Alakul az Európai Konföderáció


Alakul az összeurópai megoldás a menekült-kérdésben. Hasonló lendülettel, mint ahogy eddig is sikerrel válaszoltak az összes kihívásra Görögország csődjétől az ukrajnai háborúig. Eddig csupán megkésett, ostoba és kontraproduktív terveket tettek le az asztalra – úgy néz ki – most ezeket is sikerülni fog felülmúlni.

Piréz Róbert

Ha Európa nem gondolkodik, nem vesz tudomást egy jelenségről, annál már csak egy rosszabb van: ha nekiáll gondolkodni. Kb. félmillió illegális bevándorló után felfigyeltek arra a még 5-10 millióra, amelyik éppen Európa felé tart. Mivel szélsőbaloldal kisebbségben van a kontinensen és a nemzetközi libnyaf felének egyelőre nem törekvése, hogy a 21. századi migrációval találjanak a „végső megoldást” a nemzetállamok létére, összedugták csinos buksijukat, hátha eszükbe jut valami értelmes kivételesen. A válasz:

Dublin III., kvótarendszer és internálótábor.

Az európai magállamok valami egészen elképesztő ötlettel álltak elő. Tehát egyrészt érvényben maradnak a dublini főszabályok, melyek szerint a belépő- és peremállamok feladata a menekültek/bevándorlók ellátása, mindezt kiegészítik – nyilván közös forrásból finanszírozott – internálótáborokkal, ahol 18 hónapig üldögélhetnek a földön a sátruk előtt a migránsok, majd végül “kvóták alapján” leszámolják őket.

Ez nem más, mint egy rabszolgapiac!

Tehát a 18 hónap alatt, amit őrizetben töltenek az Afrikából és Ázsiából érkező népvándorlók, szépen fel lehet állítani róluk az „anamnézist”. Egészségesek-e a fogaik; mihez értenek; beszélnek-e nyelvet; hány évesek; szeretnének-e robbantani vagy tényleg azért jöttek, mert Európában minden cukorból van; stb. Aztán a magállamok elviszik a háborúba belefásult iskolaigazgatót és fogtechnikust, a többit meg szépen itt hagyják a peremállamnak, hogy az integráljon, gondoskodjon, érzékenyüljön a világ összes problémái iránt.

Mindezt persze emberijogi aktivisták, kékharisnyák és szélsőbaloldali őrültek felügyelete alatt.

Csodálatos ötlet. Ha már úgy is új Európát akarnak az Unión belül a magállamok, akkor azt nyugodtan nevezzék Európai Konföderációnak. Egyenruhának a szürkét javaslom!


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Nincs hozzászólás

  1. Garadnay Inez

    Lehet a jelenlegi EU-gyakorlatot bírálni, de csak akkor, ha az ember konstruktív alternatívát nyújt helyette. Mi a szerző javaslata, hogyan kellene kezelni a minden eddiginél nagyobb menekülthullámot?

  2. Garadnay Inez

    Lehet a jelenlegi EU-gyakorlatot bírálni, de csak akkor, ha az ember konstruktív alternatívát nyújt helyette. Mi a szerző javaslata, hogyan kellene kezelni a minden eddiginél nagyobb menekülthullámot?

  3. Magasabb kerítés, gyorsabb kitoloncolás, vegyünk példát amérikától…De persze minden ballib befogadhat egy menekültet, hogy példát mutasson a csúnya nacionalista népnek.

  4. Magasabb kerítés, gyorsabb kitoloncolás, vegyünk példát amérikától…De persze minden ballib befogadhat egy menekültet, hogy példát mutasson a csúnya nacionalista népnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük