Ne ítélkezzünk! Töröljük el a büntetőjogot!


A következő vita kezdődött el a sajtó és a sajtómunkások hasábjain és fórumain: vajon lehet-e ok-okozati összefüggést találni a Magyarországon szervezkedő terroristák és az ungárische nemzet biztonsága között. Mert szerintük abból, hogy terroristák vannak/voltak honunkban, illetőleg viperák vannak a viperafészekben nem következik, hogy terrorveszély van, s az sem, hogy ne nyúljunk bele a fent említett fészekbe.

Mert az, hogy valaki itt-ott felrobbantott ezt-azt, vagy egy kisebb, mindösszesen néhány száz négyzetkilométeres területen etnikai, illetve vallási tisztogatott, az a haladó értelmiség szerint nem jelenti azt, hogy ugyanezen illető hazánkban is hasonló tevékenységekre ragadja magát. Meg az is lehet, már rég abbahagyta, új hobbija van, mondjuk páviánok örökítőszervéből készít nyakláncokat időseknek. Vagy bármi. Ahelyett tehát, hogy velük foglalkozunk, rendbe tehetnénk az egészségügyet is – fogalmaz a horngyulai értelemben vett haladár.

Nomármost, ha és amennyiben az equal rights (jogegyenlőség) a diszkrimináció mentesség és az egyéb értékek mentén feláldozzuk az „emlékezet”, és a kauzalitás fogalmát, úgy itt az ideje igazat adni liberális barátainknak. Sőt, ennek folyományaként lassan itt az ideje eltörölni az eddigi elnyomó ciszgender, stb. társadalmak legelőítéletesebb jogágát: a büntetőjogot.

Tegyük fel a kérdést: milyen alapon merészel egyetlen munkáltató „erkölcsi bizonyítványt” kérni? Ha valaki elkövetett egy bűncselekményt, az jelenthet valamit is? Nos, a válasz a fentiek alapján az, hogy semmit. Továbbmegyek: mivel a büntetőjog létének két alapvető pillére a nevelés és a megtorlás, ezért itt az ideje a dolgokat a megfelelő mederbe terelni.

A nevelés ugyanis nem általánosíthat, nem lehet előítéletes.

Vagyis a már elkövetett bűncselekmény semmilyen mértékben nem jelenthet előzményt. Ezért a nevelés értelme mindig csak jövőbeli cselekményekre vonatkozhat, tehát, ha valaki elkövet mondjuk egy terrorcselekményt, arról ez alapján nem feltételezhetjük, hogy elkövet még egyet. Börtönbe pedig semmiféleképpen nem zárhatjuk, ennek következtében be kell vezetni az összeurópai ellenőrzőfüzetet a büntetés-végrehajtás helyett. (Beláthatjuk mennyi költségtől, fáradságtól óvjuk meg magunkat.) Ennek következtében tehát felszámoljuk a börtönöket, és mindenki kap egy ellenőrzőfüzetet, ha például terrorcselekedik, embert öl, akkor kap a füzetkéjébe egy karót. Ugye humánus megoldás?

A megtorlás pedig egy elavult, nem haladó fogalom.

Ezért azt is meg kell szüntetnünk, ha valaki egy bűnöző, akkor ővele szemben nem kell a társadalmi igazságosság, vagy egyéb ilyen hagymázas őrültségek nevében fellépni. Nem. Nem megtorlunk, hanem megdicsérünk, tehát a pozitív szankciókat kell ezentúl alkalmazni. Ha valaki például lelő, vagy felrobbant egy polgárt (netán több polgárt), akkor ugye ösztönöznünk kell arra, hogy többet ilyet ne tegyen. Ezért neki kitüntetést fogunk majd adni, hogy többet ilyet ne csináljon. Szóba jöhetne az elavult megtorlás-szankció páros helyett a kitüntetés és pénzjutalom osztása (nehogy az anyagi okok szerepet játsszanak). A megélhetési bűnözés is felszámolható lenne, ha valaki például lop/rabol egy boltból, annak a kitüntetés (l. jövőbe irányuló pozitív társadalmi szankció) mellett járnia kellene pénzjutalomnak (l. jövőbe irányuló társadalmi segítség).

Hogy is ítélkezhet egy társadalom egy tagja fölött?

Ugye, kedves olvtársak, sehogy. Tehát a büntetőjog, mint olyan, meghaladott fogalom. Szüntessük meg. Még jobban kisarkítom! A viperáknak is meg kell adni a jogot arra, hogy halálra marjanak, hiszen ez természetükből következik. Ha tehát egy viperafészket találunk, akkor itt az ideje, hogy az új, liberális nevelési elveknek megfelelően egy óvodába engedjük a kígyókat, továbbá a skorpiókat az iskolákba kell engednünk. Nem ítélkezhetünk egy kígyóról, attól, hogy mérges foga van, még nem következik egyértelműen bizonyítható módon, hogy a marása mérges lesz (vagy egyáltalán, hogy harapni fog – lehet, hogy csak elmenekül, elsiklik).

Kimondhatjuk azt is, a tűzről előítéletes azt állítani, hogy éget. Lehet másokat igen, de minket még nem bántott.


  Templomhegyi Nyerőkő

3 hozzászólás

  1. A büntetőjogra egyetlen tárgykör miatt van szükség: az antiszemitizmus és a holokauszt-tagadás megtorlása érdekében.

  2. Kell itt adni az ötleteket…

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük