A három Vágó


Akik folyton folyvást az ellenzéki pártok fura fúzióján rugóznak, azok számára van egy döbbenetes hírem: a háttérben érthetetlen és megdöbbentő diszkrimináció folyik. Figyelem! Ez nem összeesküvés-elmélet! Hanem tény. A Vágók minden ellenzéki pártban fenyegetve vannak!

Ennek az aljas, és minden bizonnyal előre megtervezett hadjáratnak a három áldozata nem más, mint az LMP-s Vágó Gábor, aki listán a 62-dik, a jobbikos Vágó Sebestyén, aki listán a 46-dik, és a DK-s Vágó István, aki listán az utolsó (AZ UTOLSÓ!), azaz a 145-dik, ráadásul egyéni jelöltként sem indul.  Hogy vajon miért e #metoo szagú undormány? Erre is vannak tippjeim.

Kezdjük rögtön Vágó Gáborral, a „szellemi részegség” típusú nyelvi idiómák nagy tudorával. A nem is annyira régi, január 29-i híradások még azt szajkózták, hogy Gábor a Bács-Kiskun megyei 1. választókörzetben méreti meg magát egyéni jelöltként. Valljuk be, erre nagy szüksége is lenne, hiszen listán a 62-dik elempéskén bejutnia a parlamentbe nagyjából annyira reális, mint hogy egy szabolcsi kiskocsmában este 8 után már csak szamócaszörpöt szolgáljanak fel gépi szódával.

Ugyanebben a híradásban szerepel még egy érdekesség. Mégpedig, hogy a Bács-Kiskun megyei 2. választókörzetben a volt DK-s, jelenlegi momentumos Szarvas Koppány Bendegúz indul. Csakhogy ez a lelkes szobordöntögető, Horthy-festékező, a neve után csodaszarvas-hátra kívánkozó ifjú kommunista a jelen híradások szerint abban az 1-es körzetben indul Bács-Kiskunban, ahová korábban Vágó Gábort delegálták. Na de legalább Koppány nem tűz maga és pártja elé elérhetetlen célokat: a Momentumtól azt várja, hogy 2018-ban kormányra kerüljön.

Lényeg a lényeg: Gábor részéről nyilván visszalépés történt Koppány javára. Így már sokkal érthetőbb, hogy miért fogalmaz mostanában olyan sarkosan a Nemzet Kacorkirálya. Hiszen e tények tudatában áprilistól legfeljebb akkor mehet majd be az ülésterembe, ha hétvégi túravezetésre napijegyet vesz. Szóval innentől bármit mondhat bárkinek. Teheti.     

Folytassuk a sort a jobbikos Vágó Sebestyénnel, aki Pest megye 1. számú választókerületében fog… nos, hogy indulni, az kicsit erős. Ugyanis ezzel az erővel nyugodtan otthon is maradhatna magyar kölyök vizslát, vagy török szürke farkast simogatni. Hacsak vissza nem lép. Mondjuk a legesélyesebb ellenzéki jelölt, az MSZP-Együtt kistérségi favoritja, Dr. Csőzik László javára.  Vágó Sebestyént ebben a körzetben legfeljebb az mentheti meg a totális bukástól, ha azt mondja, hogy ő valójában az LMP-s Vágó Gábor. Elméletileg még sikerülhetne is neki a trükk, ugyanis mind a jobber, mind a lehetmásos Vágó előszeretettel hord felsőruházatként atillát, és mindkettő ikonikus bajusszal rendelkezik.

Nem is kivitelezhetetlen a dolog, szerintem Vona és Szél simán leparizhatják valamelyik benzinkúti retyóban.

Csakhogy ennek az itt induló LMP-s Turcsán Szabolcs nagyon nem örülne. Szegényt már az is sokkolta, amikor saját körzetében párttársa, Csárdi Antal kezdett el szórólapozni, mivel a központban valamiért azt hitték, hogy a Pest megye – 1 és a Budapest -1 az ugyanaz. Na de ami a fő, hogy ilyen kondíciókkal a Jobbik-Vágónak a maga 46-dik helyével szintén meszeltek.

Végezetül jöjjön az ország kvízprofesszora, aki mindezidáig eredménytelenül próbálta magát megöngyilkolni homeopátiás szerekkel. Helyette közmegbecsülését és népszerűségét sikerült totálisan kivéreztetnie. Egykoron jóságos, szerethető alakja mára a cinizmus abszcisszájának és a rosszindulat ordinátájának metszéspontját jelenti. Nála nehezen eldönthető, hogy a 145-dik listás hely valódi-e, vagy csak valami általunk nehezen értelmezhető DK-s vicc. Mindenesetre, amennyiben a Parlamentben 145 DK-s képviselő-jelöltnek sikerülne mandátumot szerezni, onnantól kezdve a Hold árnyékos oldala, vagy Gyöngyös Duranda városrésze egészen szerethető hely lenne tartós letelepedés céljából.

Mindent összevetve, ez a választás bizony nem sok babért terem a Vágók számára.

Pedig egyszerre lenne izgalmas és vicces, amikor Vágó képviselő úr kérdésére Vágó képviselő úr válaszolna, s végül mindkettejük véleményét Vágó képviselő úr cáfolná.

Persze ne tagadjuk meg a Sorstól, hogy ezúttal is, ahogyan korábban már oly sokszor, hatalmas meglepetést okozzon nekünk. Hiszen például, ha Gyurcsány Ferenc mája 8-áig felmondja a szolgálatot, Vágó István azonnal előreugrik a 144-dik helyre. S ha Szél Bernadett Vona Gáborral együtt kihozhatatlanul beszorul a mólos retyóba, Vágó Gábor azonnal feljön 61-.ediknek, Vágó Sebestyén pedig a 45-dik helyről nézhet szembe a lehetetlennel.

Persze fogalmunk sincs arról, hogy van a efféle Sors-terv….


  Nahát

7 hozzászólás

  1. előrelátó

    Ez a magyar nép legalja. Isten mentsen meg tőlük,meg a BALJOBBIKTÓL is.
    Bár a Durandában erre kevés ez esély,meg sajnos Gyöngyös őskommunista városban is.

  2. A magyar BALLIBERÁLIS oldal az ország szégyene!!!

  3. “A sorszámnevek után – ha számjeggyel írjuk őket – pontot teszünk, például: 1. osztály, 3. sor, 1978. évi, a 10–12. oldalon. A pontot a toldalékokat kapcsoló kötőjel előtt is megtartjuk, például: 3.-nak futott be, a 8.-ba jár, a 10.-kel. A keltezés e tekintetben kivétel [vö. 295.].

    Az utcanevet követő házszám után is kitesszük a pontot, noha azt tőszámnévként ejtjük, például: a Tutaj u. 4.-ben (kiejtve [négyben]). De: a Tutaj u. 4/B-ben vagy 4/b-ben [vö. 298.].”

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük