Jelcinnek, Putyinnak vagy Puskinnak van több CP-je?


Jelenleg a világ legnehezebb dolga nem foglalkozni a Pokemon Goval, hiszen a játék megjelenése óta egyre több a baleset, az elrabolt gyerek, a terhes nő, az UFO-észlelés, mostanában gyakrabban kerülnek elő elveszettnek hitt hullák, illetve maja kincsek is, hála a ritka példányokra lehetetlen helyeken vadászó felhasználóknak idiótáknak. A dolog annyira komoly, hogy elképzelhető, hogy az idei nagy migránshullám nem agykutatókból meg „háborús menekültekből” fog állni, hanem olyanokból, akik Szíria óta üldöznek egy elszabadult misztikus Mew-t.

Az oroszoknak egyébként a kiterjesztett valóság így ebben a formában egyáltalán nem elég, sőt, nem tűrhetik el, hogy egy nyugati bolondozás szele szétzilálja a Kreml előtti békés avart, így úgy döntöttek, lefejlesztik a saját ilyen jellegű játékukat.

Propaganda volna? Dehogy, a ruszkiktól távol áll az ilyesmi (hehehe), csupán a történelmi ismeretek bővítése volt a cél, amikor elhatározták, hogy tök jó lenne, ha a gyerekek nagy orosz hősöket, írókat és vezéreket kereshetnének meg Moszkvában, akikkel szelfit is készíthetnek. Senki ne mondja, hogy nem álmodott azzal, hogy rátalál a csinovnyiknak öltözött Puskinra egy szürke sikátorban.

Természetesen a dolognak köze nincs az identitás erősítéséhez, a nyugati hatások gyengítéséhez és úgy általában Putyin atyuska birodalmi törekvéseihez. Viccelünk, de van. Ahogy a Vkontakte nevű oldalnak is, ami tulajdonképpen az orosz Facebook, amire a kormány elég erősen rátette a kezét annak érdekében, hogy a lehető legjobban tudja kontroll alatt tartani polgárainak véleményét.

Az alkalmazás megjelenését augusztusra teszik, véletlenül pont akkora, amikor Oroszországban kijönne hivatalosan is a Pokemon Go, amivel egyébként már 180 000 ember játszik kint, ami valljuk be tarthatatlan egy olyan országban, ahol fegyelem kellene, nem pedig egy csomó telefonját bámuló, a Moszkva folyóba néha belezuhanó őrült, akikre új hobbijuk miatt nem lehet erős gazdaságot, büszke nemzetet alapozni.

Már csak arra vagyunk nagyon kíváncsiak, hogy hány CP-je lesz Lavrovnak, meg Putyinnak, amennyiben ők is befoghatók lesznek. Vagy az már tiszteletlenség lenne?


  Bubu Woodcutter

2 hozzászólás

  1. … jót kacagtam ….haha …

  2. Róbert Gida

    Jól fizet a napi Putyin-propaganda?

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük