A magyarországi ellenzék pótcselekvési


Bizonyára sokakban felmerül a racionális kérdés: a magyarországi ellenzék miért hitelteleníti önmagát? Ennek megválaszolása nagyon nehéz és bonyolult feladat, és bizonyára a választásokon való kilátástalan szerepléshez van köze. Lassan belátják, hogy a magyar választópolgár tényleg nem kér belőlük, így törvényes úton sosem fognak hatalomra kerülni. Hogy mit lehet erre reagálni? Látványos pótcselekvésekbe menekülni.

Vizsgáljunk meg párat!

Alternatív valóságérzékelés és -értékelés

Régóta jellemző ez rájuk, de a helyzet évről évre egyre súlyosabb. A balliberális évet hagyományosan Kériné Petschnig Mária Zita, Vértes András, vagy mostanában Csaba László Csaba szokta kezdeni, rendszerint olyan szakszerű gazdasági elemzésekkel, hogy a múlt év végén csak véletlenül szaladt a GDP az általuk várt érték kétszeresére, de a gazdaság hamarosan kifullad és összedől, elzárják az EU-s csapokat is, amelyek életben tartják a rezsimet. Utána rendszerint Kéri László vagy Lengyel László elemzik ugyanezt politikai szemszögből, majd jön Orbán Viktor évértékelője, amelyet értékelve elmondják, hogy Orbán még sosem ment ennyire messzire, de nem fogja átlépni azt a vörös vonalat, amit nyáron átlép. Mára annyit változott a helyzet, hogy taktikusan egyből ötszázezres tömegtüntetéssel indítják az évet (gyengébbek kedvéért valójában 500-1000-es), hogy aztán hatalmas elégedetlen tömeget maguk mögé képzelve néhány hét alatt a magyar népet okolják kevésségükért.

Öngyarmatosító külföldmajmolás

Itt rögtön pontosítani is lehet, hiszen ezek jelentős része egyáltalán nem bír semmiféle magyar öntudattal. Tényleg gyűlölik és megvetik a magyarok valamennyi viselt dolgát, így esetükben nem öngyarmatosításról beszélünk, hanem ők maguk viselkednek gyarmatosítóként. Másik részük nem ennyire idegenszívű, és általában a nyócker mélyéről, vagy valamelyik szocializmus által elbaszott vidéki iparváros lakótelepéről Pestre keveredve játssza a fehér rasztafárit meg az ütős reggeazenét a gonosz felcsúti törpéről. Lehet még slammerkedés meg hip-hop, bármi, ami külföldön divatos volt 25-30 éve, és lehetőleg nem teljesen fehér bőrszínnel nyomatták. Az ilyenek általában nem jutnak tovább a Városliget koszos kis sátrainál, mint Ras G, de az elitlégiójuk még akár külföldi ösztöndíjat is képes leakasztani. Itt rendszerint azon dolgoznak, hogy tűrhetően megtanuljanak valami nyugati nyelvet a feminista szakirodalom meg szociológiai tanulmányok segítségével, cserébe magyarul egész jól el szoktak felejteni, ami visszatérve erre a szar kis mucsai gumicsizmás országba okoz még néhány vidám pillanatot. Mármint nekünk. Emlékszünk még a rapkirálynő Karsay “what’s power?” Dorottyára?

Egzotikus országok Orbánjait utálják érthetetlen hévvel

Putyin, Duterte és Trump után most a szamba országába sikerült belelátniuk 0rbán Viktort. Valljuk be, alapvetően egyáltalán nem érdekelnek bennünket, hogy a helyi nép kiket választ meg egy nagyon messze lévő és számunkra érdektelen országban. Ez így egészséges és normális, valószínűleg őket se érdekli, hogy mi a helyzet errefelé. A libsiknek van azonban egy érthetetlen tulajdonságuk, nevezetesen, hogy a világ bármelyik pontján bele tudnak projektálni egy számukra unszimpatikus vezetőbe egy másik antipatikus vezetőt. Biztos a világfalu meg az ehhez hasonló naiv ideák az okai ennek. Mindenesetre Bolsonaroról semmit nem tudnánk, ha nem lenne Index és 444. Nekik hála azonban tudjuk, hogy keménytökű katonatiszt volt, aki alatt a drogos bűnbandáknak meg marxista buziknak most nagyon rossz. Ez emberi nyelvre lefordítva annyit jelent, hogy normális, egészséges értékrendű ember. Safranekként fogunk neki tapsolni, miközben a “Bolygó Tüdejét” szalonnaként fogyasztjuk majd el. Éljen az Elnök Úr!

Zöldeskedés

Itt akár folytatódhatna is az előző pont. Rengeteg idióta gyakorolja ezt a baromságot az egészen súlyosan degenerált fényevő buddhistáktól a dízelautóval bulinegyedbe járkáló álszent köcsögökig. Utóbbiak jeles képviselője Puzsér Róbert, aki a koppenhágai hippinegyedig jutott a világlátásban. Ott kezdte el magába fogadni azt az autómentes város zöld víziójaként felvázolt zagyva katyvaszt. Az ilyen idióták közös jellemzője, hogy minél zöldebb ideológiát vallanak, annál kevésbé értenek az energiatermeléshez, közlekedéshez, és belsőégésű motor használatához. Így születnek beteg fejeikben rémképek a másodpercenként egy tonna kerozint elégető airbusokról, amit aztán fel is töltenek népszerű csatornáikra. Kevésbé kártékony, ám jóval álszentebb képviselőik egyszerűen csak többet fogyasztanak az átlagnál, és az ezért érzett bűntudatot igyekeznek letudni egy jó kis kaliforniai villanyautó ígéretével. Itt jegyeznénk meg, hogy az autó az minden körülmények közt kőolajszármazékokkal üzemel, továbbá a villanyautó minden tekintetben egyezést mutat a kommunizmussal. Jól hangzó, ám a valóságban meg nem valósítható, de nagyon nemes eszme, amelynek híveit nem érdekli, hogy hány emberéletbe kerül, ők akkor is tesznek majd a megvalósításáért.


  Kurtz ezredes

8 hozzászólás

  1. Vicces ez az “Öngyarmatosító külföldmajmolás” szöveg egy orosz propagandát toló hazaárulószájttól.

  2. Soros is azért nyomoztatott az MSZP-ben,mert annyira de annyira béna az egész ellenzéki bagázs, hogy szilárd meggyőződés lett “nyugaton”, hogy azért ilyenek,mert Orbán rángatja őket dróton. 🙂

  3. Felemelik az öklüket – ügyelve, nehogy nyújtott tenyérnek látsszon;-) – mérgesen néznek, bizonyíték nélkül vádaskodnak – ezért sosem jelentenek fel – megvetően vagy gyűlölködve fröcsögnek. Nem céljuk a párbeszéd, csak arra várnak, hogy valakinél elszakadjon a cérna és üssön. Akkor meglenne az ürügy a nyílt erőszakra, a baráti segítségnyújtásra és a gazdasági szankciókra. Most még csak játszadoznak a tűzzel:-\.

    A tűzhöz képest “pótcselekvés” amit tesznek, nem a kampányhoz képest.

  4. Nekem egyre inkább meggyőződésem, hogy az ellenzéket a Fidesz fizeti.
    Ennyire idióták még önmaguktól sem lehetnek az ellenzéki képviselők és társaik.

    A Jobbik pl. tökéletes példa erre:
    A migránsválság után egyértelművé vált a magyar politikában, hogy csak az nyerhet választást, aki ellenzi a migránsok bejövetelét. Magyarán csak a nemzeti pártok közül kerülhet ki a győztes – migránssimogatónak nincs esélye. Ráadásul a Jobbiknak még előnye is volt, hogy a Fidesszel ellentétben még soha nem volt hatalmon, így nem volt (annyi) korrupciós botránya.
    Minden esélye megvolt arra, hogy ha nem is nyer választást 2018-ban, de a Fidesz 2/3-át megszüntesse. A Jobbik ha megmarad az eredeti iránynál, akkor simán hozhatott volna egy 30-35% körüli értéket.
    A MIGRÁNSOK TÖMEGES BEJÖVETELE UTÁN A JOBBIK VOLT AZ EGYEDÜLI PÁRT, AMELYIK VESZÉLYT JELENTETT A FIDESZ 2/3-RA, mivel (akkoriban) ők voltak egyedül nemzetiek a Fidesz mellett.

    Erre jött Simicska.
    Ha a Simicska pénzével kiegészítik az eredeti nacionalista verziójukat, akár még nyerhettek is volna. Persze az azért már a véglet, de még arra is lett volna esélyük. Ha a Simicska propagandával rámennek a Fidesz korrupciós ügyeire, meg tolják ők is ezerrel a migráns-ellenességet, akkor akár még a győzelem sem lett volna reménytelen. De hogy 30-35%-uk meglett volna (tehát nem lett volna Fidesz 2/3-ad), az szinte biztos.

    És mégis mit tettek???
    Azt, ami az egyetlen út volt a teljes bukáshoz: Balra fordulás, baloldallal összeborulás.
    A leghülyébb marketinges is 2 perc alatt megmondhatta, hogy ez az egyetlen, amit nem szabad csinálni. Ha simán nem csináltak volna semmit, az is jobb lett volna, mint a balra fordulás, mert akkor legalább nem veszítenek szavazókat.
    Erre mégis balra fordultak.

    Nekem erős a gyanúm, hogy Simicska és Orbán nem is veszett össze.
    Ez csak egy színjáték volt, hogy Simicska odamehessen a Jobbik mögé és lefizesse. Utána meg ő kezdje el diktálni a balra fordulást. Onnan meg már egyenes út volt a Fidesz győzelme. Szerintem azóta is a Fidesz fizeti az ellenzékiek többségét. Egy látszat-ellenzéket fizet, ami még nála is rosszabb alternatívát mutat, így nem jelent rá semmilyen veszélyt.
    Ezzel biztosítja be a további kétharmadot.

  5. “a villanyautó minden tekintetben egyezést mutat a kommunizmussal. Jól hangzó, ám a valóságban meg nem valósítható, de nagyon nemes eszme, amelynek híveit nem érdekli, hogy hány emberéletbe kerül, ők akkor is tesznek majd a megvalósításáért.”

    Kurva nagy igazság!

  6. Véleményem szerint nem ismerik fel, nincsenek tisztában azzal, hogy elhiteltelenítik önmagukat! Ha ezt gondoljuk róluk, ezzel már egy magasabb értelmi szintet szavazunk meg, tulajdonítunk nekik, holott, sajnos, nem ez a helyzet. Szellemileg mérhetetlenül csekély szintű az ellenzék, tisztelet a kevés kivételnek.
    Időnként oly mértékben irritálóan ostobák, hogy hátborzongató! A napokban tett közös esküjük! Legyenek bár baloldaliak és őrizzék életük legszebb emlékeként a kisdobos és az úttörő-esküt, ez a mostani produkciójuk infantilis, gagyi jelenet volt! Ha tudták, ha maguk is így érezték volna, talán nem tették volna vagy nem így! Persze, kínlódnak, szenvednek, h képtelenek konstruktív, felkészült ellenzékként működni, de az a biztos érzésem, h ők nem látják saját korlátaikat! Frusztráltak, nyűglődnek, innen a rosszindulatuk, s minél inkább megjelenik az emberek előtt különbségük a kormánytól, annál jobban begörcsölnek. Tanári tapasztaltommal úgy látom, h most kapva-kaptak az alkalmon, h csinálhatnak vmit, s amilyen ostobák, fel sem mérik, h ez a cirkusz akár ellenük is dolgozhat! Nagy ötletnek tartják nyilván, h Sargentini a “csapatvezetőjük”! Szánalmas bagázs, de kártékonyak lehetnek, főleg a külső ötletadókkal. Valahogy meg kellene tudni állítani, le kellene tudni szerelni őket, mert nem hagyják abba tavaszig. És itt nem elég nekünk szépnek és okosnak lenni…

  7. Kedves Almáspite és kedves Zsike!
    Bocsi, hogy csak most szólok a témához, valszeg nem értem rá a hónap elején olvasni e cikket.
    Szóval szerintem mindkettőjüknek igaza van. Kedves Zsikével egyetértek, hogy ezek nem megjátsszák, az ellenzékünk tényleg ilyen korlátolt agykapacitású. Sok ilyet ismerek, ezek híveinek fogaskerekei beakadtak a Zorbán takaggggy-nál, és még csak nem is hajlandók más véleményt meghallgatni. Pedig vannak a szavazóik között amúgy rendes emberek, de világért se néznének “jobboldali” híreket, vagy olvasnának ilyen portálokat.

    Viszont sztem kedves Almáspite jól látja, hogy a Jobbik vezetése csőbe lett húzva. Simicska és Orbán kielemezték a Vona és sleppje jellemét, és olyan taktikát dolgoztak ki rájuk, hogy el se tudnék képzelni ennél rafináltabbat. Csak gratulálni lehet ehhez a vezércselhez.
    Tulajdonképpen mint a sakkban Simicskát mint vezért beáldozták, és ő meggyőzte szürkefarkasunkat, hogy akkor nyerhet, ha balra fordul. Mert az eredeti Jobbik igenis nyerhetett volna választást mondjuk 2022-re, de e hadicsel nélkül nem lett volna meg most se a Fidesz 2/3-ad.
    Most látszik, hogy OV csapata milyen rafinált politikusokból áll: ha Vona a maga eszelős tekintetével nem bukik le idejekorán, mára már mint egy vigéc talán el is adta volna országunkat annak aki a legtöbbet fizeti. Vagyis a Bilderbergnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük