Gondolatrendőrség Németországban


Big brother is watching you! Vagy inkább: Der Große Bruder sieht dich? Mindenesetre egy nyugdíjas Stasi-ügynöknek, ha rendelkezik felhasználói szintű számítógépes ismeretekkel, most ismét lehetősége lesz állományba kerülni. A német kormány ugyanis a jövőben még nagyobb erővel kíván fellépni a politikailag korrekt beszédet megsértők ellen, különös figyelemmel a védett csoportnak nyilvánított bevándorlókról illetlen szavakkal nyilatkozókra.

A német propaganda ismét a goebbels-i magasságokat ostromolja. A hivatalos közbeszédben megjelentek a következő dogmák:

  1. A migráns csak és kizárólag integrációra szoruló szerencsétlen ember lehet.
  2. A bevándorlókat tanfolyamra kell küldeni és ők akarnak is tanulni.
  3. A migráns, a tanultak után nem fogja fogdosni a lányokat.
  4. A bevándorló olcsó és kitűnő munkaerő, szívesen és lelkesen dolgozik, a munkanélküli segélynek még a lehetőségét is elveti.
  5. A menekült nem lehet terrorista, ha mégis az, akkor meg nem menekült.
  6. Aki a migráció ellen beszél (azaz nem ismeri el az 1-5. pontig tartó axiómákat) az terrorista, amit az bizonyít, hogy az.
  7. Aki a bevándorlás ellen posztol, vagy kommentál a közösségi oldalakon az szintén terrorista, méghozzá a legrosszabb fajtából.
  8. A dogmákat megsértő kommentek komoly veszélyt jelentenek a társadalmi békére nézve, ha nem lennének elhajló kommentek a farkas a báránnyal fickifickizne.
  9. A szabadság az, ha szabadságunkban áll kimondani, hogy kettő meg kettő négy.
  10. A négy láb jó, két láb rossz.

És a dogmákat tűzzel-vassal vagy uniós jogszabályokkal védeni kell!

A német kormány szociáldemokrata igazságügyi minisztere, Heiko Maas egy nem a nyilvánosságnak szánt levélében (amelyet a Spiegel szerzett meg) felszólította (!) a Facebookot, hogy nyújtson nagyobb segítséget a hatóságoknak a gyűlölködő hozzászólások szerzőinek felkutatásában (!). Azaz a német hatóságok már nemcsak törölni akarják a dogmákat megsértő tartalmakat, hanem rabosítani akarják az elkövetőket, azaz az eretnekeket. A miniszter követelte továbbá a Facebook képviselőitől, hogy a védett csoportként kezelt menekülteket sértő tartalomra sokkal gyorsabban reagáljanak.

Túl nagy meglepetésként azért nem okozott ez az ún. német ún. közéletben. (Remélem vették a metapoén-zuhatagot!). A folyamatnak ugyanis már volt előzménye.

A német igazságügyi miniszter már tavaly szeptemberben felállított egy “gyűlölet elleni munkacsoportot” a Facebook, a Twitter és a Google képviselőivel együttműködve. Egy, amolyan gondolatrendőrséget, amely nagytestvérként figyeli, hogy ki és mit oszt meg a közösségi oldalakon. A cégek pedig vállalták, hogy amennyiben a németországi felhasználók “uszító” tartalmakat tesznek fel, vagy megsértik a dogmákat, akkor azt jelentik, majd a német jogszabályok alapján megvizsgálják, és végleg törlik a virtuális valóságból; a hatóságok pedig bekopognak az elkövetők ajtaján.

Az elmúlt hónapok során nem egy ilyen eljárás indult az otthonaikban kicsit több sörtől felbátorodott derék német nyuggerek ellen, akik odamerték biggyeszteni egy-egy poszt alá a dogmákat megsértő véleményüket. (Lásd ebben a műfajban utolérhetetlen Kocsis Máté hajnali háromkor kihelyezett kommentjeit!)

De hogy a sikerekről is be tudjunk számolni, a múlt héten pedig egy egész zárt Facebook csoportot sikerült a rendőrségnek felszámolnia. Ez már valami! Igazi siker a „gyűlöletbűnözéssel” szemben, valódi győzelem a “verbális radikalizmus” ellen!

Ja, és ha még erre sem kapták volna fel a fejüket az egykori Stasi-ügynökök, akkor arra a hírre, hogy a német hatóságok hivatalosan is feljelentgetésre biztatják a polgárokat, biztos hogy a nyakukba veszik majd a lábukat és rohannak az önéletrajzukkal a megfelelő szervekhez.

És mi lesz akkor, ha a Facebook a véleményszabadságot választja és nem tartja be a dogmákat? Nos, akkor egyenesen Brüsszelbe viszi Németország az ügyet és majd ott alkotnak uniós jogszabályokat – áll a német propaganda igazságügyi miniszter levelének végén az enyhe fenyegetés, ami jól mutatja, hogy a német kormány miként tekint a közösségi demokrácia játékterére.

Addig pedig ne felejtsük el: „A négy láb jó, két láb rossz!”


  Bernard Gui

11 hozzászólás

  1. A németek elhatározták, hogy teljesen elhülyülnek. OK, de másokat nem kellne belerángassanak az ámokfutásukba mint az I és II. Vb-ban is tették.

  2. Szép és nemes hagyományai vannak ennek. 1933 után a más véleményen lévő egyszerűen eltűntek, felszívódtak, kámforrá (vagy füstté) váltak..

  3. De szép jövő előtt állunk.
    Aztán,ha már a NÉMET lakosság 80%-t letartóztatták,ki a fxxx fog dolgozni ezek helyett az ingyenélő senkiháziak helyett?

    • Rejtett erőforrásaink.

    • Ez a Mi Hazánk

      Sajnos információim szerint a német lakosság megalkuvó tetvekből áll, akik egymás között titokban köpködnek, de azért feljelentgetik egymást. Meg persze tömegével pokemonoznak.

  4. A gyűlöletbeszéd elleni fellépés nem valami sunyi libsi ármány, hanem olyan intézkedés ami Uniós irányelvekből, nemzetközi szerződésekből és a német alkotmányból is levezethető. Számtalan súlyos történeti példa igazolja, legjobban a 3. Birodalom esete, hogy a kontrol nélküli gyűlöletbeszéd nyílt erőszakhoz vezet. Jogos az idegenellenesség elleni fellépés.

  5. A kisunokám sokat használja a facebookot. Én sem örülnék neki, ha erőszakos és szélsőséges oldalakkal találkozna.

  6. heroes_never_die

    Chapeau Bernard! Nemcsak szóról szóra igaz, de a rideg valóság még annál is durvább. Annetta Kahane aka IM Victoria, habzó szájú endékás bolsi, aki 8 évig jelentgette a Stasinak a neki nem tetszöket. Maas, a virtigli igazságügy(???)miniszter, akinek a fia az Antifa nevü, a korábbi SA-val összehasonlitható, az államtól (ergo adópénzböl) szponzorált terrorszervezet tagja, tehát a német baloldal élükön a sokak által “konzervativnak” titulált, de összességében szintén ultrabalos, valszeg ex-Stasi, bundes-nadrágkosztüm, megvalósitották a félelem//denunciáció//cenzúra gondolatrendörségét.

    Kukk ide: https://philosophia-perennis.com/2016/07/17/news-maas-zensur/

    Komolyan mondom, ha valódi szabad beszédet akarok olvasni, akkor a PS különbözö oldalait nézegetem :/

  7. Kovács jános

    Felháborító, hogy a német kormány ellenzi a netes epehányást és trollkodást.

  8. fantasztikus uj vilag.. Ehhez meg annyit tennek hozza, hogy az amerikai nagy tezsvir is lelkesen dolgozik az ugyon. A Klingon klan az elso kiegeszites (First Amendment – ez a szolas- es sajtoszabadsag) modositasara keszul “gyuloletbeszed” torvennyel. Hozza lelkesen csapolva csatlakozik BRush klan, Cruz nevu pitbulljaval (o aki a 2000-es Bush vs Gore ujraszamolasi cirkuszban az ordog ugyvedje volt) es szemelyes ambicioi miatt – a Supreme Court biraja szeretne sokkal inkabb mint elnok – arra is kesz ,hogy szembekopje a sajat partjat es a valasztoi tobbseget.

    Azert mernek ra tenni, ha a valasztast Trump megnyeri (es erre van sansza) kap olyan lecket az usa valasztopolgar demokracioabol hogy megemlegeti – a tortenelemben masodrossza fordul majd elo hogy az elnokjelolo elektrok dacara a megbizasuknak a megvalasztott elnok ellen szavaznak majd…

  9. Szerintem minél jobbak a számok, annál többen lesznek érintettek. Akinek meg nem tetszik, az mehet Isten hírével. Nem kötelező benne lenni a jóban.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük