóló jelentést vajon az illegális Amerikai Kommunista Párt tagjaival íratják, kiegészítve fekete-hispán szülők transznemű, angolul nem tudó, illegálisan érkezett gyermekével? Minden országban megkeresik az helyi öngyűlölő klubot?

De fontosabb kérdés: hogy fizetnek ezért a melóért? Jól? Mert akkor mi boldogan vállalnánk pár afrikai ország kiértékelését, de igazából bármikor bármely ország állapotairól szívesen adunk ki jelentést, tisztes szakértői-tanácsadói ellentételezés fejében. Leginkább Szlovákiáról meg Romániáról lennék képesek korrekt, megalapozott véleményt formálni, különös tekintettel a népeink között húzódó évszázados barátságra. De bárkikről szívesen értekezünk, könnyen tudunk sötét felhőket festeni, borongani a fékek és ellensúlyok tökéletlen beállításán.

 


  Bernard Gui

2 hozzászólás

  1. Lári-fári

    Remek cikk sz@r freedomokról és szolgáikról…

  2. Lári-fári

    Remek cikk sz@r freedomokról és szolgáikról…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük