Lehetsz más, mint pizzafutár Londonban – vonzó politikus


Most megtörténik végre, ami eddig hiányzott Orbán sötét, diktatórikus rendszerének megbuktatásához: Párttá alakul a Momentum Mozgalom! A bonszájdúcse most bizonyára összerezzent, és idegesen nyalja a szája szélét, a csillogószemű fiatalok ugyanis a varázsos 266 ezres számnál is több szavazatra számítanak, amivel talán Erzsébet-, vagy akár Újlipótvárost is meghódíthatják! Határ csillagos ég!

Természetesen őket nem olyan fából faragták, hogy itt megálljanak. Távlati céljuk ugyanis, hogy kis, konkáv formára dízájnnyírott szakállkáikat minden vidéki portán beerőltessék. Megakadályozzák a gigaprojektek megvalósulását, feltárják a helyi problémákat, segítsenek a közpénz hatékony és törvényes elköltésében.

Elképesztően nemes lelkek ezek a drága, csillogószemű fiatalok, szinte könny csordul a szemünkből, amikor ezt a küldetéstudatot és világnézetet csodáljuk.

Hányan éreztük már úgy, hogy igenis kötelességünk megakadályozni, hogy egy kedves közeli ismerősünk inkább ne kerüljön alkalmi nemi kapcsolatba egy általunk nem megfelelőnek vélt partnerrel. Pénzét ne hülyeségekre, cigire, jégersörre verje el. Ilyenkor mindannyian lépni akartunk ezekért a nemes ügyekért, de valahogy nem volt meg bennünk mindaz a bátorság, ami a Momentum Mozgalom lánglelkű harmincalatti tagjaiban még úgy lobog! Ezzel aztán tényleg sikerülhet “vonzóvá tenni a politikát”!

A túlcentralizált, Budapest-központú, vízfejű Magyarország ellen pofonegyszerű, mégis eddig senki által ki nem talált gyógymód a megoldás. Ők majd fentről, Budapestről szépen lemennek, 143 tagjuk, illetve aki ebből marad pártoskodni majd felméri az Emberek gondját-búját-baját, napi problémáit, aktivizálja őket jelenlétükkel, majd a problémákat tételesen lejegyezve Budapesten összeülnek és megoldják vagy megoldatják. Így kell a vízfejet a saját fegyverével kilyukasztani, egész egyszerűen bámulatos!

Végre megtanítják a vidéki embert, hogy csak toppantani kell, rögtön lesz élére nyírt fű a csatorna partján. Éljen az öngondoskodó ember!

Mindezt pedig habtisztán, közösségi finanszírozásból megoldva, amire eddig egyesegyedül a Kétfarkú Kutya volt képes, aki ezzel vélhetően potenciális koalíciós partnerük lesz majd az orbánkort követő kormányban. Apró lépésekkel haladva kell rendet rakni, de végső cél természetesen a basibuktatás!

Ha nyomást tudsz gyakorolni, az már siker! De persze, amíg ilyen az oktatás, az egészségügy, a szociális lakhatás kérdése… Vajon hogy maradhatott ki ebből a sosem hallott listából az örök piroshetes korrupció?

Mielőtt azonban megunnánk, belefásulnánk a szokásos mantrákba, a mozgalom vezetője tényleg feldob egy eddig még sosem tapasztalt ötletet. Dehogyis a nyolcvanhetedik ballib párt lennének ők, hanem valami tényleg teljesen más. Nem is a ballib tortát szelik újra, hanem sütnek egy teljesen újat! Meg kéne mutatni neki az összválasztói diagramokat, hátha úgy tudná értelmezni ezt a dolgot, vagy most mi nem értjük, és tényleg külföldieket szeretne behozni szavazni? Mivel természetesen a hitelesség a legnagyobb erényük, itt van a két fő koponya rövidke életrajza is. ELTE-ÁJK, gyakornokoskodás külföldön, biciklis futárság Londonban, majd most a versenyszféra csúcsának tekinthető Momentum mozgalom.

Nézeteik jogosságát illetően mi lehetne ennél meggyőzőbb? Amíg az oktatásban ilyen rossz hatásfokkal folynak el a közpénzek, és az ő képzésük helyett nem AIM-9X-et veszünk a Gripenekre a jelenlegi AIM-9L helyett, addig igenis sok még a tennivaló!

Aztán amíg eljön a közkánaán, szépen járják a vidéket és tanítsák meg toppantani a népet, attól biztos megbukik az Orbán és úgy általában véve is jobb lesz mindenkinek.


  Kurtz ezredes

4 hozzászólás

  1. homoródkarácsonyfalváért

    https://www.youtube.com/watch?v=rffTiwrpmok

    győzött a bunkócska

  2. Szerzönknek utolérhetetlen humorérzéke van.

    Ezt csak a derülátása és az érzeményei múlják felül.

  3. K. kíváncsi vagyok, a magyar GDP hány százalékát termeli a Budapest-konglomerátum. Meg ne lepődjünk, ha 2/3-át. Ezt csak a miheztartás végett az országos ügyek és a vidékfejlesztés fontossága kapcsán.

    • Kis csibém.
      Luxemburg,meg ezerszer többet.
      Holott,ott sem csinálnak mást,mint bazi nagy pénzekért,aktákat(netán ügyeket) intéznek. A londoni City ,szintén ugyanez. Ja? Kávéból is több fogy. (koffeinmentes,hosszú kávé formájában)
      Ergo, Luxemburg hány tonna vasat,(acélt) termel? Ismert Luxemburgi márkák felsorolását szeretném olvasni…
      Naszóval. Ahol csak répázni(üzekedni) járnak be ,nem dolgozni,ott valóban jó sok “lé” keletkezik,de soha nem TERMELÉSBŐL ! A bankárvilágról,nagyon más a véleményem!!!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük