A lehülyézett Raffay, azaz Trianonról másképp


Raffay Ernő elég kemény álláspontot képvisel közelmúltunk történelmi kérdéseiben. Kapja is az ívet rendesen a ballib oldaltól (ha épp olvassá, bár mostanában ez nem jellemző), általában jól lehülyézik, majd jön a „lépjünk tovább, Erdély elveszett” szöveg. Ne csak kicsik merjünk lenni, hanem legyen bátorságunk a pofánkat is befogni?

Alapvetően nem is értem, hogy miért ez a balos – öntököndöfő – álláspont, nagyobb országban többet lophatnának, több lenne a filozófiai ösztöndíj, satöbbi. Romsics például lehetne egyszerre a brassói, a marosvásárhelyi egyetem tanszékvezetője is, sőt, TGM oszthatná az igét Kolozsvárott.

De most mégis inkább segítünk Raffaynak, mert a felvetés, hogy Erdély nem veszett el végleg, bizony legitim, még ha nem is a közeljövőnkről van szó.

A határrevízió kérdése, amikor felmerült, a baloldali, liberális „értelmiség” kitörő örömmel vetette rá magát, majd hivatkozott különböző nemzetközi szerződésekre, egyebekre, aztán a végén mindenkit lehülyézett.

Négy kitartó hazugságot szeretnék tényekkel megcáfolni, csak, hogy mindenki értse mi is a helyes irány.

  1. A jelenlegi területi helyzetet nemzetközi szerződések biztosítják. A különböző nemzetközi szerződésekkel kapcsolatban jelezném: 1990 óta északi és déli szomszédaink osztódással szaporodtak, s mára van Szerbia, Horvátország, megjelent a nagy történelmi múltú Szlovákia, de Romániában is állandóan felmerül a „Moldávia kérdés”. Ukrajna pedig a jelek szerint osztódásra készül. Szóval nem kell messzire menni: konkrétan a szomszédunkban is teljesen más országokban járhatunk kevesebb mint 30 évvel a nagy szovjet bukása után. Egyébként a vesztfáliai békét is túllépték, meg a napóleoni háborúk után is új helyzet jött.
  2. Magyarország kicsi, gyenge és szegény ország, mondja a kánon. Valóban, ám a helyzet az, hogy még így is nagyobb lakosságszámú, mint két kivétellel bármelyik határos ország. Románia konkrétan kétmilliós lakosságcsökkenést szenvedett el, a másik Ukrajna, amelyik de facto éppen két részre szakadt. Ami maradt belőle. Ami pedig a kis ország gazdasági teljesítőképességi vetületeit illeti: A svédek, akiknek, mint ismeretes, sokáig kisebb volt a lakossága, mint a miénk, (most is csak kevéssel erősebbek, mint mi) rendelkeznek hadiiparral, saját vadászrepülővel, mindenféle komoly kapacitásokkal, de a cseheknek is van (részben) saját autógyára, egyéb komoly ipari kapacitásrendszere. S itt jön a „szegénység” vonulat. Nos, mi egyedül az osztrákoktól vagyunk komolyan lemaradva. Tény, hogy egész 2010-ig nem sikerült az a bizonyos jóléti fordulat, de mára kezdjük magunkat összeszedni. Nem mintha nem lenne ez távol az optimálistól, de jelezzük: valami elindult.
  3. Reménytelen a történelmi helyzet. Valóban, nekünk sose kedveztek a történelmi helyzetek, azonban volt rosszabb, s abból is sikerült visszajönni: a Magyar Királyság a jelenlegi Szlovákia területén foglalt helyet, az Erdélyi Fejedelemség meg Romániában. A mostani magyar területek jelentős része konkrétan török birodalom volt, és ez bizony 150 évig tartott. Nyilván külső segítséggel, de felálltunk.
  4. Az etnikai határok nem kedveznek nekünk. Nos: ezt jelzem eddig a történelemben senki a világon egy pillanatra se vette figyelembe. A szerbeket Jugoszlávia megalakulásakor például a legkevésbé se érdekelte a kisebbségi kérdés, s a románok se zavartatták magukat (máig se zavartatják magukat, tegyük hozzá), Erdély esetében. Spanyolország épp most mutatott cokit a katalánoknak, s amikor a baszkok jönnek szóba, hát egy kis szerény félrenézés után mindenki továbbhalad. Ám a nagy liberális „jöjjenek az afrikaiak, arabok, szóval mindenki” kérdésköre a legszembetűnőbb: számít nekik milyen lakosság jön be? Nem. Megpróbálják magukba olvasztani. (Az már más kérdés, hogy milyen sikerrel fog ez nekik menni.) Ha egy területre, erőforrásrendszerre rá tudja tenni a kezét egy állam, akkor ráteszi, tekintet nélkül arra, milyen lakosság van ott.

Mi viszont a realitás? A realitás valóban nem jó – jelenleg.

  1. Alig van haderőnk. A magyar honvédség gyakorlatilag papíron létezik, ami volt, elmúlt, ellopták, eladtuk, feléltük, nincs. A jelenlegi új honvédelmi vezetés egyelőre víziókról, nagy tervekről beszél. Az igazság azonban az, hogy most a katonaság egy lesántult búvóbékától is alig tudna minket megvédeni. Se nehézerő, se gyalogság. Valami persze elindult, meglátjuk.
  2. A gazdaságunk erősödik, de távol áll a jótól. Persze sokat sikerült javítani nyolc év alatt a helyzeten, de még mindig távol állunk attól, hogy Káeurópa vezető gazdasági hatalma legyünk. Ám a helyzet nem rossz. Ha a közelgő gazdasági válságot megússzuk, akár mi maradhatunk a legerősebbek a porondon.

Szóval nekem senki se jöjjön azzal, hogy Erdély, illetve a szomszédos országrészeink visszaszerezhetetlenek.

Aki ezt állítja, nem ismeri a történelmet. Egyébként csak megjegyeznénk: barátaink, a Lengyelek konkrétan nem is voltak közel kétszáz évig a porondon, mint állam. Észtország, Lettország, Litvánia, mint olyan, Ukrajnával együtt, mint ország egész 30 évvel ezelőttig nem is volt a térképen. Az adott országok kiterjedését hosszú távon a gazdasági és szociológiai összetevői határozzák meg. Ezt diktálja a történelem.

Egyébként egy történelmi kérdést vizsgálnia már csak szabad neki is, nem? Szóval miért adnánk föl?


  Templomhegyi Nyerőkő

9 hozzászólás

  1. Jó írás. Én is azon gondolkodom már évek óta, hogy miként lehetne az 1. és a 2. bécsi döntés határait visszaállítani. A Horthy féle területi revízió lenne a legideálisabb Magyarországnak. Ezért kéne mindent megtegyen a jelenlegi vezetés. Véleményem szerint a lakosság nagy része még támogatná is. Most kell lépni, ameddig van 2/3!!! Amikor Horthy visszacsatolt területeket, akkor a magyar lakosság ismét egy országban tudta magát és az ország hihetetlenül nagy fejlődésnek indult, mind gazdasági, mind pedig kulturális szinten, mivel megvolt minden nyersanyag a fejlődéshez. Kezdve a bányáktól és végezve az erdőkön. Akkor az ország területe 93.000 négyzet kilóméterről 170.000-re nőtt. Ezt kell elérni ismét!!!!
    Remélem, hogy ez a kormányzat töri valami hasonlón a fejét.
    Hajrá Magyarország!!!

    • Tergorbuletszamitas olcson

      Ehhez katonai ero kell es demografiai foleny. Jelenleg egyik sincs, de ha nezed a torteneseket epp azon dolgozik a kormany hogy mind2 legyen. Turelem baratom.

  2. Homoródkarácsonyfalváért

    A magyar nemzet egyetlen tagjának sincs joga lemondani az ország visszasuerzéséről. Alkalom bármikor lehet.

  3. Mi viszont a realitás?

    3. Alig van népességünk- és az is csökken. A bölcső a legjobb fegyver. A koszovói albánok túlnépesedték a szerbeket, párhuzamos infrastruktúrát hoztak létre, és jelentős nagyhatalmi segítséggel leszakították Koszovót Szerbiáról. A népesség ad gazdasági erőt, és szükség esetén katonát, fegyvergyártót, stb.

    Senki se felejtse, hogy békés eszközökkel impériumváltás nagyon ritka. A gazdaságilag, katonailag erősebb, népesebb országnak több, és erősebb barátja van. A saját magyar népesség növekedése nélkül – a határokon belül és kívül – nehéz lesz a felvázolt célt elérni.

  4. Szabó Tibor

    Nagy-Magyarország az etnikai térképre nézve egy öngyilkosság lenne.
    Ugyanakkor az utódállamok a magyar ellenes politikájukat soha sem fogják megváltoztatni.
    Megírták a saját történelmüket hamis tények alapján és a mai nemzedék alapjában már nem is ismeri a tényleges történelmet.
    Megközelítő igazság akkor lesz ha pl. Romániában annyi magyar él majd a módosított határok után ,ahány román Magyarországon.
    Ez egy önálló keleti magyar állam Székelyföld és a Partiumban végrehajtott határ módosítás után elérhető is lenne. Az EU és Schengen alapján semmiféle problémát nem okozna, hogy Székelyföld és Magyarország nem határos.
    A többi szomszédnál a helyzet még egyszerűbb lenne.
    Persze ehhez egy olyan Magyarország lenne, ahol a kárpátaljai magyarokat nem ukránoznák le.
    Sajnos a magyarok nagy része még a ruténokat sem tudja az ukrántól megkülönböztetni, hála az örökké élő kádárizmusnak.

  5. Réges rég egy hatalmas birodalom volt a mostani helyén,a Habsburg Birodalom(Brüsszelig ért a határa).Németország nem volt,csak sok kis hercegség.Ez a birodalom szövetségben volt Magyarországgal.Az Orosz birodalom volt hozzá fogható.
    Ezt a nagy birodalmat mindíg szerették volna megtörni és felosztani,mert útban volt.A 19. és 20. században megtörték és felosztották.1000 évig dolgoztak rajta,hogy így legyen.Most miért mondanának le az előnyükről?
    Egyébként pedig létezik és a mai napig van ellenünk egy propaganda nem csak hírértékű,hanem történelmi ellenpropaganda amely beszennyezi a Magyar nevet.Ilyen Pl. az AusztroHungarian(empire,trops,border,ideology,stb.)Ennek következtében, pl. ÚGY TUDJÁK,hogy A.Hitler magyar származású volt,mert az Ausztro “előtagot”,ha elhagyjuk, kitűnik hogy Hungarian.Ezt így tudják az emberek az angolszász világban,ami ugye az egész világot jelenti,mert a Commonwealth kiterjed az egész világra.És van még több ilyen anakronizmus.Csak hogy még egyet mondjak.Drakula magyar volt.Na ezt megváltoztatni nem lesz egy semmi kis meló.Ha ez változik, akkor már meg lesz a tárgyalási alap.

  6. hegyivadász

    Ez a Romsics-féle “Erdély örökre elveszett” defetizmus nekem is kiverte a biztosítékot. Nem kell sokat filózni a cáfolatán se: ha egy ország meg tudott szerezni egy területet, ami soha nem volt az ővé, akkor vajon miért lenne lehetetlen egy másik ország számára, hogy visszaszerezze azt, ami évszázadokig az övé volt?

  7. Romsics egy nyomorult. A mi példaképünk a zsidók, akik mindent túléltek és 2000 év után foglalták vissza hazájukat! Nemhogy Erdélyt, hanem az osztrák tartományokat is az Enns folyóig visszacsatoljuk, a szlávokat egy ejrópaji jogállamista adminisztratív rendelettel kiköltöztetjük Afrikába segíteni a rászorultakon, a románokat csak egyszerűen már nem engedjük vissza amikor vissza akarnak jönni a küldöldi minkáikból. Mindjárt 100% magyar lakosság lesz, ezek kipróbàlt jóváhagyott ejrópaji jogállami gyakorlatok!

  8. Pálffy Miklós

    Azokról az alapszerződésekről valami rémlik amiket a kilencvenes években írt alá az Antall kormány az akkor még liberális köpönyeget viselő fityiszesek egyetértő bólogatása közepette? Kisantant? Valamit kapisgáltok kicsi kocsma huszárok? Mi lett az ára a nagy revíziónak arról valami dereng apró kis panelkurucok? Attól még hogy hogy tudtok böfögni négy sörtől, és egy falusi rangadón végigkergetitek az ellenfél szurkolóit a frissen nyírt zöld műgyepeden, mert ásni kapálni ganajozni már nem derogál nektek sem, hisz ti már nemzeti úrinép vagytok, attól még az orbáni Patyomkin-gazdaságotok alapján legfeljebb lufit vehettek légierő gyanánt. Na, és a leépített oktatásotokban, ahol még mindig a makerenkoi lexikális baromságot nyomjátok megspékelve egy kis keresztény ketchuppal soha nem képeztek ki olyan embereket akik biztosan elkezelnek milliárdos hadigépeket. Ott ragadtatok a vezéretekkel egyetembe a kádári dagonyába, ahol röföghettek teli torokból, a helyzet akkor sem változik. Ti vagytok jelenleg benne a legnagyobb disznók Csák Máté miniszterelnök elvtárastokkal, néptársatokkal egyetembe. Az unokák, ha lesznek egyáltalán, szégyellni fognak bennetek, és ti nyálat fröcsögve igyekeztek majd azt is letagadni, hogy valaha Orbán cézárt imádtátok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük