2018 legjei – I.


Kezdetét veszi szokásos év végi gyűjtésünk. Termékeny és feledhetetlen év volt. A Fidesz ellenségei és rút árulói ismét megérkeztek arccal a betonba, amit kárörömmel vegyes csodálattal személhettünk. Szerencsére azóta magukhoz tértek, és a bukásból semmit sem tanulva ugyanazon a hangerőn folytatták ugyanott, így lelkiismeret-furdalás nélkül kacarászhatunk újra a kínjaikon.

2018 – Lúzere

Simicska Lajos

Bukókban gazdag volt az év. Ott van ugyebár Orbán, aki minden évben odáig merészkedik, hogy ezt már nem gondolták volna a ballibek, de minden következő évben meg fog bukni végre. Mivel most az idei év volt, és nem a következő, ezért az év lúzere kétséget kizáróan Orbán egykori bizalmasa, mostani legrútabb árulója, Simicska Lajos lett. Állítólag vagy éppen berúgva sértődött meg azon Orbán Viktorra, hogy Orbán Viktor helyett nem ő Magyarország kormányfője, vagy még nem józanodott ki teljesen. Rossznyelvek szerint ez a folyamat egyébként élete végéig is eltart majd nála. Az egykor nagyon okosnak tartott hózentrógerkirály mindenesetre jó ötletnek vélte, hogy temérdek pénzén egykor fideszesnek mondott, valójában csak ennyi pénzt sehol máshol keresni nem képes morálújságírók és jobbikos politikusok segítségével fogja megbuktatni Magyarország Mátyás király óta legnagyobb formátumú államférfiját. 3 év, nagyjából 50-80 eltapsolt milliárd, és semmi eredmény. 🙁 Annyi esze még maradt a sokból, hogy ezt legalább belátta, és a bukás utáni első munkanapon kivágta a sok haszontalan morálszolgáját az ablakon, akik közül azóta néhányan azért ügyesen visszamásztak. Csendes, delíriumos nyugdíjas éveket kívánunk neki, nagyon messze innen.

2018 – Influenszere

Vona/Lukácsi

Rögtön kettő, a fent említett Simicska-sleppből. Sokáig tanakodtunk, hogy a porszívót immár porszívó nélkül is magabiztosan áruló (haha, értitek ugye?) porszívóügynök, vagy a Jézust nagyon-nagyon mélyen és legbelül, de azért a vlogján keresztül mindenkinek eljuttatva megélő független ellenzéki legyen-e a győztes. B-szereposztásra felmerült még Vonáné, illetve Vona még nála is jóval nagyobb testi-lelki jóbarátja, aki a bíróság jogerős ítélete szerint immár mégsem Terry Black, hanem sokkal inkább az eddig minden választását menetrendszerűen elbukó Pörzse Sándor. Végül azonban nem mertük egyiket se a másik elé helyezni, mert még megsértődnének, összevesznének, és nem járnának a HírTV-ről Youtubera kiszorult influenszerműsorokba, amikor ott a másik is. Jövőre egyébként nagyon ütős lenne egy külön Evola-videoblog az exelnök úrtól, hiszen Olaszország gyenge másolatát választani az irigyelt német csúcstechnológiát jelentő Friedrich Nieztsche helyett körülbelül annyi észre vall, mint World of Tanksben Ansaldo L-3-at venni a Királytirgis helyett.

2018 – Lemondása

Gulyás Márton

Szerencsére ebben a kategóriában szenvedtünk leginkább a bőség zavarával. Volt ugye Molnár Gyula, aki lemondott az MSZP-elnökségről, bár lehet, azt se tudta, hogy az volt. Aztán volt Vona, aki lemondásával együtt automatikusan influenszerré vált, így leginkább oda fért be. Volt még az LMP-társelnökpár, akik végül úgy haltak meg, hogy mégis túlélték, így a kategória győztese nem más lett, mint a kedvenc, alulról szerveződő felülszervező színházcsinálónk. Mártont elképesztően megviselte az ismételt Fidesz-kétharmad, amelynek nyilván semmi nyomát nem látta a Gólya-Auróra-Slejm youtubecsatorna háromszögben, ahol hasonszőrű haverjaival túlmozogni szokott. A vereség hatására dicséretesen abbahagyta a fideszellenes uszítást, és a videókészítést megszakítva magába szállt, elvonult, gondolkodott, tanulmányozódott más országokban. Fél év remeteség után arra jutott nagy megvilágosodásában, hogy az folytatás legjobb eszköze egy fideszellenes uszítást folytató videoblog lesz, amelyből reményei szerint még meg is tud majd élni! Bravó, gratulálunk. Feltűnt már nektek, hogy ezek a mindenkinél mindent jobban is tudó ellenzéki szürkeállományok előszeretettel törlik lábukat – sokszor egyébként joggal – a magyar futball viszonyaiba, de önmaguk olyanok, mintha George Leekens szövetségi kapitányként lemondana, de MLSZ-elnökként fél év után visszavenné saját magát a nemzeti 11 élére?

2018 – Etikus hackere

LMP – Etikai Bizottság

Na ez ki legyen? Talán Puzsér Róbert? Az utolsó napokban a rendkívül megszeppent és láthatóan ilyen helyzeteket sosem látott Fekete Győr András mellett feltűnt cicis nő komolyan szóba került, mint lehetséges jelölt, de végül győzött a józan ész. 2018 etikus hackere idén nem lehetett más, mint az LMP Etikai Bizottsága, amely roppant magas erkölcsi piedesztán állva nagy magabiztossággal függesztette fel lényegében a teljes saját pártját. Kérdés, hogy ez a münchauseni kísérlet mivel kecsegtet majd a közeljövőre nézve. Reméljük, semmi jóval.


  Kurtz ezredes

7 hozzászólás

  1. A legkomolyabban azt gondolom hogy draga jo istenem de jo hogy nem ballibnek szulettem ( mondjuk akkor nem ertem volna meg a 16-ot sem, a Patrium nem a pesti belvaros ) de komolyan: aki ma ellenzeki, es ugy gondolja – miert ne? Tetelezzuk fel – hogy az internacionale szebb mint a Himnusz es Orbannal okosabb Vona/Szelbetti/Bajnai ( nem kivant resz torlendo ) akkor az miben, kiben bizhat???

    Orban sem szent, ahogy eszrevettem a keze is kicsit ragad ( keze= lorincz ) de vilagos, ertheto, logikus vizioja van az orszag es a MAGYAROK szamara ( a ketto ugye nagyon nem ugyanaz ) a jovt illetoen, ezt kommunikalni tudja es boztos kezzel vezeti a nemzet hajojat nemzetkozi vizeken ( ez de jo megfogalmazas lett ) Orban valaszt ad a nepesseg problemaira, kozben erosodik a gazdasag ( index.hu szerint is ! ) nemzetunk erosodik katonailag is, elismertsege a vilagban egyre nagyobb, kozben az emberek jobban elnek…. nem folytatom mindenki latja.

    Nem ertem, felfogni nem tudom aki a ballib messiasaira szavaz mit gondol? Miben bizik?

    • “aki a ballib messiasaira szavaz … Miben bizik?”
      – EU-pénzek kisebbségeknek kedvező újraelosztásában,
      – Fidesz-vagyonok kisajátításában,
      – munka nélküli segélyezésben (ha nem kedveli még a megszüntetett közmunkát sem),
      – libsik által el-rablóprivatizált állami vagyon jelenlegi tulajdonosai által neki osztandó jutifalatokban (állami megrendelés esetén),
      – állami “szakértői” megbízásokban,
      – kedvezményes üdülésben, autóhasználatban,
      – stb. A felsorolás bővíthető.

  2. “Magyarország Mátyás király óta legnagyobb formátumú államférfiját.”
    ./.
    Nagyon nagyra becsülöm Orbán Viktor utat, de ne túlozzunk.

  3. “a bukás utáni első munkanapon kivágta a sok haszontalan morálszolgáját az ablakon”
    ./.
    Vannak, akik visszaugrottak a macskabejáraton., és ott mókáznak a HÍrTV-ben.
    Nem erről volt szó

  4. “2018 etikus hackere idén nem lehetett más, mint az LMP Etikai Bizottsága”
    ./.
    Nem mindegy, hogy Eti, kuss; vagy patikus; vagy Anti patikus; vagy antipatikus;
    vagy ellen gyógyszerész.

  5. Hiányos a lista!
    Többeket hiányolok:
    – Év matematikusa és kígyószakértője. (Gy F)
    – Az év miniszterelnökjelöltje. (Aki 1%-os párt vezéreként, április 8.-án utasította a köztársasági elnököt)
    – Az év hazaárulói (ez egy külön kategória is lehetne)
    – Az év rabszolgatartója (aki a rácsok mögül is képes volt választókörzetében összegyűjteni a képviselőjelöltséghez szükséges ajánlásokat)
    – stb.

  6. Karácsony.sk

    Üzenem a marxista balliberális tanácsköztársasági Lenin fiúknak s lányoknak, hogy a tudás az hatalom! A hatalom az fegyver, amivel bánni tudni kell. Ha tudatlanok kezébe kerül mint 1956-ban ill. 1968-ban, abban a pillanatban tömegpusztító gyilkos fegyverré vál! Ezért most gazdaságilag, politikailag és erkölcsileg erős Magyarországaz és a szövetségesei, amit semmi képpen nem nektek húgyos soros marxista ideologistáknak köszönhetünk hanem Dr. OV-nak!

    Szlovákiából………….

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük