Debrecen, 2017. január 26. Egy hagyományőrző katona a 17. Doni Hősök Emlékmeneten Debrecen térségében 2017. január 26-án. Hagyományőrző katonák, a debreceni Kratochvil Károly Honvéd Középiskola és Kollégium diákjai, valamint az 5. Bocskai István Lövészdandár katonái a hajdúsági városokat körbejárva tisztelegnek a második világháborús áldozatok emléke előtt. MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Kurtz ezredes közéleti dilemmái (2020 ősz)


Forró ősz. Népszerű lózung ez Szrgya Popovics nagykönyvéből. A libsik minden évben nagyhangon vágyakoznak utána, de három éve teljesen sikertelenek ilyen téren is. Természetesen ez nem szegi kedvüket, és önmagukat győzködve bizonygatják, hogy az idei ősz tényleg más lesz.

#freeSzFE

Olyan megnyugtató érzés, amikor az embernek a mainstream sulykolás ellenére bizony igenis vannak buta, ostoba és teljesen alaptalan sztereotípiái, és ezektől nem is nagyon tud szabadulni. Ilyenkor egy kortárs színdarabban, drámában, menő sorozatban az szokott történni, hogy a való életet nagyonis jól ismerő művészemberek meghatóan ábrázolják nekünk, hogy ezekkel a buta sztereotípiáikkal élő vidéki gumicsizmás krokodilagyak egyszer csak rádöbbennek a saját buta sztereotípiáikra, és egyfajta jellemfejlődés keretében levetkőzik őket, majd liberálissá lesznek. Személyesen is nagyon hálás vagyok ezeknek a művészembereknek, mert az én, róluk alkotott buta és alaptalan sztereotípiáimat ők nem megcáfolták, hanem a saját egyetemük elé kivonulva inkább négyzetre emelték.

Szerintem ez lehet az a balett, ahová a macskafogós patkányok visszamehetnek majd ugrálni, ha a küldetésük nem sikerül.

Magyarhangos árulók

Sokan vannak és hatalmas a moráljuk azóta, hogy rút árulásuk után Simicska Lajostól még a 30 ezüstöt se kapták meg. Moráljukon kívül azóta csak a hangjuk lett nagyobb, amit egyik kedvenc közéleti freakshowban, a Kötöttfogásban hétről hétre nem is félnek kiengedni. Az összes közül a legszórakoztatóbb természetesen az az emepszés, aki a legjobban tud felháborodni azon, ha valamelyik árulótársa a műsorban mer célozgatni arra, hogy néhanapján naponta néha bizony elég magasan volt az MSZP-ben. Csintalan Sándorról van szó, aki annyira felháborodott azon, hogy a kétharmados többséggel bíró törvényes hatalom privatizáltatott valami gólyalábas zenebohócképzőt a művésznegyedben, hogy az már szinte őszintének tűnt. Vajon ilyenkor önmagával, pontosabban a 25-30 évvel ezelőtti énjével viaskodik odabent?

Tudom, hogy erre sajnos nincs lehetőség, de olyan szívesen megnézném, ahogy két Csintalan kölyökmacskaként birkózik egymással.

Melyik milyen érveket hozhat fel vajon? És a végén leülnek egymással valami töményre? Megannyi izgalmas kérdés, melyeket sajnos sosem fogunk megtudni. Bár mondjuk ez utóbbit azért lehet sejteni.

Ezek ugyanazok

Vajon miről szólt 1918-19 balliberális közélete? Emlékszünk még? Ingyen Balatont mindenkinek, és nem akarnak többé magyar katonákat látni. Elnézve a Momentum-DK nyarát, valamint az Alapjogokért Központ szívmelengető plakátja elleni libernyák műhisztit, ezek tényleg alapvetően megváltoztak és rengeteg új dolgot találtak ki az elmúlt 100 évükben…

Nyilvánvaló tény, hogy aki a hadsereg ellen van, az a nemzet ellen van: Aki pedig a nemzet ellen van, az nemzetünk ellensége. Ez az ellenség pedig 100 éve töretlenül ugyanaz a ballibernyák csürhe.

Nagyon-nagyon-nagyon nehezen dolgozzák fel, hogy azt, amit ők olyan ügyesen és aprólékos munkával szétvertek, most doktor Miniszterelnök Úr és Németh Szilárd Államtitkár Úr sokkal erősebbre építi vissza. Most már nem csak a világ legkiválóbb harckocsijait rendeljük meg a világ legkiválóbb önjáró lövegei társaságában, hanem a világ legkiválóbb lövészpáncélosait, és az azokat gyártó üzemegységet is. Nagyon szar lehet most balliberálisnak lenni.

Vadai Ágnesnek, az emeszpés honvédelem egykori politikai államtitkárának nem is tetszett a dolog, de remélhetőleg ez még szinte semmi ahhoz a fegyverkezéshez képest, ami csak ezután következik.

Tényleg, vajon mit a Klubrádión mit reagáltak volna arra, ha nem két egyszerű Stahlhelm, hanem Mackensen tábornagy úr kiváló halálfejes kucsmája került volna a képre? Érdemes lenne egy próbát tenni majd a közeljövőben.

Vezető kép: MTI Fotó/Czeglédi Zsolt


  Kurtz ezredes

16 hozzászólás

  1. Nem ártana azzal is foglalkozni, hogy a főbizu Alföldi megadta a hangot,
    és összesipákolta a bábművész igazgatókat, szervezeteket, akik petícióval házalnak
    Dr. Galántai Csaba színháztörténész, egyetemi docens, bábművész, bábrendező
    ellen, mert kifogásolta a bábművészet intézményes lezülleszését, melynek
    egyik fészke az SZFE.
    A gyerekeinket, unokáinkat bábjátékokon keresztül “vérzékenyítik” a gender-sokszínűség” iránt.
    Buzi szerepeket játszanak nekik, az Alföldi által a Bábszínházban rendezett “izében”
    üzekednek, műfalloszokkal rohangálnak és a színpadra szarnak.

    Ezzel foglalkozzunk,mert NAGY A VESZÉLY!!!!

  2. A baliberálisok csak szubjektív dolgokat, csak a saját agyukban működő dolgokat tudnak kitalálni. Aztán megsértődnek amikor nem működik a gyakorlatban, mint Rákosi anno vagy az SZDSZ nem oly rég. Nem vagyunk eléggé fejlettek, hogy átlássuk azt, amit egyébként nem is lehet átlátni, mert zavaros. Mint például a gender vagy noborder. Ők a lebomlásból nyerik az erejüket, a pillanatnyi haszonért egy sokkal nagyobb (később esedékes) kárt vállalnak be. Hullámokban tör rájuk az elmebaj, tegnap Gréta, tegnapelőtt metoo, ma BLM. Tulajdonképpen egy pontra irányul minden tettük, a normalitásra, a hagyományra, a konzervativizmusra, a kereszténységre, AZ OBJEKTÍV IDEALIZMUSRA. Az összes lehetséges irányból szeretnék lebontani, MERT NEM SZERETIK A REMÉNYT ÉS NEM SZERETIK AZ IGAZSÁGOT. ÁLMODOZÓK, és az álmuk egyre perverzebb, hitványabb, ellentmondásosabb. Szubjektív idealizmusuk materializmussal keveredik. Gyerekek.

    • Kocajogász

      Az objektív idealizmus nem a valóságot tükrözi. Azt csak a materializmus tudja. Elhinni, hogy egy szűz szövőnő teherbe esik az angyal szárnya csücskétől, aztán gyalog feldzsal a mennyekbe, és máig ott trónol egy megfelelő méretű föjhőn, és árgus szemekkel vigyázza a neki ajánlott országot – háááát, az ilyentől használt gyufát nem vennék, nemhogy használt autót. Ha már a hagyományokat emlegetjük, azok sorában a görögök-rómaiak-kelták előbb és előrébb valók, mint a keresztények.

      • Az objektív idealizmus olyan reményt ad amit a valóság is éltet. A balliberálisok összes reménye viszont hazugság és a valóságérzékelésük is hamis. A materializmusnak nincs célorientáltsága, neki az a jó ami létrejön. Opportunista. A keresztény lényeg viszont a szeretet- és bizalom-központúság, ezeket semmi másra elcserélni nem szabad. (A középkori vitákon meg ma már nevetni kell. Hány szárnya van egy kerubnak? 5 Hehehe.)

        • Kocajogász

          Ha e feltartott kézzel, félrefordított orcával, mintegy szeretet- és bizalomközpontúan várod az iszlamofasiszta csürhét, martalóc- és sorállományú ISIS-hadat, lelked rajta. Én viszont (nyilván, egyelőre cdsak jelképesen) csőre rántom Dragunov elvtárs mai megfelelőjét, és olyan CÉLorientáltan tartom, hogy a fővezér agya a két fülén fog kiugrani a felforrósodott koponyjából.
          A materialista filozófia túllépett a világmagyarázaton, bevallottan a világ megváltoztatása a CÉLJA. …Kiáltvány, RÉMlik??… Esküszöm, a vizslám adekvátabban “működik”: szeretettel és bizalommal közelít mindenkihez – ha viszont nem ezt kapja vissza, akkor “intézkedik”. Eleinte várta, hogy lőjek, de azt nem lehet, ugye… Amúgy a pitbullom is ilyen volt…
          Az a baj a valllássérültekkel, h. képtelenek felfogni a szeretet és gyűlölet DIALEKTIKÁJÁT. Parancsra nem lehet egyiket sem, a tartós szeretetet éppúgy ki kell harcolni, mint a tartós gyűlöletet… Ezért BAROMSÁG a gyűlöletbeszéd stb. tényállási elem, különösen úgy, h. az “ellenünk vétőkre” nem vonatkozik…

          A ballibretardak a “világi Mammon-vallás” degenerált hívei.

          • A dialektika a nagy rezgésről szól, abban semmi materializmus nincs, az maga a tabula smaragdina… A többivel amit itt írsz egyetértek. A világ nem lehet a pozitív szemlélet foglya, van negatív is és készen kell állni rá, hogy ellenálljunk neki és ellent kell állni a pozitív világszemlélettel visszaélőkkel szemben is. Azaz a keresztény nem lehet hülye, ha hülye akkor nem keresztény, hanem hülye.

  3. Kurtz ezredes közéleti dilemmái (2020 ősz)
    “Nyilvánvaló tény, hogy aki a hadsereg ellen van, az a nemzet ellen van: Aki pedig a nemzet ellen van, az nemzetünk ellensége. Ez az ellenség pedig 100 éve töretlenül ugyanaz a ballibernyák csürhe.”

    Az én közéleti dilemmám egyike, hogy mértékadó alkotmányjogász szerint, a hazaárulásnak nincs jogi tartama, nem büntetőjogi kategória.
    A hazaárulót – sem magánszemélyt, sem a külföldi ügynök szervezetet, annak provokátorait, aktivistáit – nem lehet bíróság elé állítani, leültetni, állampolgárságát megvonni, kiutasítani, de még a közéleti nyilatkozatokból sem kitiltani.

    Még csak eljárás sem indul ellenük hivatalból.
    Magánszemély keresetétt pedig a hatóság elutasítja, nem vizsgálja.

    Ez az én egyik közéleti dilemmám ami 10 év 2/3-ados kormányzás után sem oldódott meg.

  4. Van még egy közéleti problémám.

    A közéletben a FIDESZ kormány NEM takarítja el a szemetet, csak söprögeti jobbra-balra.
    Tőlünk meg elvárja, hogy ezeket a rakásokat kerülgessük, ugráljuk át, miközben úgy teszünk mintha nem látnánk a szemétből előbúvó kártevőket.

    S mindez miért így van?
    A ma esti TROLL adásában Boros Bánk Levente, a Médianéző ügyvezetője szavaiból kiderült, miért van a magyar belpolitikában kupleráj, miért támadhatják folyamatosan a közrendet, a belső békénket idegeink visszatérő borzolásával.

    Miért nem jár el a hatóság a rémhírterjesztő, közrendsértő, közbotránytokozó “politikusok” és “civil” szervezetek, külföldi ügynökök ellen, miért vállalják a közpénzek felhasználását a botrányok elsimítására, a bűncselekmények, szabálysértések elkenésére.
    Miért ül még Gajda, Kránitz, Lackner a helyén?

    A válasz egyszerű és előre sejthető.
    Boros Bánk Levente kijelentette, ezeknek az embereknek börtönben lenne a helye, de ez rossz sajtót jelentene, a globális immorális liberális média részéről támadási lehetőség Orbán Viktor ellen.
    Orbán pedig ezt NEM vállalja, mert szerinte ezzel Magyarországot támadnák, talán azt hiszi ő Magyarország.
    Hát nem!
    Azért a FIDESZ kormányoz és azért Orbán a miniszterelnök, hogy az elsősorban harcoljon a kereszténység elvei és a képviseleti demokrácia értékeiért és az ezeken alapuló stabil rendért, a polgárok békés mindennapi életéért.

    Orbán viselje csak el a globális és hazai immorális liberális média támadásait, a rossz sajtót, ugyan mi különbség lenne a jelenlegi helyzethez képest, ha erőt mutatna?
    Orbán és a Belügy Pincér minisztere tegyen csak rendet az Alaptörvény elvei, az 1000 éves magyar jogrend szerint, mert ha nem ellep bennünket a szemét, újabb és újabb kártevők veszélyei fognak fenyegetni bennünket.

    Ne bennünket bizeráljanak, hogy ne fogadjuk el jelszavaik, reklám marketingjüket, hagyjuk őket figyelmen kívül és mi győzzük meg a tapasztalatlan fiatalokat ezek hiteltelenségére, ez egy nagy baromság!

    Ez az állatság tükröződik, ebben a mai TROLL műsorban, Pindroch Csaba szavaiban; az állampolgárok ne vásárolják a közbotrány okozó LMBTQ gyermek mesekönyvet.
    (Mely elleni tiltakozás kapcsán, ugye tudjuk, életveszélyesen megfenyegették a szervezőt. A fenyegetők elleni nyomozásról és eredményéről persze nincs média hír.)

    Miért is árulják a könyvkereskedések, nyomtatják a nyomdák ezt a könyvet?
    Miért is adják ki a kiadók ezt az Alaptörvény ellenes elveket terjesztő könyvet?
    Európa nyugati felén szabadon lehet nemzeti, konzervatív gondolatokat terjeszteni?

    (Valamely tökös újságíró utána járhatna kapott-e ennek a könyvnek a kiadása, kiadója költségvetési támogatást a kormánytól, jelesül a miniszterelnökségtől?
    Hogy ilyen bátran terjesztik és még fenyegetik is a tiltakozókat?)

    Nincs talán, Alkotmányvédelmi Hatóság, Közérdekvédelmi Ügyészség, a BM-ben Különleges Ügyek Osztálya, Terrorizmus és Extrémizmus Elleni Osztály, a Készenléti Rendőrségen belül, Nemzeti Nyomozó Iroda, Kiemelt Ügyeket Felderítő Főosztálya?

    Nem lenne, szervezet, eszköz és személyzet a belső rémhírterjesztő, közrendsértő, közbotránytokozó “politikusok” és “civil” szervezetek, külföldi ügynökök és agitátoraik ellen?
    Ugyan már!

    Ha a TROLL vendégei nem tévedtek ez csak Orbánon múlik, vállalja-e a küzdelmet, vagy nem!

    Talán jobb lenne, ha nagyszerű miniszterelnökünk szavai szerint;
    “ha felhagy a mellébeszéléssel, és nem tetteti magát fajankónak, aki nem látja és nem érti, mi zajlik körülötte”.
    “ha beleáll a nyílt szellemi és politikai küzdelembe.”
    és régebben;
    “Ne a szavaim figyeljék, hanem, hogy mit teszek!”

    Ha ez nem megy, mielőbb mondjon le!

    Orbán Viktort, nem a Covid 19 elleni védekezés médiaarcaként (hiszen az Operatív Törzs vezetője Pintér, az Országos Tisztifőorvos Müller tehát van felelős), kórház látogatásokon körbe nyalva, hanem a hátországa rendberakása, globális média támadásait visszaverve és azokat a fakenews-okat megfizettetve akarom látni.

    Ha ez nem megy, mielőbb mondjon le!

    • Karácsony Márta

      Köszönjük! Tényleg csak lakájmédiáink vannak, akik nem merik, nem akarják felhivni a kormány, Orbán Viktor figyelmét arra, hogy sok választó mit is vár-na- el tőle.. Lassan már a Sajtó Klubot sem fogjuk nézni, mert a legjobb esetben is csak a mellébeszélés folyik. Mi nagyot csalódtunk az utóbbi években, igy szavazni vagy nem fogunk, vagy a Mi Hazánkra.

    • A vesztés előkészítése, tudatos hatalomátadás

      Asszociáció : Orbán = covid, ahogy anno Churchill = WWII, ő is elvesztette a háború utáni választást

      A fideszes gazdpol meg épp úgy neolib, ahogy a szadeesz megálmodta. Még az egykulcsos adó is az ő ötletük volt. Tény, hogy felsőközéposztály alatt “nem vagyunk a radaron” pl, nyugdíjak egyre kevesebbet érnek -> svájci indexálás, mégpedig visszamenőleges hatállyal!

  5. Mit nem olvasok? Az SZFE oktatók két követelését is teljesíti az új vezetés!???

    Mik ezek belső migránsok? Emelt fizetéssel akarnak nyugdíjba menve tovább élősködni?
    A tökéletesen haszontalan, selejtet gyártó egyetemi rangra emelt szakmunkásképzőben bujkáló késő kádári káderek?

    Terroristák ágyútöltelékei követelését? A kóklerek mögött bujkáló, immorális diszkrimináció hívő és képző liberális anarchisták követeléseit?

    Ez felháborító!!

    Nem látják, hogy minden követelőzés;
    – kamuferi főpolgármesteri hivatalától,
    – a PDSZ bolsevikjain,
    – az Orvosi Kamara (egészségügy privatizáció)lobbistáin,
    – a Nyugdíjas Kerekasztal kádárista csökevényein át,
    – az SZEF terroristáiig
    mindenki infláció felhajtó hatású többlet költségvetési terhet akar a kormányra terhelni.

    Kizárólag azért, hogy a kormány helyes és jó programjai – pl a Liget Projekt, kórház, iskola felújítások, hadiipari beruházások, haderőfejlesztés, stb – megvalósíthatósága pénzügyi lehetőségeit beszűkítse.
    Valamint a kormány rákényszerüljön külföldi “szakmai” (ezek a pénzügyi befektetők, akik a hozamot kiviszik az országból, pl a francia SUEZ, Sodexo, Chéque Déjeuner) beruházók bevonására.

    Ennek eszköze, a támogatók fizetésemelési ígéretekkel toborzása.

    Szóval még egyszer; A kormány vezetése érdektelen vagy lusta esetleg hülye, netán gyáva, fél a rossz sajtótól?

    Ha gyurcsótány kibírja a rossz sajtót Orbánnak is ki kellene.

    • Egyre inkább úgy érzem, a Fidesz belefáradt/beleunt a kormányzásba. 3 x-os 2/3 nem volt elég, hogy, legalább, egalizálja a helyzetét a média/kultúra területén. Hogy végre igazságszolgáltatás legyen, ne jogszolgáltatás. Hogy egész egyszerűen kisöpörje a hazaárulókat a közéletből. A Fideszt nem érdekelte a kritika az IMF kapcsán, a kerítés miatt, a Soros tev bemutatása kapcsán. Akkor most mi történt? Fogy a lendület? Uram bocsá’ meghíztak?

      El kell dönteni, mert vészesen fogy az idő, és egyre többen válunk tanácstalanná. És ez nagyon nem jó! Nagyon nem!

  6. gyurcsányiviktor

    Kérem a tisztelt kommentársakat, mielőtt erre a blogra bármiféle válasz adnának, illetve reagálnának, nézzék meg az Apokalipszis(t) most című filmet – de a végéig.
    Akkor valószínűleg érzékelik majd, ki ez az úgy nevezett “kurtz ezredes”.
    Nos, amennyiben ez a lény a “magyar” kurtz, akkor nem szeretnék olyan országban élni, ahol az ehhez hasonló lények adhatnak bármiféle véleményt a köznek.
    A filmbeli kurtz – és fájdalom, de a megszólalásai alapján (lásd Pesti TV szintén) ez a figura is – a színtiszta fasizmust és nácizmust képviseli, ami szerves összefüggésbe hozható a fasiszta liberalizmussal (momentum, lmbtq …, lmp, együtt-de kivel) és az internáci “baloldallal”, lásd a dobrevklára párt söpredéke, a jelenlegi maszop, a jelenlegi jobbik, stb.

    Hánynom kell, az efféle megmondók miatt.
    HUNXIT NOW !

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük