A posztkomcsik megsemmisítése: ezért megyek a Békemenetre!


Mert. Mert ma Fodor Gábor bement Kálmán Olgához. Azért. És jött azzal, hogy az Összefogás kuplerája jobb, mint a fideszes kaszárnya. Konkrétan ezt mondta… Hát azért. Fodor Gábor elérte azt, hogy zúzzak ezerrel a békemenetes nénik közé, és totál magányosan meneteljek, lévén Piréz és Mongúz valószínűleg szarik az egészbe. 

Mindenkinek, aki „bizonytalan, ám kicsit azért mégis jobbos” érzelmű ember, ajánlom Kálmán Olga Egyenes Beszéd című műsorát a mostani napokban. Mert megy ám a mozgósítás az ATV-n is, és bizony az ő mozgósításuk sokkal, de sokkal meggyőzőbb egy alaphangon laza, téblogos, fiatal szerzőnek arra, hogy még a Békemenetre is elmenjen. Annak ellenére is, hogy ez nem az ő műfaja a menetelés és a rap. Dopeman számára a rap is egy „progresszív forradalmi műfaj” ami kifejezi a „társadalmi elköteleződést”. Nos mindkettő felejtős. Meneteljenek igazából a szakszervezetek, meg a baloldaliak, mert ők gondolják azt is, hogyha zoknit húznak a farkukra, azzal megelőzik a rákot. A balosok szeretnek tüntetni, menni, megjelenni, demonstrálni, mi, jobbosok azonban alaphangon rózsát metszünk, templomba járkálunk, családunk és falvaink, kis közösségeink köreiben mozgunk, és a 20 ember fölötti rendezvényekkel természetszerűen hadilábon állunk.

Igazából addig, amíg Braun Róbert nyájas baromságait hallgatjuk, vagy Szanyi Kapitány trollkodását nézzük, nem jön elég impulzus ahhoz, hogy egyáltalán felálljon a klaviatúra mellől, ahol hónapok óta az Összelopás 2014-et gyomrozza. De a mai este Kálmán Olgánál Fodor Gábort Dopeman váltotta, és mindketten ugyanazt mondták. 
Fodor Gábor után ugyanis elvileg már az LMP következik, ahol röpködnek a sólymok, és aminél már a Téblog trolljai közt is konkrét gondolkodás kezdődik, hogy beletartozunk-e a Tárki általjelzett 75 ezer „amúgy Fideszes” közé, akik most épp a rózsametszés és az LMP-re szavazás közt tépkedik a frissen nyílt nárcisz szirmait. Fodor Gabi tehát papíron a szürke zóna képviselője a Kormányváltók táborában, akivel a VS felmérésében dobogós helyen jönnek ki a nézeteink. És akkor elmegy Olgához, és elkezdi magát nyeregben érezni, és megnyílik lelkileg.

És árad belőle a fos. Ez az ember az az ember, az Összefogás/Kormányváltás/Elkúrás 2014 tagja, és aki demonstrációt szervez Demszky mellett a legendás, az elmúlt 20 év ballib legnagyobb elbaszásának szimbólumává nemesedett 4-es metró átadásának napján. Hihetetlen. Ahogy az is elképesztő valahol, hogy egy Kormányváltás név alatt gőzerővel kampányoló társulat konkrétan a négyes metróval kampányol 2014-ben. Miért Rigó kolléga elmerengett azon nemrég, hogy milyen szép is lenne, ha nem lenne posztkomcsi baloldal, és egy olyan demokráciában élhetnénk, ahol egy ajrópai értelemben vett baloldal harcol egy magyar értelemben vett jobboldallal. És igen, Rigó egy idealista, aki akár még fel is vonulna, ha úgy adódna, és lehet nem is lenne jobbos, ha ez az áhított baloldal létezne. 
De a mai este kedvet kaptam. Kedvet kaptam ahhoz, hogy megteszteljem Rigót. Kedvet kaptam ahhoz, hogy tegyek egy kísérletet arra, hogy mi is történhetne ezzel az országgal, ha tennénk is azért, hogy valósággá legyen ennek a posztkomcsi baloldalnak a végső megsemmisítése. Schmuckandorosítása, thürmergyulásítása, sőt, grószkárolyosítása. Hogy az MSZP, és minden létező, vele egyáltalán beszélő viszonyban lévő szervezet a lezárt, és visszatérésre képtelen múlt részévé váljon. Ehhez viszont egy újabb kétharmad kéne. Az a rémkép, amit minap épp Bárándy Gergely vázolt fel  Olgának, miszerint, ha tényleg azt kapják, amit a közvélemény kutatók előre jeleznek, akkor lehúzhatják a rolót. Nagyon vágyom arra, hogy ez így legyen, és ezért március 29. az edzőmérkőzés. Ha az előre jósolt 20 fok körüli mesés tavaszi hétvégén rá tudom venni magam zenetanárnőkkel együtt vonulni, és politikai szónoklatokat hallgatni ahelyett, hogy Pirézzel és Mongúzzal részegednék, akkor április 6-án is el fogok menni behúzni azt az x-et. Tehát március 29. főpróba. Mert elmegyünk. És nem csupán Orbán Viktor mellett, de ezek ellen is. Kétszer. Duplán. 

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük