A todományos harciláz meg a 20 pont, ami segít Trump ellen XDDD


A döglődő Soros-istálló honi harciménje, a 444 úgy gondolta, hogy felbootolja hazánkban is az áltudományos bullshit műfaját, mert már csak ez hiányzott a boldogságunkhoz. Nem mintha nem lenne saját Krausz Tamásunk meg Ormos Máriánk a régi, és Csunderlik Péterünk az új brigádból, hogy a súlyosan fixált, magát tudományosnak mutató, ám full elfogult balos lószart tolják.

Vannak, de a 444-nek úgy tűnik a Yale egyik hasonló „professzora” kell, hogy megmondja a frankót. Nyilván nem Paul Johnson, vagy John Lukács lesz a „történész-etalon” (ezt nem is várjuk), hanem Timoty Snyder az új szupersztár, aki kb. a történettudomány Stephen Hawkingja, hisz azon túl, hogy a balos újságok leírják róla, hogy mekkora géniusz, olyan nagyon nagyot eddig még nem alkotott. De hát ez alap a balleroknál, elvégre a tekintélyelvűséget azért nem szeretik, mert az valós kiválóságon alapul, ha egy hazugságon, vagy egy pofátlan túlzáson, akkor rögtön beilleszthető a haladás keretei közé. Ugorjunk.

Szóval mire akar rávenni minket a Fő Indoktrinátor, a Zseni, akinek mély gondolatai számunkra is tanulságosak lehetnek (hehe)?

1. Ne engedelmeskedj előre. Az autoriter rendszerek hatalmuk nagy részét ingyen szerzik meg. Az ilyen rendszerben az emberek hajlamosak arra gondolni, vajon mit akar tőlük az elnyomó rendszer, és elkezdenek aszerint viselkedni, anélkül, hogy erre kérnék őket. Ne csináld ezt. Az előzetes engedelmesség megmutatja a rendszernek, mit tehet meg, és felgyorsítja a szabadság elvételét.

Pontosan barátom, valóban sokan vannak, akik a balosok „új vilegrendjének” így állnak ellent. Tolerancia? Refugees Wellcome? Kritika nélkül? Nekem jó lesz az arab szomszéd? Tényleg? Ráadásul az autoriter rezsimek nem ingyenesek, a vezetőnek ki kell fizetnie a szövetségeseit, ami – a kortárs világból vett példák alapján – lehet a természeti kincsekből befolyt jövedelem, illetve az ellopott nyugati segélyek. És persze a sima nyugati lefizetések, azaz koncessziók, hogy ne az oroszok tegyék ugyanezt. Trump Amerikája ezek szerint saját magát fizeti le? Vagy az oroszok fizetik le? Hagyjuk…

2. Védj meg egy intézményt. Ne beszélj arról, hogy “a mi intézményeink”, addig, amíg nem teszel valamit értük. Az intézmények nem védik meg magukat. Dominóként omlanak össze, ha nem védik meg őket az elejétől kezdve.

Ja, hát végső soron az Egyház és a Nemzet is Intézmények, és amit azok ellen műveltek, már azokat is templomba járó kereszténnyé teszi meg lelkes patriótává, akik amúgy szívűk szerint inkább ribnancokat dugnának egy medenceparton. Lásd: Piréz és Trump.

3. Emlékeztesd magad a szakmai etikára. Amikor egy állam vezetői rossz példát mutatnak, a szakmai elkötelezettség különösen fontossá válik. Nehéz megtörni egy jogállamot jogászok nélkül, nehéz kirakatpereket tartani bírók nélkül.

Hát ember, ezt szebben nem is lehetne megfogalmazni. ETIKA! Hillaryval meg a „szakma csúcsát” jelentő újságaiddal, a HuffPosttal meg a Facebookkal meg a New York Times-szal, meg a CNN-nel és soroljam? Nagyon nagyon jó! Pontosan Snyder!

A jogállamot meg gyönyörűen sikerült Obama alatt megtörni a folyamatos jogászkodással. Ha valamit nem sikerült demokratikusan, a törvényhozásban átverni, akkor jöttek a jól fizetett ügyvédseregek és végigszopatták az államokat, egyiket a másik után.

4. Amikor hallgatod, amit a politikusok mondanak, különösen figyelj bizonyos szavakra. Figyelj arra, ha túl sokat használják a “terrorizmus” és a “szélsőséges” szavakat. Vagy a “vészhelyzetet” meg a “kivételes esetet”. Háborodj fel, ha hamisan használják a hazafias kifejezéseket.

Figyelj arra, hogy „putyin”, hogy „rasszista”, hogy „deplorables (elhanyagolhatók) meg a „különleges globális kihívások” és a „globális változások”. Ja, vágom… Tényleg megfogadom a tanácsod!

5. Maradj nyugodt, amikor eljön az elképzelhetetlen. Amikor terrortámadás történik, emlékezz arra, hogy az autoriter vezetők mindig vagy pont egy ilyenre várnak, vagy maguk tervezik ezeket, hogy megszilárdítsák a hatalmukat. Gondolj a Reichstag-tűzre. A hirtelen tragédia, ami miatt véget kell vetni a hatalom ellensúlyainak és az ellenzéki pártoknak, a legrégebbi hitleri trükk. Ne dőlj be ennek.

Szíriai polgárháború? Faji zavargások? Gazdasági válság? Komolyan? Nem mondod….

6. Figyelj a nyelvre. Lehetőleg ne ugyanazokat a kifejezéseket használd, amit mindenki más, találd ki a saját beszédmódodat. Ne internetezz lefekvés előtt, hanem vegyél elő a könyvet. Például a Hatalom nélküliek hatalmát Vaclav Háveltől, az 1984-et George Orwelltől, a Rabul ejtett értelmet Czesław Milosztól, a Lázadó embert Albert Camus-tól, A totalitarianizmus eredetét Hannah Aredt-től vagy a Nothing is True and Everything is Possible-t Peter Pomerantsevtől.

Figyeljek a nyelvre? Tényleg? Zhe? Xhe? Shehe? Gender-semleges-névmások? Tényleg? A nyelvre figyeljek? KOMOLYAN azt akarod, hogy Hannah Arendtet olvassak? Nem mondod komolyan…..

7. Állj ki valamiért. Valakinek meg kell tenni. Beállni a sorba könnyű, valami mást csinálni viszont először furcsa érzés. De a kényelmetlenség nélkül nincs szabadság. És abban a pillanatban, hogy példát állítasz, a status quo varázsa megtörik, és mások is melléd állnak.

Mit szólnál a „munkásosztályhoz”, mit szólnál a „kereszténységhez”? Mit szólsz Snyder, ha kiállok a meg sem született gyerekek életéért? Lehet olyant? Ja nem…. gondoltam.

8. Higgy a igazságban. Ha elengeded a tényeket, akkor elengeded a szabadságot. Ha semmi sem igaz, akkor senki sem kritizálhatja a hatalmat, mert nincs semmi alapja. Ha semmi sem igaz, akkor minden csak látszat. A legnagyobb pénztárca fizeti a legvakítóbb fényt.

Régen hiszünk. Van is erre szöveg: „Földies gyarlóságok miatt emberi módon szólok. Ahogy tagjaitokat a tisztátalanság és gonoszság szolgálatában a bűnre adtátok, adjátok most tagjaitokat az igazság szolgálatára, a megszentelődésre.” (Rómaiaknak 6,19)

9. Nyomozz. Nézz utána dolgoknak. Tölts több időt hosszú cikkek elolvasásával. Támogasd az újságírást. Vedd észre, hogy vannak dolok a képernyődön, amik ártanak neked.

Köszi, hogy ilyen nagyra becsülöd Assange tevékenységét! Valóban szegényebbek lennénk, ha ő nem kockázat azzal, hogy kinyomozza, mekkora egy korrupt mocsadéknak a seggét nyaltad. Nyalod…. nem is tudom.

10. Foglalkozz a testeddel. A hatalom azt akarja, hogy elpuhuljon a tested a székben, az érzelmeid pedig feloldódjanak a képernyő előtt. Menj ki, kerülj szokatlan helyzetekbe szokatlan emberekkel. Szerezz új barátokat.

Köszi. És ennek mi a fasz köze Trumphoz amúgy? Vagy bármihez? Vagy akkor ez most „fat-shaming” a részedről? Vigyázz Snyder, mert kapsz egy maflást a kis SJW barinőidtől, ha ilyent csinálsz…. manapság például büszkének kell lenni arra, ha egy elhízott selejt vagy! És nem a jobboldalon…..

11. Keresd a szemkontaktust, beszélgess. Ez nem egyszerűen csak udvariasság. Ez egy módszer arra, hogy kacsolatban maradj a környezeteddel, hogy megértsd, kiben lehet, és kiben nem lehet bízni. Ha eljön a feljelentések kora, jó, ha érted a mindennapok pszichológiáját.

Csodálatos. Ezt akkor mondd inkább azoknak a balos haverkáidnak, akik instant elhúznak a picsába, ha valami olyant hallanak, ami nem tetszik nekik. Mondd ezt a „safe place”eken rinyáló haverkáidnak. Sőt! TANÍTVÁNYAIDNAK! Elvégre a Yale-en tanítasz, ahol ez a divat. Te fasz.

12. Vállalj felelősséget azért, ahogy a környezeted kinéz. Vedd észre a horogkereszteket és más gyűlölet-jelképeket. Ne fordítsd el a fejed, ne szokj hozzá. Töröld le ezeket magad, ezzel példát állítasz másoknak is.

A RATM vörös csillagára hogy reagáljak? A CCCP pólóban pózoló hipsterekhez mit szólsz? A kúrzusaidon Lenin monográfiát lapozgató komcsi aktivisták rendben vannak? Szerinted. De különben ennek a pontnak van értelme, hisz rögtön rávilágított arra, hogy a libnyaf kizárólag retardáltakból áll. A másik harcimarci sajtótermékünknek, az Indexnek, fellelkesülve Snyder intelmein, rögtön sikerült egy Motörhead pulcsit náci szimbólumként azonosítania.

13. Akadályozd meg az egypártrendszer kialakulását. A pártok, amik elfoglaltak egész államokat, valaha másmilyenek voltak. Kihasználtak egy történelmi pillanatot, hogy ellehetetlenítsék ellenfeleiket. Szavazz a helyi és országos választáson, amíg még lehet.

Hála az elektori rendszernek ez megtörtént. Kurva nyomasztó lenne a fajtád totális uralma. Úgy hívják AngSzoc. Köszi, nem kérjük.

14. Adakozz rendszeresen jó ügyekért, ha tudsz. Válasz egy szervezetet, amit támogatsz. Akkor tudni fogod, hogy szabad döntést hoztál, amivel támogatod a civil társadalmat, és segítesz másoknak, hogy valami jót csináljanak.

Léci ezt mondd meg a barátaidnak is, lévén ők a valag lét inkább az Új Világrendre meg a Világuralomra szokták elbaszni, országok megshortolása és egyéb huncut műveletek révén. Igen, Sorosra gondolok, aki a te bukszád is tömi.

15. Alakítsd ki a magánéletedet. A csúnyább rendszerek fel akarják használni ellened, amit tudnak tólad. Szabadulj meg a malware-től a gépeden. Emlékezz arra, hogy emailt írni olyan, mintha az égre írnád ki. Válasz más internetes módszereket, vagy egyszerűen használd kevesebbet az internetet. Beszélj többet élőben. Ha van bármi jogi problémád, oldd meg minél hamarabb. Az autoriter rendszerek zsaroló államok, keresik azt, amivel megfoghatnak. Igyekezz, hogy ne legyen túl sok ilyen dolog.

Te mondod??? FACEBOOK POSZTBAN?????? How ironic…..

16. Tanulj külföldiektől. Tartsd meg a külföldi barátaidat, vagy szerezz újakat. A mostani nehézségek egy általános trend részei. Egyik ország sem találja meg a megoldást egyedül. Bizonyosodj meg arról, hogy neked és a családodnak is van útlevele.

Rengeteg orosz cimbim van. Meg izraeli. Meg iráni. Meg szlovák. Meg akármilyen. Neked vannak ilyenek? Ja, nincsenek, mert irtózol mindenkitől, aki nem sír naphosszat a tibeti meleg bálnák harmadgenerációs jogaiért.

17. Figyelj a paramilitáris szervezetekre. Amikor azok az emberek, akik mindig azt mondták, ők a rendszer ellen vannak, elkezdenek egyenruhát hordani és a vezető képével, fáklyákkal masírozni, akkor közel a vég. Amikor pedig ezek paramilitárisok és a hivatalos szervek összekeverednek, akkor vége a játéknak.

Black Lives Matter? Rendőrgyilkosok? Black Panthers 2.0? Oké. Rendben. Figyelek a trumpsterverő és autóborogató balos soros-aktivistákra. Abszolút éles szemmel szúrom ki őket. Köszi.

18. Ha fegyvered van, gondold át a helyzetedet. Ha a munkádhoz kell fegyvert viselned, Isten vigyázzon rád. De ne felejtsd el, hogy a múltban sok gonoszságot rendőrök és katonák tettek meg, amikor hirtelen szokatlan feladatot kellett ellátniuk.

Átgondoltam. Mit akartál mondani?

19. Legyél olyan bátor, amilyen csak lenni tudsz. Ha senki sem áll készen arra, hogy meghaljon a szabadságért, akkor mindannyian szabadság nélkül fogunk meghalni.

Ugye most azokról a veteránokról és katonákról beszélsz, akik a ribanc elnökjelölted miatt haltak meg, és akiket a balos fajtád feszt fasisztáz ahol éri? Jól értem?

20. Legyél hazafi. Az új elnök nem az. Mutass jó példát a következő generációnak, hogy mit jelent Amerika. Szükségük lesz rá.

Mert Hillary meg a balos hordád, meg a Himnuszra hisztiző 49ers-ös irányító, azok aztán hazafik. A balos sajtó csak úgy duzzad a hazafiságtól…. Na elmész a picsába.


  B. Boogieman

7 hozzászólás

  1. “Ha a munkádhoz kell fegyvert viselned, Isten vigyázzon rád. ”

    imádom amikor Istenre hivatkoznak, meg az ő védelmét, segítségét kérik.

  2. Koszonom a szerzo gondolatait! Osszeszedett, ertheto.

    Egedtessek meg azonban egy eszrevetel! 47 eves ferfi vagyok. A rockzenet kedvelem, ezert nem jarok Rhiana, vagy One Direction koncertekre. Pet Shop Boys-ra meg foleg nem. Masokat sem biztatok ezen eloadok termekeinek fogyasztasara, a szamszovegeik elemzese pedig egyenesen abszurd volna. Nem?

    Erthetobben: A fenti irasban elofordulo egyetlen sajtotermeket sem latogatom. Ez ugyan csak egy-egy kattintassal kevesebb naponta, de tevolegesen en ennyire vagyok kepes.

    Maradok tisztelettel,
    fb

  3. Pont Snyder ajánlja elolvasásra az 1984-et? Ez kb. egy öntökönrúgással egyenlő 🙂

  4. A tutiblog és a 888.hu léte jó a bizonyíték arra, hogy az gyűlöletalapú, szabadságellenes újautoriter fenyegetés valós.

  5. Az szomorít el, hogy a posztolónak láthatóan nem a Timoty Snyder által leírt 20 ponttal van baja, hanem Timoty Snyder személyével és a 444.hu oldallal. A 20 pont ugyanis zömmel jó, kicsit közhelyes, kicsit elfogult, de alapjában megszívlelhető. Ezért ugyan kár volt pontonként megbírálni, a legtöbb ponthoz ugyanis (copyright by Bayer) csak személyeskedő, öncélúan trágár vagy cinikus megjegyzést sikerült írni. Sokkal célszerűbb lett volna értelmezni a pontokat, és meglátni bennük a nekünk szóló üzenetet. A szerző elfogultságára elég lett volna rámutatni a 12,20 pontoknál, de kis kiegészítéssel még ezek is elfogadhatóak.

  6. Ha Trump világháborút robbant ki, mivel fogjátok védeni?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük