A működésképtelen-tőke-beáramlásról


Férfiember legyen a talpán, akinek nem gyűlik össze néhány szégyenlős könnycsepp, mikor olvassa, hogy az illiberális Magyarisztán tengerén kormányzati ellenszélben hánykolódó kis demokratikus bárkákat Őfelsége, I. Orbánbasi vezénylő fejedelem kalózai megint zaklatni kezdték.

Valahol, valakik, valamiért egyszer kitalálták, hogy a létező ellenzék nem az igazi ellenzék, mert bénák, amatőrök, ügyefogyottak, hiszen a haladó sajtót olvasva az a benyomása támadhatott az embernek, hogy Orbán megbukik, legkésőbb 2011-ben. Ez elkerülhetetlen, a sorsa meg van írva, az pedig olvasható bármelyik IMF belső levelezésben. Aztán valahogy mégsem így alakult, és ez nem magyarázható mással, mint a létező ellenzék korlátoltságával, így hát meg kellett alkotni az igazi ellenzék fogalmát, akiknek eredményességét nem holmi kormányra kerülésben kell mérni, hanem – mit tudom én – izgalmas közéleti hazugságok kitalálásával és közbeszédbe való sikeres elhelyezésében.

A sorosista álcivilekként definiált sorosista NGO-kba tömörült aktivisták elleni hirtelen, látszólag minden előzményt és indokot nélkülöző kormányzati sürgölődés izgalmas kérdéseket vet fel. Rögtön itt van az, hogy minek? Régi vicc, ha Orbán kifogna egy aranyhalat, akkor nem is lenne három kívánsága, csak egy: maradjon meg ilyennek az én ellenzékem – a hivatalos és az igazi – örökké. Érdekes, hogy Sorost, és közvetlen tanácsadóbrancsát mindez nem nagyon zavarja. Ők boldogan és rezzenéstelenül fizetik az orbáni társadalomban üzemelő orbánellenes ellenzéküket (havi cigi, ilyesmi), akik mintegy oltásként, a véráram 1%-át kitéve örökké emlékeztetik a maradékot, kiket ne akarjon soha többé hatalomra szavazni.

Fogalmunk sincs, mi lehet sorosék célja ezzel, de csak így tovább!

Mert mi oka lenne kormányzatnak, akit állítólag csak a hatalomban való megragadás érdekel, hogy minden idők legimpotensebb parlamenten kívüli ellenzékét szopassák? Zavarja őket az a daliás egy-két százalék, amit összeszorgoskodnak választásról választásra az általuk felemelt, majd tökéletesen lejáratott messiások? Mert mondhat bárki bármit a befolyásra való törekvésükről, az csak törekvés maradt. Sorosnak soha nem voltak még rosszabb megtérülési aránnyal befektetett aranytallérjai, mint amit a TASZ-ba, a helszinkiekbe, az akármicsodákba tolt. Még Hillaryvel is többet elért, abból még lehet New York polgármestere.

Persze az is tény, hogy emberijogi, humanista tevékenységet ezek a szervezetek nem nagyon folytatnak, ők Gyurika öregkorára összeszedett személyiségzavarainak (antikapitalista kapitalista) vámszedői, és mint ilyenek, tulajdonképpen csodálatra méltóak. Valamit visszaszereznek az emberiségnek, amit Soros ifjabb korában ilyen-olyan spekulációkkal elrabolt tőlük. Innen nézve igazi Robin Hoodok.

Nyilván nem a mi tisztünk beleszólni, Soros úr mire költi adózott (haha) magánvagyonát, de felesleges hirdetésekre aztán végképp nem kéne. Ehhez kapcsolódva érdekes amúgy az irracioniális rettegés ennek a démoni világnak legfőbb fórumától, a kifejezetten érdekesen üzemelő Facebooktól. 7 éves tagság után például a tökéletességig finomított algoritmusa annyit tud megállapítani a nemliberális, nembuzi emberről, hogy csak érdekelni fogják a liberális-buzi tematikájú fizetett hirdetések. Félelmetesen ördögi egy rendszer ez, bár talán a papíralapú kartotékokon tevékenykedő kommunisták 1952-re csak összekapartak annyi információt bármelyik nemkommunistáról, hogy az nem különösebben kommunista.

Az egyetlen olyan dolog, amit a terhükre tudunk róni, hogy elkezdték diverzifikálni a feleslegesen elköltött pénzeik forrását. Soros Gyuri Nyílt Társadalom Alapítványa, a számtalan hazai egyéni adakozó (hahahahaha) mellé odakerült az Európai Bizottság is, mint pénzfa, amit lehet rázogatni. Megint ott tartunk, mint a Norvég Alapnál, a pántlikázott pénzeknél, amit nem lehet másra költeni, mint buzi- és genderpropagandára, pedig lennének ötleteink.

Lehet, a felesleges és sokszor visszataszító kormányzati nyomulás találni kellene egy buzeráns gázszerelőt, aki aztán magához magnetizálná ezeket a forrásokat? Akkor mindenki megnyugodhatna, a sorosisták meg tovább pumpolhatnák az elhülyült nagypapát világmegváltó projektjeikre.


  Piréz Róbert

"A bloggolás a háború folytatása más eszközökkel" Robert von Pirezewitz

3 hozzászólás

  1. Szép volt. 🙂

  2. hvg.hu/gazdasag/000000000026B578 2002. szept. 17. – A magyar származású Soros György nagyot kaszált az egyik … font – majd később az olasz líra – árfolyamának további gyengítésére játszottak, .
    Talán nem kellene állandóan a magyar származását hangsúlyozni,mert nem igaz. Tudom,hogy ezt a cikket,nem Önök írták…..
    Viszont nem árt figyelni az ilyen típusú “szakemberekre”. (sajnos van több is.)
    Ja? Az “adózott” magánvagyonuk,többnyire ilyenekből keletkezett.

  3. Kurva jókat röhögtem, szívből, könnyeset.
    Ezt köszi.
    Komolyabb Yamazaki cserébe?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük