Hazánk legfontosabb kérdése: Ki, kinek a szoknyája mögé bújik?


Úgy indult a parlament tavaszi ülésszaka, ahogy szokott. Mondhatni semmi különös nem történt, mindenki tette a dolgát.

A miniszterelnök hozta szokásos országfényezős formáját és sorolta a kormányzásuk kezdete óta javuló makrogazdasági mutatókat, majd megjelölte a következő év fontos feladatait, jöttek az ellenzéki vezérszónokok, akik jogosan, vagy jogtalanul, de belekötöttek mindenbe, csak abba nem, amit Orbán mondott. Normál üzem, mindenki ott folytatta, ahol ősszel félbehagyta. Egész addig a pontig, míg Orbán, Vonának szánt viszontválaszában, elegánsnak csöppet sem elegáns, viszont viccesnek valóban vicces módon burkolton buzizott egy férfiasat.

A Jobbik elnöke, aki a népszava olvasói levélíróinak szintjén támadta Orbánt (letolvajozta, lehazugozta, stb.), majd az olimpia megrendezése körüli elbaszás-sorozat főfelelősének nevezte meg, úgy fogalmazott:

„Hiába próbálja a fővárosra áttolni a felelősséget, hiába próbál nyuszi módjára Tarlós István szoknyája mögé bújni, a felelősség, miniszterelnök úr, az öné.”

Utalva ezzel arra a pletykákra, hogy ha visszavonják az olimpiarendezés tervét, akkor a miniszterelnök szerint Tarlósnak kell elvinnie a balhét. Hogy miért pont a „szoknya mögé bújás” népies fordulata jutott Vona eszébe az nagy talány… Hogy provokált-e a miniszterelnököt – azt is nehéz megmondani, de az egyszer biztos, hogy feldobta ezzel azt a bizonyos magas labdát, amelyet Orbán, ha nem is elegáns módon, de azért mégsem alpárian, de lecsapott. Viszontválaszában ugyanis mellékesen megjegyezte: „nem szoktam én, illetve nem én szoktam más férfiak szoknyája mögé bújni.”

Vicces, az tény! Hogy belefér-e? Azt mindenki döntse el. De egy biztos: megfogalmazódott ezzel hazánk legfontosabb politikai kérdése.

Az ügynek azonban van egy tágabb olvasata. A Jobbik néppártosodása, amely kissé amnéziás állapotokat mutat, a sajtó reakciója és a Jobbik pálfordulása buzizás ügyében. Ugyan apróság, de ha más férfi szoknyája mögé bújás vádja buzizás, akkor Vona is buzizott. Mindegy, lépjünk tovább!

Az amnéziára jó példa az Orbán-Vona csörte után megszólaló Volner János frakcióvezető, aki azt a kérdést merte megfogalmazni:

„Milyen dolog lebuzizni a legfőbb politikai ellenfelüket? Ez az alpári stílus a Magyar Országgyűlésben, a magyar politikában egészen addig, amíg az önök főnöke, Orbán Viktor nem aljasította el a politikai közéletet, eddig nem volt divat. Ilyet nem tettünk! Senki! Még a szocialisták sem tettek ilyet, mert nem volt hozzá gusztusuk, nem volt hozzá orruk”.

Ó, dehogynem! Hány és hány alkalommal megtörtént ez!

Hogy nem politikus buzizott politikust, legfeljebb a kurucinfó? Vagy egy ex-szadeszos egy fideszes polgármestert? Ó, dehogy… A Jobbik is folyamatosan buzizott le politikusokat az elmúlt évtizedben. Novák Előd és Dúró Dóra számtalanszor megtette ezt közszereplőkkel, és politikusokkal is, leginkább Alföldi Róberttel és Fodor Gabival. De még a néppártosodó Jobbik hivatalos oldalán is máig olvasható az az alapszervezeti közlemény, amelyben Fodor Gábort Gabriellának nevezik következetesen.

Az Orbán-Vona pengeváltás értelmezése a sajtóban pedig szintén igencsak tanulságos képet mutat. A HVG sietett először megszólaltatni Vonát, alig várva, hogy háborodjon már föl azon, hogy lebuzizták, majd persze a HírTV is megcsinálta az összefoglalóját, amelyben “független és objektív” módon elmagyarázták a nézőknek, hogy milyen csúnya dolgot tett Orbán. Majd beállt a sorba a Magyar Narancs is, amely mostanság igencsak baráti stílusban szokott beszámolni a jobbikos ügyekről.

Azért ez nem volt mindig így! Sőt!

Ha már néppártosodás, és a buzikhoz fűződő viszony változása, akkor érdemes felidézni a Jobbik 2012-es törvénytervezetét, amelyen a HVG és a Magyar Narancs volt a leginkább felháborodva.

Akkor még a Jobbik azt javasolta, hogy változzon meg a büntetőtörvénykönyv az „egyes szexuális magatartászavarok visszaszorítása érdekében” úgy, hogy „a homoszexualitást fajtalankodásnak és szexuális magatartászavarnak minősítse”, amit „egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel legyen sújtható”.

Azaz, a buzikat 2012-ben még börtönbe záratta volna a Jobbik!

Sőt, Mirkóczki 2012 áprilisában még azt is hozzátette, hogy elzárással vagy 150 ezer forintos bírsággal sújtaná azokat a homoszexulis párokat, akiket ugyan nem vezet a népszerűsítés szándéka, de például kézen fogva mentek az utcán, vagy nyilvánosság előtt csókolóztak. Illetve beemelnék az alkotmányba, hogy bár Magyarországon mindenkinek joga van a békés tüntetésekhez, de a buziknak nem…

S mikor Toroczkai polgármesterként ebben a szellemben 2016-ban meghozta azt az ásotthalmi rendeletet, amelyben többek közt betiltanák a meleg propagandát a település közterületein, akkor Vona volt az első, aki rohant is az összes tévébe, hogy elhatárolódjon ettől a csúnya náculós buzizástól és alelnökétől.

Hát igen, 2012 és 2016 között sok pride lefolyt az Andrássyn, de annyi még nem, hogy legközelebb a Jobbik kamionja is ott dübörögjön. Bár ki tudja…


  Boris Vian

5 hozzászólás

  1. Vona kizárólag azt kapta amit adott. Miért ajvékol? Máskor kussoljon!

  2. Ez a Mi Hazánk

    Tipikus libsiféreg értelmi színvonal, hogy nem látják az ok-okozati összefüggést. Ki akar rabolni a cigány, pofávered, annyit lát a birka, hogy miért bántottad. Ez van itt is. Nem hiszem, hogy egy ilyen rohadt féreggel, mint a vona, udvariaskodni kéne.

    És kezdem azt hinni, hogy tényleg buzi.

  3. Amilyen az adjonisten, olyan a fogadjisten

  4. Ahogy az urak mondják, pontosan! Zazrivecz úr azt kapta a pofájába, amit megérdemelt.
    Aki földob egy követ, ne álljon alá.
    Az indulat vezérelte politizálás és ordibálás ide vezet.

    A kis Zazi szándékosan sértegetni akart: a szokásos nyelvi fordulat a “Tarlós háta mögé bújás” lett volna. A szoknya bedobása egész nyilvánvalóan szándékos és indulat vezérelte volt.
    Föl is bosszantotta vele Orbán urat, akinek a szemére hányni gyávaságot aztán egyáltalán nem lehet.

  5. Megint kisült hogy mint a fütyülés-sipolás esetében a magyar Parlamentben nem tudnak magyarul.

    Ugyanis a szoknyjája mögé bújik kifejezés nem azt jelenti hogy az aki ezt teszi annak homoszexuális hajlamai vannak vagy gyakorlata hanem azt teszi hogy a gyáva kisfiú annyira félénk hogy az ANYJA szoknyája mögé bújik amit inkább kislányok szoktak megtenni.
    Úgy látszik sem Vona sem Orbán nem tudnak jól magyarul nem értik a népi kifejezéseket még egy ilyen egyszerűt sem hogy szoknya mögé bújni.
    Férfiak szoknyája mögé bújni viszont teljesen értelmezhetetlen mert ha valahogy értelmezhetnénk ezt a kifejezést akkor meg azt tenné ez hogy a kisfiú APJA transzvesztita aki női szoknyát visel és amögé bújik a gyáva kisfiú.
    Tehát nem lebuzizták egymást hanem anyámasszony katonájának mondták.

    Ez mind azon a napon történt vagy nem történt amikor Orbán – majdnem azt irtam Gyurcsány mert ez a viselkedés übereli a legkirivóbb gyurcsányi hibbant viselkedést – eldöntötte hogy Budapesten ne legyen Olimpia.

    Tehát Vona asszisztált az Orbáni áruláshoz azzal hogy ő is csatlakozott Orbánnak gyáva megfutamodásához és lényegtelen marhaságokról vitatkoztak – szoknyákról és egymást sértegették akkor amikor csak egyetlen egy téma izgatta az egész országot és a széles magyar világot hogy miként fogja Orbán az Olimpiát megnyerni Budapest számára.
    Sehogy.

    Helyette szoknyák mögött bujócskázik Vonával.

    Új olimpiai szám: Lemondani az olimpiát és szoknyák mögé bújni.
    Kukucs hős sport támogatók és pártfogók kukucs.

    Vagy egy új művészeti ág: virtuális férfi szoknya néptánc pas de deux kettős.
    Olyan mint az abszurdista absztrakt anarchista művészeti performansz
    amelyikben a mű abból áll hogy ásnak egy lyukat és betemetik.
    Ez a viruális képzelt negativ szobor: a visszatemetett lyuk.

    Itt meg az olimpiai szám abból áll hogy képzelt bujócskás táncot ropnak egy lemondott olimpián egy olyan főváros parlamentjében ahol nem lesz olimpia soha hála az ő üdvös tevékenységüknek.

    Büszke vagyok rájuk hogy ilyen kiválóságok vezetik a legnagyobb magyar pártokat a megsemmisülés lejtőjén lefelé a mélybe. Na tessék
    megint egy újabb olimpiai szám: Öngyilkos rohanás a semmibe.

    Aranyérem: Orbán Viktor. Ezüstérem: Vona Gábor. És nyolc bronzérem holtversenyben a többi törpe pártnak. Elsöprő magyar győzelem.
    Nosza lehet ellovagolni seprűnyélen
    És külön sportszerűségi szépségdij a MoMa vezetőjének.

    Mennyire modern és művelt ez a két nagyformátumú államférfi hogy ennyire értenek a legmodernebb művészeti ágazatokhoz! Virtuális férfi szoknya bujócskás néptánc.

    Rohanás zuhanás a semmibe. Új olimpiai bemutató.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük