A Milla jelöltje: Valaki Más


Majdnem elfeledkeztem ebben a nagy rohanásban beszámolni róla: Bajnai ismét óriási győzelmet aratott. Nem kevesebbet ért el, minthogy simán megnyerte a Voks ’14 okostelefon-alkalmazás szavazását, ahol a válaszolók többsége őt tartotta legalkalmasabbnak az ellenzéki összefogás vezetésére. Nagy siker ez, az Egymillióan a magyar sajtószabadság oldalán majdnem annyian tettekrá finoman tetszikelést, mint a szomszéd hírre, ahol Mesterházy elegánsan lehazaárulózta a Kaijut, a felcsúti óriásszörnyet. Egyébként a 168 óra című baloldali élet-és rettegésmód magazinból eddig úgy tudtam, hogy hazaárulózni kizárólag a Fidesz szokott, mert ezzel szorítja ki a nemfideszeseket a nemzet testéből, kényszeríti őket bőröndök ágy alatt tartására, jegy nélkül utazásra, a lábápolás elmulasztására. Zárójel bezárva.
Bajnai után a szavazáson, alig lemaradva a Valaki Más jelölt futott be, aki csak egy európai értelemben vett  független szakértő lehet, mert ez náluk alapkövetelmény. Kötelező titulatúra, mint a fáraók megszólításakor a fényességes, meg a gigabréjű. Ők ketten kétharmadot szereztek a voksoláson, megérte hát mozgalmi jelleggel egymásnak küldözgetni a felhívást. Gyurcsány, de főleg Mesterházy jelentéktelen kis hasábot ragadott ki magának az összefogás okostelefonos alkalmazásából. Nehéz idők ezek nekik, az ATV stúdiójában elkövetett közös nevetgélés, egymás gyöngéd becézése ellenére tovább tart a nyomakodás. Még bármi megtörténhet, Mesterházy nem nyerte el biztosra az “Elsőként gratulálhatok telefonon Orbánnak”-pozíciót.
A Valaki Más második helye viszont lézerceruzaként mutat rá a Milla és a 2010 után alakult kis ellenzéki tűzfészkek tanácstalanságára. Érzik ők is, hogy Mesterházy, de főleg Gyuriferi megjelenése a korszakváltásban bizony már nem is akkora korszakváltás. Kis lépés a kormányváltás felé, nagy lépés a hátramenésbe, ahogy azt Armstrong is megjegyezte a világűrből, vagy valami hasonló. A Valaki Más a tanácstalanság, az ötlettelenség és egyúttal a kétségbeesés jelöltje. Mindegy hogy ki, csak ne az Orbán – írhatták volna helyette, csak az két sor és hülyén állna az okostelón.
Nem lennék most (se) a millások helyében. Fogyhatnak a polcokról az amerikai ponyva-önfejlesztő kézikönyvek,mert most meg kell győzni magukat arról, hogy egy Gyuriferi is jobb az Orbánnál. Addig-addig mondogatni, míg hinni nem kezdenek benne. Az összefogás ösvénye olyan, mint egy körömlakk-leárazás a Tescóban – írná ki a Facebookra Oravecz Nóra, ha bármi véleménye lenne a politikáról. Vagy bármiről.

És közben titokban, másik kézzel eltakarva, lehet tolni egy voksot okostelefon-alkalmazáson a Valaki Másra, mert azért tükörbe is kell nézni fogmosás közben.

Szerencséjükre a szavazófülkében nincs tükör.

  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük