Ali G elszegődött kanadai miniszterelnöknek


Pikáns véleménye van a kanadai miniszterelnöknek az emberi jogokról és a terrorizmus természetrajzáról. Justin Trudeau szerint ugyanis a legnagyobb kockázatot az egyedülálló szír felnőtt férfiak jelentik. A szíriai nők, gyermekek, családapák, no meg a meleg férfiak között nincsenek és nem is lehetnek terroristák. Klasszikusokat idézve: És ezt most így hogy?

[badge bgcolor=”#81d742″ value=”Boris Vian”]

 

Justin Trudeau kvótaminiszterelnök egy kanadai tévének adott interjújában, kielégítve a közakaratot bejelentette, a jövőben korlátozni fogják a szír bevándorlók letelepedését, hisz azok egyrészt biztonsági kockázatot jelentenek;  másrészt túl nagy költséggel jár a befogadásuk. Ezek szerint ő még nem hallotta azt a nagyszerű jelszót, mely szerint „a ma menekültje a holnap szakembere”.

Hogy miként válogatnak majd közülük? Ha nem is liberális politikus szájából hallanánk, el sem hinnénk. Trudeu szerint ugyanis mindenki jöhet, akinek családja van és természetesen jöhetnek a nők és a gyermekek. Legfőképpen beengedik azokat az egyedülálló férfiakat, akiket a másságuk miatt üldöznek.

Ha logikailag helyesen értelmezzük a kanadai miniszterelnök szavait, akkor a következőket vonhatjuk le belőle:

Vannak a szír menekültek között terroristák. Terrorista csak és kizárólag az egyedülálló, hetero hím lehet. A nők ezzel szemben nem fognak géppisztolyt, a családapák nem dobnak a jó kanadai állampolgár fejére kézigránátot, a melegek pedig nem robbantják fel magukat egy rockbuliban vagy focimeccsen.

Az ENSZ által megfogalmazott, a menekültekre vonatkozó emberi jogok vonatkoznak a szír gyermekekre, nőkre; a Szíriából érkező családapákra, illetve az LMBTQRSTVZXY férfiakra. De nem vonatkoznak az egyedülálló szír hetero hímekre!

A gyermekes szír családok, illetve az LMBTQRSTVZXY férfiak vésbé terhelik meg a szociális kasszát, mint az egyedülálló hetero hímek.

Bármelyik értelmezését is nézzük a kanadai miniszterelnök szavainak, meglehetősen furcsa érvek ezek a csukott kapura szárnyakkal! Némi iróniával elmondhatjuk, hogy Trudeau még a Sacha Baron Cohen által alakított Ali G.-nél őszintébb kiválasztási elvet hangoztatott a migránsok közötti különbségtételre. Utóbbi szerint csupán “a jó nők maradhatnak, a gedvák és a férfiak menjenek haza”.

Ami talán a legfontosabb, inkább tűnik a kanadai miniszterelnök paródiának, mint Ali G karaktere.

Most már csak azon lehet majd elgondolkodnia a kanadai hatóságnak, azoknak a hivatalnokoknak, akik a bevándorlók letelepedésével foglalatoskodnak, miként fogják majd egzakt módon kideríteni azt, hogy az az egyedülálló szíriai férfi, aki melegnek állítja magát, valóban az-e. Mert ebben az esetben nem elég megkérdezni, mi Szíria fővárosa, mint azok esetében, akik a távoli és vadregényes Bangladesből menekülnek az Iszlám Állam elől. Talán egy megnyugtató validálási folyamatot tudunk elképzelni, de azt meg inkább nem akarjuk…

Meg talán a kanadai menekültügyi hivatal dolgozói se ennyire „nyitottak”. A liberális kvótakormányuk ezt csak nem tette kötelezővé.

 


  Boris Vian

2 hozzászólás

  1. Meg talán az az optimista hozzáállása, hogy a buzik nem szaporodnak annyira.

  2. Kovacs Andras

    Ennyit a komoly miniszterekről.

    https://www.youtube.com/watch?v=U_EChF0_7G4

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük