Jobbikgenderista családmodell és a tartós béka hurrá


 

A Jobbikban lezajlott választmányi kristályéjszaka után most béke honol. Vihar utáni csend. Novák Előd elfogadta, hogy Vona politikai értelemben kinyírta; a nyári szünetben határvédő tanfolyamra készül (Isten óvja az illegális határátlépőket), majd babarádiót szeretne beindítani. Nem csak a Jobbik, Előd is cukisodik.

[rule style=”rule-shadow” ]

Ugyan minden egyes fészes bejegyzéséből süt a harag és a sértettség és morális önigazolás, aminek ellenpontjában Vona és barátai, mint a történet gonosz szereplői állnak; mégis: Előd egyelőre meghunyászkodott. Dúró Dóra pedig bejelentette, hogy mindezek ellenére marad frakcióvezető-helyettes és folytatja a munkáját, hiszen a haza üdve előrébb való, mint a karrierválságba került élete párja, aki a pártelnökkel párhuzamosan a folytatásról győzködte. Állítólag.

És valóban ott folytatja, ahol a kongresszus előtt abbahagyta. Közlemény az oktatásról, néhány poszt a fityeszesek korrupciógyanús ügyeiről. Mintha mi sem történt volna.

Életszerűség. Hétfőn, plenáris ülésről fáradtan hazaérkezik Dóra. Puszit ad a kötényben babaételt készítő Elődnek. Majd lefektetik a gyerekeket és vacsorához ülnek. S mint minden normális családban, van néhány percük arra, hogy megbeszéljék, kivel mi, és miként történt. Előd megkérdezi Dórát, hogy mi volt a Parlamentben. Dóra elmeséli, hogy jól odasózott Orbánnak az azonnali kérdések órájában. Aztán előkészítette a holnapi interpellációját Balog Zoltán irányába, oktatásügyben. Frakcióülésen meg téma volt Volner valamelyik szuper szakmai törvényjavaslata, amihez Dóra hozzászólt. És így tovább… Sőt: Dóra megkérdezi Elődöt, hogy tud-e vigyázni szerda este a három aranyos gyerkőcre, mert fórumoznia kell mennie valahová az ország másik végébe. Előd igennel válaszol, majd belekezd a saját napjának elmesélésébe. A babarádióban interjút csinált Bartos Erikával, a legújabb Bogyó és Babóca volt a téma és nagyon jól sikerült a beszélgetés. Aztán az egyik szerkesztővel Halász Judit dalokat válogattak a holnap reggeli műsorba. Ja és Berg Judit nem jön a héten interjút adni… Nehéz mindennapok, fontos problémák…

Ha rátekintünk a házaspár múltjára: ez egyáltalán nem életszerű jövőkép. Novák Előd nem olyan típusú ember, aki ezt az életmódot bírná. De Dóra sem éppen a genderista családmodell megszállottja. Előd tizenhét éves kora óta tucatnyi mozgalomban mozgalmárkodik. Hetente szervez performanszokat, politikai botrányokat generál, lepofoztatja magát közepesen ismert bloggerekkel. Dobbal a kezében vonul a tüntetésen, hergeli a rend őrét, hátha letartóztatják, s elmondhatja, hogy politikai áldozat ő; naponta nyomja ezerrel a politikai közleményeket, vitázik, konfliktusokat vállal fel. El tudjuk képzelni, hogy Novák Előd ősztől babarádiót vezet majd? Hogy háziasszonyként működik a családban?

Ez a mostani, vihar utáni csend inkább tűnik számunkra vihar előttinek. Kizárt, hogy Novák Előd sokáig bírja a háziasszonyos, babarádiós szerepkört. Abszurd, hogy mamákkal és babákkal énekelje a “Ma van a szülinapom-pom-pom”-ot. Hogy oroszlános lajbi helyett kiskutyásban ugráljon.

Mert egyszerűen nem olyan ember. Nem erre született, nem ebben szocializálódott.

Jól láthatóak búcsúzó fészes bejegyzésein is, hogy burkoltan oda-odaszól Vonának. Például elbúcsúzik, majd megjegyzi, hogy a zászlóégetés, vagy a szovjet emlékmű megtámadása nem önálló akció volt, így csalódott, hogy Vona elhatárolódott akkor tőle, hisz előre egyeztettet a témában. (A mór megtette kötelességét a mór távozhat?) Vagy arra biztatja párttársait, szimpatizánsait, hogy maradjanak a Jobbikban, ne lépjenek ki a mozgalomból, aztán megjegyzi, fenntartja az alelnöki programját és azt a kiszivárgott belső, tagságnak szánt levelének tartalmát, amelyben gyakorlatilag a legdurvább korrupcióval vádolja meg Vona Gábort és Forrai Richárdot (közpénzt szerettek volna Novák állítása szerint magánpénzzé tenni). Vagy fenntartja azt is, hogy Vona lepaktált volna Simicskával, azaz nem támadja a Jobbik az oligarchát, cserébe naponta mehetnek a HírTV-be, s a Magyar Nemzet se fogja őket basztatni.

Szóval ez a hirtelen jött béke és csend nagyon gyanús. Jól láthatóan forrnak az indulatok a felszín alatt. A kérdés csupán az, hogy mikor törnek ki és milyen erővel feszülnek majd egymásnak.


  Boris Vian

7 hozzászólás

  1. A bejegyzés keveri a kristályéjszakát a hosszú kések éjszakájával.

  2. maceszgombóc

    Én szurkolok Novák Elődnek, hogy progresszív, gyerekcentrikus apaként túllépjen a jobbos sztereotípiákon és hagyja Dúró Dórát érvényesülni a politikában.

  3. Csak a Gender

    Előd tehetsége fickó.
    Az bizonyítja , hogy a Gábornak ki kellett csinálni.
    A vétó után az alapszervezetek 47.5 %-a jelölte.
    Ez igen nagy bűn volt.

  4. krampuszika

    Novák Emőke remek csaj, frankón elvezeti a háztartást Túró Torta nélkül is.

  5. Ez a Novak volt az utolso aki nemzeti erzelmu volt a partban? Mostmar csak ez a postkadari vonal van jelen, affele jobbos MSZP lesz? Mondjuk amennyire latom nemigen kepesek legyalulni a maradek ballib partokat.

  6. Novák Emőke, mint háziasszony? Nem elképzelhetetlen.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük